diumenge, 28 de març de 2010

INTERNATIONAL TARTING GOES HEBREW: RUGELACH!!

I suposo que us preguntareu, QUEEEEEE?? Que diu ara aquesta del Remena Nena??
Doncs bé, el tema és que no hem pogut esperar al mes que ve amb el II INTERNATIONAL TARTING... Ens ho vam passar tant bé l' Adriana de Baking Powders i jo fent la primera recepta juntes, una a cada cantó del gran bassal, que vam pensar: 
Doncs tampoc no cal esperar cada mes, no??  
Torno a llençar la proposta, si algú està interessat a unir-se a nosaltres, que ens ho faci saber... l'esperem amb els braços oberts i estarem molt contentes!! Sobretot, i el més important, diversió assegurada!!
Dit i fet, vam començar a pensar quin podia ser el proper repte...

El tema que ocupa el II International Tarting són els RUGELACH.
Quan l'Adriana em va proposar aquesta meravella divina, que us recomano al 100%, ja que és una explosió pel gust i per l'olfacte, li vaig preguntar... i això què és??
Jo no n'havia sentit a parlar mai, ni havia sentit anomenar aquest nom. Ella em va comentar que era una pasta típica jueva, però jo, curiosa, he continuat buscant i us puc explicar que té un origen asquenazí. Com heu vist en les fotografies, té una forma molt similar al croissant francès i es creu que tenen un possible avantpassat comú vienès. La forma de mitja lluna d'aquestes petites delícies, podria commemorar l'aixecament del setge turc l'any 1793 (que podria fer referència a la Batalla de Viena el 1683).
La recepta original es feia amb llevat i crema agra, però ara se sol fer amb crema de formatge (es diu que son innovacions dels americans, i queda boníssima!!)
El típic farcit és el de pruna, tot i que és una pasta que accepta tot tipus de variacions, tant dolces com salades!!

Nosaltres vam decidir fer el típic farcit amb pruna i alguna altre cosa. L'Adriana els ha fet amb xocolata i jo els he fet amb nabius hidratats en suc de taronja. Els dos han quedat bons, però definitivament els de pruna son els que s'han endut la palma... són els que van volar primer!!

Doncs bé, una vegada presentats els petits Rugelach, us passo la recepta, no??

Petonets a tots,

Maria

RUGELACH (32 peces)

Per la massa:
250 g de mantega freda
230 g formatge cremós (jo he utilitzat Philadelphia)
1/2 cullereta de sal
250 g de farina
1 ou

Pel farcit:
80 g de prunes sense pinyol
60 g de brandy
80 g de nabius deshidratats
suc d'una taronja
100 g de sucre + 3 culleretes
2  llesques de pa de motlle blanc sense crosta
1 cullereta de canyella en pols

Aquesta vegada us ho explicaré per punts, trobo que és molt més senzill, ja que son molts passos a seguir.

* Tots aquests passos els farem el dia abans!!

Comencem a fer la massa:
1. Traiem el formatge i la mantega uns 10 minuts abans de començar.
2. Posem en un bol la mantega a daus grossos i el formatge junt amb la sal. Amb la mà o amb l'ajuda d'una forquilla anem remenant fins que ens quedi més o menys incorporat. És una pasta molt enganxosa, tranquils que quedarà bé!! Jo he començat amb la forquilla, però finalment he acabat amb les mans!!

3. Hi afegim la farina i anem treballant-ho amb la mà fins que quedi una massa més o menys junta.
4. Ho traiem del bol i en una superfície enfarinada ho anem treballant... és molt enganxós, poseu farina a la superfície de treball !! Quan estigui tot més o menys incorporat, no ho treballeu molt, tampoc és una massa que vulgui molt tombs!!
5. Separar la massa en dos.
6. Amb el curro farem dos bases rodones, tipus pizza, d'uns 30 cm de diàmetre i uns 0.3 cm de gruix.
7. Les emboliquem amb paper film i les posem estirades damunt d'un plat (es important que no es dobleguin, que quedin llises) a la nevera durant mínim 4 hores o millor tota la nit.

Comencem a fer el farcit (ho deixem tota la nit a temperatura ambient):
1. Posem les prunes en un bol petit amb el brandy, que quedin cobertes, s'han de rehidratar!!
2. Fem el mateix amb els nabius i el suc de taronja.

* El dia següent:

Encenem el forn a 170 ºC a dalt i abaix.

Continuem amb el farcit:
3. Agafem les llesques de pa (jo he utilitzat pa Bimbo) i en fem serradures fregant-les entre les mans. Ho posem en un bol i hi barregem els 100 g de sucre. Ho reservem.
4. En una tasseta posem 3 culleretes de sucre i una de canyella ho barregem i ho reservem.
5. Colem les prunes i les triturem i fem el mateix amb els nabius. Ho posem a la nevera.
6. En la recepta original es queda aquí, però jo em vaig equivocar i vaig barrejar el puré de pruna amb la meitat de la serradura de pa i sucre i el mateix amb els nabius. Em va donar força bon resultat, vosaltres feu el que vulgueu.

Anem pel muntatge:
1. Batre l'ou amb una forquilla.
2.Treiem les bases de la nevera, les deixem temperar i en desemboliquem una. Compte que no estan toves i es poden trencar.
3. Pintem amb l'ou batut tot el voltant de fora de la base, com a dos dits.
4. - Manera original: posem el puré de pruna per dins, deixant els cantons pintats amb ou lliures de farcit, i per sobre la pruna li escampem la meitat de les serradures de pa i sucre
    - Manera Maria: com que ja havia barrejat puré, pa i sucre doncs escampem la barreja per dins la base deixant lliure tot el voltant
5. Tallem la base en 16 trossos de manera que quedin triangles (rotllo pizza). El millor per tallar-ho és utilitzar un tallapizzes o un ganivet ben afilat
6. Anem enrotllant cada triangle de fora cap a dins i ho anem col·locant a la bandeja del forn amb un paper vegetal a sota.
Fem el mateix amb l'altre base i el puré de nabius.
7. Pintem cada Rugelach amb ou i li tirem la barreja de sucre i canyella.
8. La recepta original recomanava deixar-ho refredar 2 hores a la nevera, jo no ho vaig fer, estava impacient!!
9. Posar-ho al forn a 170 ºC durant 40 minuts aproximadament o fins que estiguin bastant daurats. Jo vaig dividir-ho en dues fornades, tots no hi m'hi cabien!! He llegit que és important que el forn estigui ben calent, a 170 ºC en el moment de posar-los. No marxeu de la cuina, quan es couen fan una olor DIVINA!!
10. Deixar-ho refredar damunt d'una reixeta.
11. Posar-se un pitet i clava'l-s'hi les dents!!

Diferents truquis que he mirat diuen que es poden congelar just abans de coure, i d'aquesta manera en pots tindre al congelador i quan en vulguis els treus i els poses el forn sense ni tant sols descongelar.
Ja veureu que la massa dona molt de joc, a mi ja em ronda fer-los salats!!!

Fonts: Every Last Cookie
          In the Kitchen and on the Road with Dorie (en aquí trobareu "truquis")


dijous, 18 de març de 2010

PREPARANT-ME PER L'ESTIU... CREMA DE PASTANAGA

Problemes per posar-vos moren@s a l'estiu?? No agafeu prou color, tot i que viviu a la platja??
Quan anem a comprar una protector solar, trobem, entre tots els efectius protectors, el "gens protector" oli de pastanaga (tinc un amic que ja l'anomena melanoma directament!!) Us recomano que us compreu un bon protector i proveu aquesta crema, és molt bona i alguna funció farà el carotè en la nostre pell!!!


Avui us passaré una recepta salada, amb poques calories (molt important, que s'acosta l'estiu ;-P), molt fàcil de fer i molt resultona!!

Petonets,

Maria

CREMA DE PASTANAGA


Per unes 5 racions:
1 kg de pastanagues
2 cebes mitjanes
Un rajolí d'anís o Marie Brizard
2 cubitos de pollastre
1,5 L de brou de pollastre o d'aigua
Oli d'oliva, sal i pebre
Crema de llet (opcional)

Primer de tot pelem les cebes i les tallem a trossos, és igual com quedin els trossos, les acabarem triturant. 
Posem una olla grossa al foc amb un rajolí d'oli i hi afegim la ceba tallada.
La fem rosar una bona estona, a foc lent,  fins que ens agafi una mica de color i comenci a ser transparent.

Mentre rosem la ceba, anem pelant les pastanagues, les rentem i les tallem a trossets petits.
Pugem una mica el foc i hi afegim els trossets de pastanaga i li donem un parell de tombs que s'ajuntin els gustos, ho tenim uns 5 minuts, més o menys.

Li tirem un bon rajolí d'anís i pebre al gust. Deixem que s'evapori l'alcohol de l'anís i ho cobrim amb l'aigua o el brou.
Li afegim els dos cubitos de pollastre. Si ho feu amb brou i no li voleu afegir els cubitos, doncs no ho feu, però si ho feu amb aigua, poseu-li els cubitos que li tindrà més gust!!

Deixem que bulli fins que la pastanaga estigui ben tova.
Parem el foc i ho triturem amb el turmix fins que quedi una crema ben fina.
Ho tastem, ho rectifiquem de sal i ja ho podem emplatar.

Una vegada ho tinguem en els plats, li tirem un rajolí de crema de llet, queda molt decoratiu i serà més cremosa.

Altres opcions poden ser fer uns cruixents de bacó o de pernil salat (trossets a la paella fins que estiguin cruixents) i tirar-li pel damunt, una vegada en el plat!! Li dona un toc molt "sofis"!!!
A mi m'agrada calenta, però freda també pot estar bona!!

dimarts, 16 de març de 2010

PODRIES BUSCAR UNA RECEPTA...

Bon dia!!

- Podries buscar-me una recepta per fer-li la mona al meu fillol?
- Si clar, que li vols fer?... Un pastís tipus les clàssiques mones..
- Sí, alguna cosa que porti xocolata...
- Doncs que et sembla un Pastís Sacher?? Et penjaré la recepta al bloc!!!

Aquesta conversa reprodueix més o menys la que vaig tindre amb la meva amiga quan em va demanar que li passes una recepta per la mona del seu fillol (Anna, espero que et serveixi ;-P)
Com que no publico cap entrada que no hagi enfornat jo abans... doncs vaig tirar de receptari i una mica d'aquí, una mica d'allà i aquí teniu el Pastís Sacher adaptat!!


Que puc dir-vos sobre aquesta bomba de xocolata amb un toc de maduixa... Doncs res, que des de la cobertura fins el pa de pessic provoca una cascada d'emocions que acaben amb una bona secreció d'endorfines!! Puja els ànims de qualsevol!!

En fi, que per ser clars, és una passada de Pastís pels amants de la xocolata!!

Un petonet,

Maria

PASTÍS SACHER

-Per la cobertura de xocolata:
33 g d'aigua mineral
240 g de sucre
160 g de nata líquida
50 g de xocolata (jo vaig utilitzar un amb el 70% de cacao)
3 i 1/4 fulles de gelatina

- Pel pa de pessic:
6 ous
250 g de sucre
75 g de cacao en pols
35 g de farina

- Per banyar-lo i farcir-lo:
melmelada de maduixes (en el meu cas va ser de maduixes, però sentiu-vos lliures d'utilitzar la que vulgueu)
una mica d'aigua
un rajolí de conyac (utilitzeu el que vulgueu)

Primer de tot començarem a fer la cobertura, ja que ha de reposar un mínim de 6 hores a la nevera. 
Posem a hidratar les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda.
Posem a bullir l'aigua, la nata i el sucre. Quan hagi arrancat el bull, ho retirem del foc i li afegim la xocolata a trossets. Ho remenem fins que es desfaci bé la xocolata.  
Escorrem les fulles de gelatina i les afegim a la barreja. Si no es dissolen bé, ho tornem a posar a foc molt baix per ajudar-lo a dissoldre. Vigileu que no arrenqui a bullir.
Passem la barreja pel colador i la posem a la nevera durant un mínim de 6 hores.

Ara comencem el pa de pessic:
Encenem el forn a 180ºC a dalt i abaix.
Jo vaig fer una planxa en la bandeja del forn, però podeu fer el motlle que volgueu i doblar les quantitats d'ingredients.
Separem les clares de les gemes. Li afegim un pessic de sal a les clares.
Les muntem a punt de neu i quan les tinguem fermes, li afegim el sucre a poc a poc.
Per últim, barrejant molt lentament afegim els rovells. Quan estiguin ben incorporats hi anem posant el cacao i la farina tamisades.


Cobrim el motlle amb paper vegetal i estenem bé la massa. Ho enfornem uns 10-15 minuts, vigilant que no es cremi.
Quan sigui cuita (la punxem amb un escuradents fins que surti net) la deixem refredar.
La desemmotllem, la mesurem i la dividim en tres parts iguals.


- Muntatge del pastís:
Posem una de les 3 parts al damunt d'una reixeta (la del microones va be)
En un bol, escalfem una miqueta d'aigua amb unes cullerades de melmelada. Li afegim un rajolí de licor.
Banyem la part del pa de pessic i la cobrim amb una capa fina de melmelada. Posem l'altre capa de pa de pessic i fem el mateix, banyar-la i posar-li una capa de melmelada, i finalment hi posem l'última capa de planxa.



Agafem la cobertura de la nevera i la posem en un cassó per escalfar-la,  a foc lent,  fins als 40 ºC i fins que torni a ser liquid (al estar a la nevera queda com una gelatina).

La tirem pel damunt del pastís fins que el cobreixi be. Jo hi vaig posar una tupper sota la reixeta per tal de recuperar la cobertura que caigui.  La servim en una safata i cap a la nevera. Si el volem decorar amb fruites ara és el moment, així es queden enganxadetes.



Trobo que és molt millor d'un dia per l'altre ja que així s'ajunten els gustos.


diumenge, 14 de març de 2010

CITRUS CALLING THE SPRING!!

Hola de nou a tothom!!!

Primer de tot dir-vos que amb aquest títol, el que volem l'Adriana i jo és que arribi d'una vegada la caloreta i el solet, tant a Boston com a Barcelona!!!
L'entrada d'avui em fa molta il·lusió!! Us haig de dir que m'ho he passat molt bé en el procés per dur a terme aquesta entrada.

Bueno, us explico com va començar tot. Deu fer cosa de dues setmanes, a Cuina per llaminers la Mercè explicava una història curiosa. Va fer una recepta amb l'Adriana que sorprenentment, coincideixen en molts aspectes de la seva carrera d'estudiants i professional. El món és com un mocador!! I nosaltres que som? ;-P

 L'Adriana havia trobat a la Mercè a través del seu bloc i van decidir fer i publicar una recepta juntes. Total, que jo al llegir-ho,  ho vaig trobar molt curiós i divertit!!

Un dia, en una de les meves entrades m'escriu l'Adriana i em diu que m'ha conegut a través de Cuina per Llaminers i després d'un parell de comentaris, m'escriu un correu proposant-me de fer una recepta juntes!!
Ohhh, no us podeu imaginar lo contenta que em vaig posar, em feia molta gràcia i ràpidament li vaig dir que si!!
Ella em va proposar que tries jo la recepta i desprès de molt remenar, buscar i descartar vam arribar a la recepta que us presentarem avui. És un pastís que combina a la perfecció l'acidesa de la llimona, la seva amargor i  la dolçor que ha de tindre un bon pastís.
Ens ho hem passat tant bé que a partir d'ara, iniciarem receptes dolces conjuntes.. serà el Tarting International . (Quina il·lusió que em fa!!! Estic com una nena amb una piruleta a cada ma!!) Cada vegada una de nosaltres escollirà una recepta i la farem i publicarem conjuntament... Tot i així, si us voleu unir a nosaltres estarem encantades!!! Us animo a posar-vos en contacte amb nosaltres!!!

Doncs apa, aquí us deixo la recepta adaptada de Butter Sugar Flour i 64 sq ft kitchen.

Aquí podeu accedir al bloc de l'Adriana (molt recomanable), on ella publica en anglès!!

Petonets,

Maria

PASTÍS DE LLIMONA AMB CÍTRICS CONFITATS

* Per la massa:
210 g de farina
65 g de sucre llustre
1/4 de cullera de postres de sal
125 g de mantega
1 gema d'ou
1 cullerada d'aigua
Ratlladura de la pell d'una llimona

* Per la fruita confitada:
1 llimona
1 taronja
250 g de sucre
250 ml d'aigua

* Pel farcit:
100 g de mantega
210 g de sucre
Ratlladura de la pell d'una taronja
Ratlladura de la pell d'una llimona
Suc de 3 llimones
5 ous

* Primer de tot comencem a fer la massa:
En un bol posem la farina, el sucre llustre, la ratlladura de llimona i la sal i ho barregem bé amb una cullera.
Hi afegim la mantega en pomada i amb les mans (ben netes, lliures de bacteris, jeje) anem barrejant fins que ens quedi bastant incorporat.
Hi afegim la gema d'ou i la cullerada d'aigua i tornem a amassar fins que quedi ben incorporat.
Ho traiem del bol, i en una superfície una mica enfarinada, ho amassem uns minuts. Fem una bola i ho emboliquem amb paper film i ho deixem reposar a la nevera durant uns 30 minuts.
* Aprofitem ara per començar a confitar els cítrics:
Rentem bé la llimona i la taronja. Les tallem a rodanxes finetes. Les posem en una paella amb aigua freda (que cobreixi) i ho portem a ebullició. Quan bulli les traiem i les posem al damunt d'un paper absorbent. Repetim aquest procés 4 vegades més. Una vegada ho haguem fet, posem a la paella 250 ml d'aigua i 250 g de sucre i fem que bulli per tal que es desfaci el sucre (remenant) i llavors baixem el foc i hi posem les rodanxes de cítrics i ho deixem uns 40-50 minuts fins que ens quedin les rodanxes brillants i gairebé transparents. Les posem en un plat, al damunt de paper vegetal i les deixem refredar.

* Tornem a agafar la massa:
Encenem el forn a 175ºC, a dalt i abaix.
Agafem la bola de la nevera, la posem entre 2 papers vegetals i l'estirem amb un curro fins que arribem a tindre la mida del motlle. Retirem un dels papers i posem la massa al motlle de manera que quedi el paper vegetal al damunt. L'apretem bé contra el motlle i retirem el paper vegetal (conserveu-lo). Retirem la massa en excés dels laterals i la punxem amb una forquilla. Li tornem a posar el paper vegetal amb algun pes (cigrons crus, per exemple) i la posem al forn uns 10-15 minuts.
La traiem del forn i baixem el forn a 150ºC. Retirem els pesos (en el meu cas cigrons) i el paper vegetal, amb compte de no endur-se massa.

* Anem a fer el farcit:
En un bol barregem la mantega en pomada, el sucre i la ratlladura de la taronja i la llimona fins que quedi ben esponjós.
Ara, hem d'anar afegint els ous d'un en un. Remenar fins que quedi ben incorporat. Hi afegim el suc de les llimones i remenem.

Posem el farcit dins el motlle i cap al forn uns 30-40 minuts. Veureu que el farcit fa bombolles, és el sucre, no passa res,  però quan passin els 40 minuts traieu-lo encara que sembli una mica cru, ja que s'endureix quan es refreda.
Poseu-lo a refredar al damunt d'una reixeta dins del motlle.
Quan estigui ben fred, desemmotllar-lo, col·loqueu-li  els cítrics confitats i poseu-lo a la nevera fins abans de servir-lo.
Jo us recomano treure'l una estona abans de servir-lo perquè no sigui tan fred.


dijous, 11 de març de 2010

DONCS JO L'ANOMENO... PA DE XOCOBAN!!

Bona tarda a tothom!!

El campanar de Vilanova i darrera les muntanyes nevades!! Insòlit!!

Aquesta setmana, no sé si ha estat la neu, el fred o el vent, que m'ha agafat per fer moltes receptes que feia temps que volia fer. Cada nit m'he posat a la cuina i alguna cosa trobava per remenar...
Últimament compro per impulsos, i l'altre dia buscant un ingredient per una de les receptes vaig veure que hi havia plàtans d'oferta, d'aquells que comencen a estar negres i els deixen al 50%... Doncs bé, els vaig veure i vaig pensar... agafa'ls i alguna cosa en faràs!!!
Han passat uns quants dies i ja començaven a estar massa madurs i m'he hagut de posar a buscar una recepta ràpidament!!!
Entre els meus blocs preferits he trobat molts pans de plàtan (he de dir que tots tenen tant bona pinta i que la decisió ha estat difícil), però com a bona xocoaddicte que sóc, m'ha robat el cor el pa de plàtan que he trobat en el bloc de l'Adriana (comença a ser el meu bloc de referència ;-P, gràcies altre cop!!).

Total, que dit i fet, la Maria s'ha posat a fer pa de plàtan i us he de dir que queda boníssim, super esponjós i amb un gust a platan espectacular... Als de la uni, als de casa i als "catadors oficials" els hi ha agradat molt!!!

Un petonet,

Maria

 PA DE XOCOBAN (jejeje he decidit anomenar-lo així per lo de banana i xocolata)


Per uns 6 panets:

125 g mantega (en pomada)
80 g sucre moreno
1/2 cullerada de postres de llevat (Royal)
1 cullerada de postres de bicarbonat sòdic
1 ou
3 plàtans (molt madurs)
170 g de farina
1/4 de cullerada de postres de sal
100 g de trossets de xocolata (jo he utilitzat perles)

Encenem el forn a uns 180 ºC a dalt i abaix.
Agafem un bol i hi barregem la mantega i el sucre i ho remenem fins que quedi ben incorporat.
Hi afegim l'ou sencer i ho tornem a batre fins que quedi una masa ben esponjosa.
En un plat a part, xafem els plàtans amb una forquilla. Han de quedar com un puré. Els incorporem a la barreja que tenim feta.
Li afegim la sal, el llevat i el bicarbonat i barregem. Una vegada ben incorporat li anem posant la farina i quan ho tinguem ben lligat, la xocolata.

Ho posem en motlles que prèviament haurem encamisat amb mantega i farina (si no són de silicona).
Cap al forn uns 30 minuts o fins que punxem amb un escuradents i ens surti net (si punxem on hi ha xocolata sortira brut, el que no volem que surti és brut de masa).
Si veieu que s'esta daurant massa, tapeu-los amb paper d'alumini.
Ho traiem del forn, quan estigui fred, ho desemmotllem i cap a la boca!!!

NOTA: Jo he fet servir aquests motlles individuals, però podeu fer servir el motlle que més us agradi o qualsevol cosa que tingueu per casa i pugui anar al forn!!!



dilluns, 8 de març de 2010

M'AGRADEN O M'ENCANTEN???

Bona tarda a tothom!!
He volgut començar aquesta entrada amb una pregunta: m'agraden o m'encanten???
No sabria dir en quin punt estic...
Últimament, em venen molt de gust els tomàquets xerry, no em pregunteu perquè!!! Me'ls menjo com caramels (molt millor pel "body") a mig matí, per dinar, a mitja tarda, en amanida... els posaria a tot arreu. Fins i tot fan conya que m'alimento de xerry i pa, però no és veritat!!!
M'encanta posar-me'ls a la boca i notar com exploten quan els mossegues per primera vegada. És una acidesa i dolçor barrejada que em xifla!!

Fa dies que tenia a la nevera un paquet de massa brisa, que vaig comprar per impuls, però que no sabia ben bé que fer-ne. Doncs bé, aquest matí, m'he aixecat sabent com utilitzar-la, quins elements podien quedar bé per fer, per exemple, un bon sopar.
Una amanida i un bon tall d'aquest pastís i ja tenim arreglat l'àpat nocturn d'aquest dia tan ... nevat!!!

Doncs apa, anem per feina que es fa l'hora de sopar...

Un petonet, 

Maria

PASTÍS DE FETA, CEBETES I TOMÀQUETS XERRY

INGREDIENTS

Un paquet de pasta brisa
Unes 20 cebetes petites (perla)
Uns 20 tomaquets xerry
Un bon tall de formatge feta
3 ous
2/3 de tassa de llet
nou moscada
romaní
oli d'oliva, sal i pebre

Encenem el forn a uns 200 ºC a dalt i abaix.
Pelem les cebes i les posem senceres en una paella amb una mica d'oli d'oliva. Les anem coent a foc lent i quan portin una estona els hi posem una mica de sal, però no massa, que el formatge és saladet.
Mentre van fent, agafem el motlle i hi posem la pasta brisa (amb paper vegetal a sota), apretem bé dels cantons, traiem la massa sobrant, la punxem amb una forquilla i la posem 10 minuts al forn amb cigrons secs al damunt perquè no s'infli.
Traiem la massa del forn, i la deixem refredar (sense els cigrons) i quan les cebes estiguin toves ho apartem del foc.
Esmicolem el formatge feta per tota la base i anem col·locant les cebes i els tomàquets tallats per la meitat. 


En un bol més petit batem els ous i hi afegim la llet. Tallem el romaní ben petit i l'afegim als ous i la llet, junt amb una mica de pebre negre i una miqueta de nou moscada acabada de ratllar.  
Ho remenem bé i amb compte ho posem en el motlle i cap al forn.
Ho mantenim al forn a uns 180ºC durant uns 25-30 minuts o fins que veiem que l'ou ja ha quallat i esta dauradet pel damunt.


Deixeu-lo refredar una mica per desmotllar-lo, calent hi ha perill que es trenqui!!

Bon profit!!!

divendres, 5 de març de 2010

MADUIXES I CIVADA AL REBOST...

Hola, hola, hola!!!
Per fi s'ha acabat la setmana!!!
Aquesta tarda, després d'una bona migdiada ;-P, faig "soffing" i "blogging"... i les dues coses a la vegada!!! Com caigut del cel, tinc un portàtil super petitonet!!!

Ara, podré navegar, visitar els vostres blocs i compartir les meves receptes amb vosaltres... des del sofà, habitació, cuina... des d'on vulgui!!!

Aquestes últimes setmanes he estat bastant ocupada amb la universitat (és el que toca, jejeje) i la veritat és que no he tingut massa temps per dedicar-me a la cuina... tot i que he anat fent receptes sencilletes i que requerissin poca estona.
Avui, compartiré amb vosaltres el que ha estat el meu esmorzar durant tota la setmana, tres galetes i un Actimel...
Tenia unes maduixes deshidratades i civada al rebost i el diumenge per la nit, en un moment, vaig tindre fetes unes galetes boníssimes!!! Les maduixes deshidratades son sencillament una delícia!! Tenen un gust tant concentrat a maduixa...!!! Me les menjo soles, però haig de confessar que amb aquestes galetes es tornen a hidratar una miqueta i queden força bones!!!

Apa, us animo a fer-vos l'esmorzar-berenar: galetes, magdalenes... és tot molt fàcil, requereix poc temps i és molt més sa!!!
Petonets,

Maria

GALETES DE MADUIXES I CIVADA (aprox. 25 galetes)

1 ou
100 g de farina
1/2 culleradeta de llevat (Royal)
100 g de mantega
100 g de sucre moreno
130 g de civada
un vas de maduixes deshidratades (si son molt grosses, les talleu per la meitat)



Encenem el forn a uns 180ºC a dalt i abaix. 
En un bol posem la mantega en pomada i el sucre i remenem fins que quedi ben incorporat.
Li afegim un ou i ho batem fins que quedi una barreja esponjosa.
Ara, li posem la farina i el llevat i remenem una mica, però no massa, que quedi farina per incorporar. Li afegim la civada i les maduixes i acabem de remenar fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats.
Ja les tenim preparades!!! Fàcil, eh???

En una bandeja pel forn, amb un paper vegetal, anem posant culleradetes de pasta de galeta i les xafem una mica amb la cullera, ja que al coure no s'aixafaran.
Les posem al forn uns 10 minuts o fins que comencem a veure que el cul de les galetes està una mica dauradet. No les deixeu massa estona al forn, o sigui, no espereu que quedin daurades pel damunt, ja que si no estan massa dures. Millor que quedin blanquetes i toves, després ja s'endureixen!!
Les traiem del forn i les posem en una reixeta a refredar!!!

Font: Adriana (Baking Powders) Moltes gràcies per la recepta! ;-)



Related Posts with Thumbnails