dimarts, 26 de gener de 2010

PANADONS... O SIGUI, EMPANADA

Bona tarda a tothom!!!
Han passat uns dies des de l'ultima entrada, però ha estat època d'exàmens, i ja se sap, el primer és el primer...
Durant aquests dies, per desconnectar una miqueta vaig decidir fer una recepta salada. Feia molt de temps que tenia ganes de fer panadons i mai trobava el moment, fins que finalment em vaig decidir i vaig començar a buscar la recepta per la massa. De sobte, em truquen al telefon... La Manoli, la gran reina de l'empanada gallega, li queda boníssima!!! Aprofitant l'avinentesa li vaig demanar la recepta.  El més curiós va ser que ella en tenia dues coent-se al forn!!!
En principi, els panadons eren per sopar, però mentre la feia, em truquen per anar a sopar i preparar el Carnaval, que ja s'acosta... així que pim- pam, el que havia de ser sopar per 3 passa a ser el sopar de 8 (amb unes pizzes per acompanyar)!! Així vam aprofitar i el "catador" Carles va provar la primera recepta salada del bloc!!
Amb el  permís de la Manoli, penjo la recepta, que aprofito per dir que és molt fàcil de fer i queda molt bona!!

La frase del dia:     DREAM MORE .............. WORK LESS

Un petonet,
Maria

INGREDIENTS
Per la massa:
1 kg de farina (si és Gallo, millor)
1 i  1/4  vas d'oli
2 cerveses petites
sal
pebre vermell dolç, curri...
1 ou (per pintar)

Pel farcit:
3 cebes grosses
tomàquet (triturat o fregit, segons el temps que tingueu)
2 llaunes petites de tonyina en escabetx
1-2 ou dur
olives (farcides, negres... al vostre gust)
pebrot vermell escalivat
botifarra de Perol
formatge de rulo
nata liquida
oli, sal, pebre negre

Primer de tot, encenem el forn a 180ºC, a dalt i abaix.
Jo, per experimentar una mica, vaig voler fer dos tipus de massa i de farcit, així que vaig dividir les quantitats en dos.
Agafem la farina i possem 500 g en un bol i 500 g en un altre bol. Li afegim 1 cullerada (de postres) de sal a cada bol. En un bol li afegim 2-3 cullerades de pebre vermell dolç (segons si us agrada més o menys) i en l'altre 1-2 cullerades de curri (vigileu que el curri té un gust molt més potent). Remenem els dos bols amb culleres diferents.
En la mateixa paella que anem a fer la ceba, escalfem l'oli. Quan estigui tebi tirem la meitat en un bol i l'altre en l'altre bol. A continuació hi tirem una ampolleta de cervesa a cada bol i remenem amb la mà fins que ens quedi una massa ben incorporada. Queda bastant elàstica. Jo la vaig treure del bol i la vaig amassar una mica amb les mans damunt del marmol (m'encanta!!!). Vigileu de rentar bé el marmol entre una massa i l'altre que no es barregin els gustos.
Torneu a posar la massa dins el bol i el tapeu amb un drap.

Comencem a fer el farcit. Jo vaig fer els dos a la vegada, però primer us n'explico un i desprès l'altre.

* Farcit de tonyina:
Tallem la ceba (1 i mitja) a trossets petits i la posem a la paella, que es vagi fent amb una mica d'oli i sal a foc lent. Quan la tenim ben toveta i transparent li afegim el tomàquet. Si és natural li posem una miqueta de sucre i deixem que redueixi. Si és fregit, li tirem i llestos. Li afegim la tonyina en escabetx, l'ou dur a trossets petits, el pebrot vermell talladet i les olives també a trossets. Deixem que faci uns quants xups-xups i ja tenim un farcit acabat.

* Farcit de botifarra:
Tallem la ceba igual que abans i la deixem fins que estigui transparent. Tallem la botifarra a trossets i la deixem que es cogui una mica amb la ceba. Li afegim el formatge de rulo i un rajolí de nata liquida, remenem,  i quan s'hagi desfet el formatge ja tenim l'altre farcit acabat.

Agafem la massa de pebre vermell, la dividim en dues parts. Estirem amb un corró una de les parts, la posem  en una bandeja de forn damunt d'un paper vegetal, i la punxem una mica amb una forquilla. Li posem el farcit de tonyina, deixant les vores lliures. Estirem l'altre part de massa i tapem. Amb una forquilla xafem les vores de les dues masses per sellar bé el panadó.

Fem el mateix amb la massa de curri i el farcit de botifarra.

Decorem com vulguem.
Pintem els dos panadons amb un ou batut.
Els posem al forn uns 30 minuts fins que veiem que la massa està dauradeta i cuita.


diumenge, 10 de gener de 2010

PASTÍS DE XOCOLATA

Hola a tothom!!
Després d'un cap de setmana non-stop, tot i que tenia festa, he trobat un minutet per fer les postres que havia promès pel dinar del diumenge.
La veritat és que no sabia que fer, se que l'amfitriona no és de dolços, peró també se que als altres comensals els xifla la xocolata, així que m'he decidit per aquest pastís que és per addictes a la xocolata negre.
La veritat és que es fa en un moment, i quedes com una reina!!! És la segona vegada que el faig, i la veritat és que cada vegada el trobo més bo!!!
La primera vegada que el vaig fer, el vaig combinar amb uns talls de taronja natural molt primets, als quals els hi vaig tirar una mica de sucre i la vaig cremar. Al damunt hi vaig posar un tall de pastis... mmmm quan hi penso encara se'm fa la boca aigua... Avui, com que anava convidada no he pogut fer lo de la taronja i he portat el pastis sol, però us recomano que ho proveu amb la taronja.
Als xoco addictes (com jo) us animo a fer-lo!!!
Finalment, m'agradaria compartir una frase que he llegit aquest matí:
WHEN NOTHING GOES RIGHT...  GO LEFT
Un petonet,
Maria (the girl who goes left)

INGREDIENTS
3 ous
150 g de sucre
20 g farina
140 g d'aigua
200 g xocolata (amb un mínim de 52% cacao)
135 g mantega
cacao en pols

Primer de tot engeguem el forn a 180ºC i posem una bandeja, més gran que el motlle que volem utilitzar, amb uns 2-3 dits d'aigua ja que courem el pastis al bany maria.
Emmantaguem el motlle.
Trenquem els ous en un bol i s'han de batre com si féssim una truita.
En un cassó hi posem el sucre i l'aigua i ho escalfem fins que s'hagi desfet el sucre. Quan el sucre s'hagi dissolt pugem el foc i ho portem a ebullició uns segons i ho retirem del foc. Afegim la xocolata trencada a trossets petits i la mantega a daus i remenen fins que s'hagi dissolt bé.
Esperem uns 5 minuts i li afegim els ous batuts sense parar de remenar. Seguidament li tirem la farina i remenen bé fins que no quedin grumolls.
Ho posem al motlle emmantegat i cap al forn uns 30 minuts al bany maria.
Ho sacsegem per assegurar-nos que esta ben cuit i ho deixem dins el motlle, però al damunt d'una reixeta durant 5 minuts perquè es refredi.
Passats aquests 5 minuts ho desmotllem, ho tapem amb un film i ho posem a la nevera.
Quan estigui ben fred ho empolvorem amb el cacao en pols i a gaudir de la xocolata!!!!


dilluns, 4 de gener de 2010

COOKIES DE CANADÀ


Bona nit a tothom!!!
He pensat i buscat molt per la primera recepta del bloc, i finalment em vaig decidir per les cookies. Me l'han ensenyada a fer uns molt bons amics, i son bonissimes!! Cada vegada que els vaig a visitar torno amb la maleta plena de cookies!!!
No son gens difícils de fer, i donen molt de joc, ja que se li pot afegir l'ingredient que més us agradi, i podeu fer infinites combinacions!!! Jo aquesta vegada he triat la xocolata i les nous...

Doncs apa, anem per feina!!!

Petonets

INGREDIENTS
2  i 1/4 tassa de farina
1 cull. de cafè de llevat (Royal) o de bicarbonat
1 cull. de cafè de sal
1 tassa de mantega tova
3/4 tassa de sucre blanc
3/4 tassa de sucre morè
1 cull. de cafè de sucre de vainilla
2 ous
340 g de xocolata trencada a trossets petits o llavors de xocolata

Primer de tot, encenem el forn a 180ºC, a dalt i abaix.
En un bol gran, barrejar la mantega en pomada, els dos sucres i el sucre de vainilla. Batre fins que sigui ben cremós i la mantega hagi incorporat tot el sucre. Afegir-hi els ous i barrejar-ho bé. A poc a poc incorporar-hi la farina, els llevat i la sal.
Un cop tinguem la massa ben incorporada, afegir-hi les llavors de xocolata, les nous, Lacasitos, coco... en fi, el que vulgueu.

Posar un paper vegetal a la bandeja del forn i anar col·locant culleradetes de la massa.
Coure al forn a 180ºC durant 9-11 minuts. Veureu que queden cruetes del centre, ja està bé, que si no queden massa dures!!!!

NOTA: El preparat pot guardar-se 1 setmana a la nevera i 8 setmanes al congelador.










dissabte, 2 de gener de 2010

BLOC EN CONSTRUCCIÓ

Hola a tothom!! Aquest 2010, neix el Remena Nena!!!
Us donc la benvinguda al meu nou bloc!! Ja s'està preparant la primera recepta, però m'agradaria que fos especial i aixó requereix una mica de feina...
Serà un bloc de dolç i salat, així que animeu-vos a provar-ho tot, que la cuina és fàcil, sols s'han de seguir els passos i sobretot posar-hi ganes... i si voleu tb hi podeu posar amor, jo n'hi poso (jejeje)
En la primera entrada m'agradaria donar les gràcies al que em va dir, fa molt de temps, que hauria de fer un blog... finalment despres de molt de temps m'he decidit!!!
També al Carles, que va dir el nom "Remena Nena" i la va clavar, si senyor, va fer el "click"!!! Com a premi se li va otorgar el titol de "Catador oficial" de les receptes que es publicaran (l'Eduard l'ajudarà...)

Els dos "catadors" a la cuina!! No problem!!! Els dos son molt bons cuiners, pero en aquest bloc cuino jo!!

Bueno, finalment, agrair-vos a tots que visiteu el meu bloc.
Espero que us agradi!!!
Un petonet
Maria
Related Posts with Thumbnails