Bona nit a tothom!!
Vaig una mica endarrerida en penjar les receptes, però poc a poc m'aniré posant al dia!!!
Avui la recepta que em fa il·lusió compartir amb tots vosaltres és la que vaig fer per l'aniversari del meu pare. A ell, que ja sabia segur que no li agradaria, li vam portar un pastís de crema i trufa, però jo vaig voler deleitar el reste de la family amb aquest brownie "diferent". La veritat és que va agradar bastant, hi tenim uns quants seguidors de xocolata blanca a casa!!!
La recepta la he tret de la revista CUINA, que ja fa uns mesos que dona tombs per casa i quan va caure a les meves mans vaig decidir que la guardava, ja que hi ha unes quantes receptes que tenen bona pinta!!!
He fet algunes variacions de la original, però m'ha quedat prou bé i trobo que és molt més sencill.
Un petonet a tothom,
Maria
INGREDIENTS
5 ous
240 g de xocolata blanca
240 g de mantega
1 cullerada de sucre
145 g de farina
400 g de maduixots
polsim de sal
Preescalfar el forn a 180ºC. Encamisar el motlle amb mantega i farina. El que s'ha de fer és untar bé el motlle amb mantega i després posar-hi farina, que quedi ben enganxada i espolsar la que sobri.
Desfem la xocolata blanca al bany maria o al microones. Si utilitzem el microones, el posem a mínima potencia i l'anem mirant molt sovint, que la xocolata blanca es crema fàcilment.
En dos bols separem les clares dels rovells.
Barregem els rovells amb la xocolata blanca fosa.
Li afegim la mantega en pomada i ho muntem amb unes varetes elèctriques fins que quedi esponjós.
Hi incorporem la farina tamisada i ho mesclem lentament.
Muntem les clares amb un polsim de sal fins que estiguin a punt de neu, i llavors hi afegim la cullerada de sucre i ho batem un minut més.
En dues vegades, afegim les clares muntades a la barreja de la xocolata blanca. Barregem molt lentament que no perdin volum les clares.
Per enllestir el plat:
Rentem els maduixots, els hi traiem el peduncle i, si són molt grans, els tallem pel mig.
En el motlle prèviament encamisat, hi posem un centímetre, més o menys, de barreja. Distribuïm els maduixots per tota la plàtera i hi acabem de posar el brownie.
Ho posem a coure 30-40 minuts a 180ºC. Ho punxem fins que ens surti net. Si veieu que s'està daurant massa, ho tapeu amb un tros de paper d'al·lumini.
Una vegada cuit, el deixem refredar una mica, el traiem del motlle i el posem en una safata.
Jo, el vaig servir a temperatura ambient, però també el podeu servir fred i tebi.
´
És un pastís que queda molt sucós i tendre, ja que els maduixots li donen molta humitat!!!