diumenge, 28 de febrer del 2010

BROWNIE BLANC AMB MADUIXOTS



Bona nit a tothom!!

Vaig una mica endarrerida en penjar les receptes, però poc a poc m'aniré posant al dia!!!
Avui la recepta que em fa il·lusió compartir amb tots vosaltres és la que vaig fer per l'aniversari del meu pare. A ell, que ja sabia segur que no li agradaria, li vam portar un pastís de crema i trufa, però jo vaig voler deleitar el reste de la family amb aquest brownie "diferent". La veritat és que va agradar bastant, hi tenim uns quants seguidors de xocolata blanca a casa!!!

La recepta la he tret de la revista CUINA, que ja fa uns mesos que dona tombs per casa i quan va caure a les meves mans vaig decidir que la guardava, ja que hi ha unes quantes receptes que tenen bona pinta!!!
He fet algunes variacions de la original, però m'ha quedat prou bé i trobo que és molt més sencill.

Un petonet a tothom,

Maria

INGREDIENTS
5 ous
240 g de xocolata blanca
240 g de mantega
1 cullerada de sucre
145 g de farina
400 g de maduixots
polsim de sal

Preescalfar el forn a 180ºC. Encamisar el motlle amb mantega i farina. El que s'ha de fer és untar bé el motlle amb mantega i després posar-hi farina, que quedi ben enganxada i espolsar la que sobri.
Desfem la xocolata blanca al bany maria o al microones. Si utilitzem el microones, el posem a mínima potencia i l'anem mirant molt sovint, que la xocolata blanca es crema  fàcilment.
En dos bols separem les clares dels rovells.
Barregem els rovells amb la xocolata blanca fosa.
Li afegim la mantega en pomada i ho muntem amb unes varetes elèctriques fins que quedi esponjós.
Hi incorporem la farina tamisada i ho mesclem lentament.
Muntem les clares amb un polsim de sal  fins que estiguin a punt de neu, i llavors hi afegim la cullerada de sucre i ho batem un minut més.
En dues vegades,  afegim les clares muntades a la barreja de la xocolata blanca. Barregem molt lentament que no perdin volum les clares.
Per enllestir el plat:
Rentem els maduixots, els hi traiem el peduncle i, si són molt grans, els tallem pel mig.
En el motlle prèviament encamisat, hi posem un centímetre, més o menys, de barreja. Distribuïm els maduixots per tota la plàtera i hi acabem de posar el brownie.
Ho posem a coure 30-40 minuts a 180ºC. Ho punxem fins que ens surti net. Si veieu que s'està daurant massa, ho tapeu amb un tros de paper d'al·lumini.
Una vegada cuit, el deixem refredar una mica, el traiem del motlle i el posem en una safata.
Jo, el vaig servir a temperatura ambient, però també el podeu servir fred i tebi.

´
És un pastís que queda molt sucós i tendre, ja que els maduixots li donen molta humitat!!!

diumenge, 21 de febrer del 2010

PASTES DE FULL SALADES I CRUIXENT DE FORMATGE

Bona nit a tothom!!
Primer de tot, m'agradaria agrair a tothom que hem comenta les publicacions, tant al bloc com al facebook, m'encanta!!! YOU TOTALLY MAKE MY DAY!! :-)
Haig de dir que aquest cap de setmana ha estat un weekend de celebracions en el "mon de la Maria" ;-P
Això significa que, tot i que he estudiat una miqueta pels parcials, he cuinat bastant pels aniversaris, la qual cosa vol dir que tot va directe al bloc (o al Facebook, jejeje)!!!
Ho aniré penjant a poc a poc al llarg de la setmana, quan pugui (que està apretadeta), però la primera que vull publicar és una recepta salada (no tot el que cuino és dolç!!!), molt fàcil de fer... i molt bona!!! De fet, son varies...
Van molt bé per abans de dinar, en plan vermutillo, o per un sopar de picoteo!!!
Dues de les receptes (Espirals de parmesà i Cruixent de formatge) son de la Martha Steward. Té un programa de televisió a EEUU, que no he pogut veure mai, pero ho provarem aquest estiu a Canadà!!! La vaig trobar a través del Facebook i aquesta setmana m'ha arribat un e-mail que té una aplicació per l'Iphone amb totes les receptes, i la Maria va trigar segons a descarregar-se-la!! Esta molt bé, cada dia hi ha una recepta nova, que et proposa pel "dinner".
Les altres dues receptes son creació pròpia!!!
Doncs apa, anem per feina!!!

COME TO THE DARK SIDE


We have cookies.

Un petonet,

Maria



ORELLETES DE FORMATGE I PERNIL DOLÇ

1 lamina de pasta de full
10-12 talls de pernil dolç tallat ben finet
1 tarrina de formatge cremós (tipus Philadelphia)
sal i pebre negre
1 ou

Encenem el forn a uns 180ºC a dalt i abaix.
Estirem la lamina de pasta de full damunt de la superfície de treball i la punxem amb una forquilla.
La recobrim tota amb el formatge cremós, li tirem una mica de sal i pebre i al damunt ho tornem a cobrir amb el pernil dolç.

Ho dividim en tres parts imaginaries i ho dobleguem, com si es tractés d'una carta. Una vegada fet, ho tornem a plegar pel mig.
Ho posem a la nevera, embolicat amb paper vegetal, durant uns 30 minuts que es refredi.
Ho traiem, ho tallem en peces d'un cm aproximadament.
Ho col·loquem en una bandeja amb paper vegetal i ho preparem per enfornar.
No els col·loqueu gaire junts que augmenten bastant de mida.

Els pintem amb un ou batut i els enfornem durant uns 20 minuts aproximadament, o fins que estiguin daurats, segons com ens agradin, cruets o cuitets!!!

ESPIRALS DE PARMESÀ

1 lamina de pasta de full
1 cunya de parmesà
2-3 culleradetes de pebre vermell dolç
oli d'oliva i sal
1 ou

Encenem el forn a uns 180 ºC.
Ratllem, en un bol, amb un rallador finet parmesà suficient perquè ens recobreixi tota la massa de full. Li barregem el pebre vermell i una mica de sal, no massa ja que el parmesà es prou salat.  
Estirem la massa de full i la punxem amb una forquilla.
Ho cobrim tot amb la barreja, deixant 1 cm dels marges lliures, i li tirem un rajolí d'oli d'oliva.  
Ho enrotllem. Ho enrotllem amb paper vegetal (jo vaig utilitzar el mateix que venia amb la pasta de full), ho apretem bé i cap a la nevera que es refredi durant uns 30 min.
Ho treiem, ho tallem en talls d'un cm aprox i ho preparem per enfornar amb paper vegetal. Ho pintem amb l'ou batut i cap al forn durant uns 20 min aproximadament, fins que els veieu cuits!!

PAQUETETS DE SOBRASSADA

1 lamina de full
Sobrassada
Orenga
1 ou

Encendre el forn a 180ºC
Fem el mateix procediment que els altres amb el full, estirar i punxar.
Tallem unes tires d'uns 8 centímetres d'ample per tot lo llarg que sigui la lamina de full (si es rectangular).
Al mig hi col·loquem la sobrassada i ho tanquen com si féssim un paquet i cap a la nevera amb paper vegetal durant uns 30 min.
Quan hagin passat, ho tallem en paquetets d'uns 4-5 cm, ho col·loquem per enfornar, els pintem amb l'ou batut i els hi tirem una mica d'orenga pel damunt i ha coure durant uns 20 min fins que estiguin cuits.

PROVA: A mi la sobrassada no m'agrada, per tant, no els vaig tastar, però hem van recomanar posar-hi algun tipus de formatge tendre dins, que quedaria més suau. Vosaltres mateixos, a mi hem va semblar bona idea!!!

CRUIXENT DE FORMATGE

1 bon tall de formatge (cheddar, formatge de bola, vosaltres mateixos, el que més us agradi)
pebre negre
pebre vermell dolç
orenga
1-2 cullerades de farina


Encenem el forn a 180-200ºC
Ratllem el formatge en un bol, li barregem la farina i el pebre vermell i remenem.
En una bandeja de forn amb paper vegetal fem piletes amb el formatge, separades entre elles, ja que es fon i no volem que s'enganxin.
En unes els hi tirem orenga i en les altres pebre negre.
Les posem al forn uns 10-20 min fins que veiem que s'han fos i comencen a gratinar-se. Les traiem i les deixem refredar, ja que quan surten estan toves, però després seran cruixents.


dimecres, 17 de febrer del 2010

PASTÍS DE POMA ENGRUNAT

Hola de nou a tothom!!
Ja que tenia receptes endarrerides, avui aprofito per publicar-les totes...
Aquest pastís ja feia temps que el tenia "clitxat", però no trobava mai el moment, fins que un sopar inesperat per celebrar el meu aniversari (els hi devia des de feia moooolt de temps) em va fer decidir a llençar-me a la piscina!!
Aprofitant que el dia següent tenia un altre aniversari, vaig fer-ne dos de diferents mides.
Aquestes postres l'han fet molts blocaires com El cafè de nit, La cuina de casa i en Tastaolletes entre d'altres... i tots coincideixen en que hi ha un abans i un després.
A mi, personalment, em va agradar molt fer-lo, ja que m'encanta fer jo mateixa les masses que és treballen amb les mans i s'han de treballar!!!
La veritat és que queda boníssim i és diferent dels típic pastís de poma amb  pasta full, pa de pessic o coca.

Doncs apa, som-hi!!
Un petonet,

Maria

INGREDIENTS (per un sol pastís)
300 g de farina
2 culleradetes de llevat en pols (Royal)
140 g de mantega en pomada
1 ou
125 g de sucre
1/2 culleradeta de vainilla en pols
2-3 pomes grosses
1 llimona
100 g de nous
50 g de panses
sucre llustre per decorar

Escalfem el forn a una temperatura de 200 ºC, sols la part d'abaix.
En un bol gran, posem la farina en forma de volcà, junt amb el llevat, la mantega en pomada, l'ou sencer, la vainilla en pols i 100 g de sucre (els altres 25 g els reservem). Ho comencem a treballar amb una forquilla, tot i que jo vaig passar ràpidament a treballar-ho amb les mans, això si, ben netes!!! Quan ho tinguem bastant lligat, ho acabem de treballar en la superfície de treball amassant-ho bé amb les mans. Ha de quedar una pasta ben consistent i que no s'enganxi gaire o gens.

Untem un motlle (aproximadament de 22 cm) amb mantega i posem unes 3/4 parts de la massa al fons i amb els dits ho anem col·locant fins que ens quedi tot el fons ben cobert amb la pasta.
Ratllem la meitat de les pomes i ho posem al damunt de la pasta ben repartit. Per sobre hi escampem la meitat del sucre que hem reservat, la meitat de la ratlladura d'una llimona (procurant no ratllar la part blanca que és amarga), una mica de vainilla en pols, la meitat de les nous trencades  i totes les panses.

Ratllem la poma sobrant i ho disposem al damunt per fer un altre capa de farcit. Fem una altre vegada el mateix procediment: poma, sucre, ratlladura de mitja llimona, vainilla en pols i nous trencades. Aquesta vegada no hi posem panses ja que en el forn quedarien molt seques.

Esmicolar la massa restant pel damunt del pastís, fent petits pessic irregulars (engrunes), i posar-los al damunt intentant que quedi ben repartit i ben cobert.

Coure el pastís al forn a 200 ºC, durant 50 minuts aproximadament. Quan porti uns 40 minuts dins el forn, posar el forn a dalt i abaix per tal que ens quedi dauradet pel damunt. Punxar-lo per comprovar-ne la cocció.
Quan el pastís estigui fred, desemmotllar-lo i espolvorejar-lo amb sucre llustre. Com podeu veure, jo me'n vaig oblidar!!!
Trobo que aquest pastís pot combinar bé calentet amb una bola de gelat de vainilla o amb una bona crema anglesa.




PASTÍS DE DUES XOCOLATES


Bon dia a tothom!!
Primer de tot m'agradaria demanar disculpes pel període d'absència. He anat una mica atabalada: inici de les classes, jornades, organització de parcials, treballar, preparació del Carnaval, i finalment el CARNAVAL!!! Tot i la feinada, ha estat molt divertit i m'ho he passat molt bé!!
                                                                                 
Arrivo 2010, Vilanova i la Geltrú

Haig de dir, que no he tingut molt de temps per provar receptes noves, però alguna que altre cosa he fet...
Aquest pastís que us explicaré és un experiment que vaig fer a  partir del Pastís de Xocolata que ja us vaig explicar, i que m'han arribat veus que ja l'han provat de fer i que ha tingut molt d'èxit... Moltes felicitats!!!!
El vam provar les "Ladies" del "Sopar de Cotilleo" i ens va agradar molt, queda molt suau i no gaire empalagos.

Doncs apa, anem per feina!!
Un petonet,

Maria


 INGREDIENTS
4 ous
75 g de sucre
30 g de farina
140 g d'aigua
100 g de xocolata negre (52% de cacao)
200 g de xocolata blanca
140 g mantega
cacao en pols

Engeguem el forn a 180 ºC a dalt i abaix i posem una bandeja, més gran que el motlle que volguem utilitzar, amb 2-3 dits d'aigua. Courem el pastís al bany maria. Quan utilitzem el bany maria hem d'anar controlant que l'aigua no bulli ja que si no el pastís fa bombolles. Si veiem que comença a bullir, hi afegim una mica d'aigua freda.
Emmantaguem el motlle.
Primer de tot vaig fer la part de xocolata blanca ja que em va semblar que si quedava al damunt de tot en el forn, podia cremar-se. Aquesta part NO PORTA SUCRE, pel meu gust, la xocolata blanca ja és prou dolça.
Trenquem 2 ous en un bol i els batem com si féssim una truita.
Posem 70 g d'aigua en un cassó i quan bulli ho retirem del foc i hi afegim la xocolata blanca trencada a trossets i 70 g de mantega i ho remenem fins que es desfaci. Tot seguit, hi afegim els 2 ous sense parar de remenar i quan estigui tot ben lligat, hi tirem 20 g de farina i remenem. Si veiem que ens queden grumolls, agafem el minipimer i desapareixen!!!
Ho aboquem tot dins el motlle emmantegat i ho reservem.
Ara anem a fer la part de xocolata negra.
Posem en un cassó els 70 g d'aigua i els 75 g de sucre i que arribi a l'ebullició i es desfaci el sucre. Quan bulli, ho retirem del foc i hi afegim la xocolata negre a trossets i els 70 g de mantega. ho remenem bé, i hi aboquem els 2 ous batuts sense para de remenar. Hi afegim els 10 g de farina restants i remenem fins que no quedin grumolls, i si no minipimer!!!
Per abocar la part de xocolata negre al damunt de la blanca i que no es barregin gaire (una mica queda xulo però que no quedi barrejat), aguantem una cullera de sopa damunt el motlle amb el cul de la cullera cap amunt (del revés) i així el líquid negre no pica tant al caure damunt del blanc.
Aboquem la part de xocolata negre damunt de la blanca.
Ho posem al forn al bany maria durant aproximadament 30-50 minuts. Ho punxem fins que l'escuradents o el ganivet ens surti net i ho deixem uns 5 minuts més i ho trèiem del forn. Si veiem que encara no és cuit i s'esta cremant el tapem amb un tros de paper d'alumini.
Ho deixem refredar una estona damunt d'una reixeta i ho desemmotllem amb molt de compte. Jo ho vaig fer amb un motlle de silicona (s'enganxa menys i es desemmotlla més fàcilment) i com que el pastís havia de "viatjar" ho vaig posar dins la nevera durant tota la tarda i el vaig desemmotllar en fred al destí final.
L'empolvorem amb cacao i ... mmmmm que bo!!!


Related Posts with Thumbnails