divendres, 30 d’abril de 2010

PA DE NOUS I POMA

Gent del món mundial!!! Necessito desestresar-me i he pensat que la millor manera de desconnectar és deixar-me anar i compartir amb vosaltres aquesta recepta que et fa gaudir d'un esmorzar de 10!!

Ahir vaig tindre una tarda de 1000 o 2000 dimonis i superat el dia, avui m'he aixecat mooolt millor!! Com n'arribem de ser el humans d'increïbles ehh?? Anem a dormir amb tots els nervis de l'organisme de punta i ben enredats i ens aixequem que sembla que haguem anat a la perruqueria i ens els hagin pentinat i allisat tots.
Ja tenen raó ja quan diuen que el son és reparador!!

Us deixo aquí aquesta espectacular recepta que, la veritat, no pots ser més fàcil!!

Un petonet,

Maria

PA DE NOUS I POMA
"Robada" i adaptada de l'Adri de Baking Powders

Porta bastants ingredients, però no us desanimeu que és sensacional!!
125 g de farina
90 g de farina integral
110 g de sucre moreno
2 culleretes de Royal
1 cullereta de bicarbonat
1 cullereta de canyella
100 ml de xerigot de mantega (buttermilk)
75 g de mantega desfeta i la deixeu refredar
1 cullereta de vainilla líquida
2 ous batuts
2 pomes mitjanes ratllades
2 pomes a trossets
1 grapat de nous

Enceneu el forn a 175ºC a dalt i a baix.
En un bol barregem les dues farines, la canyella, el sucre, el Royal i el bicarbonat.
En un altre bol hi posem els ous, el xerigot, la vainilla i la mantega.
Afegim els ingredients secs dins el bol dels líquids mentre remenem que no es facin grumolls.
Ratllem la poma i l'afegim dins la massa, tallem la poma a dauets i també l'afegim junt amb les nous trossejades. Reserveu-ne unes quantes per posar al damunt.
Ho posem en un motlle encamisat (si es de silicona no cal) i li anem distribuint les nous pel damunt, Apreteu-les una mica que al coure poden aixecar-se.
Ho posem al forn entre 45-60 minuts o fins que hi poseu un escuradents i surti net. Si cal tapar-lo perquè s'està torrant massa i no és cuit de dins, doncs endavant!!
Ho deixem refredar al damunt d'una reixeta i a gaudir d'un saludable esmorzar!!


divendres, 23 d’abril de 2010

INTERNATIONAL TARTING EXPERIMENTA AMB ELS KRAPFEN!!

Doncs ja tornem a ser aquí, aquestes dues, aiiii no no, tres boges que es dediquen a buscar receptes, amb una mica de dificultat o diferents, per tot arreu.
Si, si, heu llegit bé, TRES, ja que la Carmen s'ha unit a nosaltres!! Ja us anunciava a l'ultim repte que creixíem...no?? Doncs aquí la teniu.

Doncs aquesta vegada hem fet Krapfen. La Carmen ens va proposar que els féssim i totes i vam estar ràpidament d'acord. Perquè us en feu una idea, és com un donut però sense forat.
La recepta original és fregida i sol anar farcida de crema o melmelada, tot i que podeu deixar volar la imaginació i farcir-la del que més us agradi!!
Una amiga d'Israel m'ha comentat que allà també en fan i els anomenen Sufganiot, s'haurà de buscar si hi ha alguna variació en la recepta i provar-la, no?? Ja us n'informaré ja que s'està preparant la Sufganiot Experience a Barcelona, jejeje!!
Nosaltres, no gaire partidàries dels fregits, vam voler complicar el tema i fer-los al forn.
L'experiència ha estat bona, han quedat bons, però crec que a vegades cal  fer cas, i si una recepta és fregida, doncs s'ha de fregir!!
Fets al forn queden com uns panets farcits de melmelada que estan bons, i que de fet, no pots parar de menjar, però no queden amb la textura esperada del típic donut o berlina. Queda una massa més seca.
En fi, si els voleu veure fregits, la Carmen ho va provar, i l'Adri els va fer tots al forn.

A l'International Tarting hi participen 3 blogs, però a mi m'ajuda la Julieta!!

Ja sabeu que avui ha estat Sant Jordi, i m'agradaria ensenyar-vos el gran treball que ha fet en  Roger. Ha fet tot una gran recopilada de blocs en català, i ens ha demanat que recomanéssim un llibre de cuina... doncs bé, em va fer molta il·lusió participar en aquest projecte seu tant maco i em fa molta il·lusió conectar-vos-hi!!!

Un petonet i Feliç Sant Jordi,

Maria
KRAPFEN (per uns 18 normals i uns 62 minis)

500 g de farina
10 g de llevat químic
3 cullerades de sucre
200 g de llet tèbia
1 cullerada de cafè de sal
3 cullerades d'oli de girasol
2 ous
50 g mantega fosa (per pintar)
sucre llustre, cacao en pols...
Melmelada, crema de cacao...

Primer de tot en un bol barrejarem la farina, la sal, el sucre i el llevat. Amb una cullera ho remenarem bé.
Hi fem un forat al mig i hi afegim la llet, l'oli i els ous.
Ho amassem bé amb una cullera i després amb les mans i ho deixem reposar uns 30-35 minuts en un bol que prèviament haurem untat bé amb una mica d'oli de girasol. Ho deixem llevar tapat amb un drap de cuina.
Traiem la massa del bol i estirem en la superfície enfarinada per fer una rodona d'uns 0,5 cm d'alt.
Jo al fer-los minis vaig utilitzar una tasseta de cafè per fer les rodonetes. Les col·loquem al damunt de paper vegetal en una bandeja pel forn i ho deixem llevar fins que hagi doblat el volum (unes 4 hores).


Encenem el forn a uns 170-180ºC i quan estigui calent els enfornem durant uns 7-8 minuts.
Mentre son al forn desfem la mantega al microones.
Quan els traiem, dauradets, els posem al damunt d'una reixeta perquè es refredin i encara calentons, els pintem amb la mantega.
Una vegada freds els empolvoreu amb sucre llustre, cacao en pols...

Amb el que pogueu, una màniga pastissera amb boquilla petita, aquest artilugi que vaig trobar jo per casa, o una xeringa els farciu del que us vingui més de gust!!!
Jo els vaig farcir de crema de cacao i empolvorats amb cacao, de melmelada de maduixa i de melmelada "sense tu no esmorzo" (de poma sense sucre i si, ho confesso, n'estic enganxada!!) empolvorats de sucre llustre.



dilluns, 19 d’abril de 2010

BROWNIE + CHEESECAKE = MOSAIC

Li he donat bastants tombs a si penjava aquesta entrada o no. Al final, desprès de pensar-m'ho molt, he decidit que el més important és la recepta, i aquesta és espectacular, tendre, gens empalagos, mengiu... però laboriosa perquè es com fer 2 per 1.
He dubtat ja que mirant-me les fotos (moltes!!) us he de dir que no fan justícia, però gens ni mica eh!! El que ha passat es que he hagut de sortir del pas amb la petitoneta i el mòbil (anar provant amb què quedava millor!!) ja que la Sra. Càmera va marxar de vacances i em vaig quedar orfe de càmera, però bueno, això no em va aturar i vaig recórrer a alternatives!!


Quan la llegiu no us atabaleu, per favor, i quan hagueu de quedar bé en tema postres, feu-la perquè... triomfareu!!! Al final no es tant com sembla... de veritat, tampoc no trigareu tant i es pot anar fent per parts en dies separats o tot al mateix dia (el que vaig fer jo)...vosaltres mateixos!!
Mireu la que vaig muntar per fer-la (jajaja sóc la pera!!)...

Jo en el moment en que la vaig llegir aquí, vaig decidir que l'havia de fer... o s'organitzava alguna coseta per fer-la a casa o on fos... o me l'inventava!!! Finalment no vaig haver de recórrer a l'inventiva...


Avui ja no em poso més pesadeta i vaig per feina!!

Un petonet,

Maria

MOSAIC BROWNIE CHEESECAKE

Us haig de dir que:  - Recepta bastant adaptada en tema sucre i mantega... Bueno, anem per parts:

* BROWNIE
115 g de xocolata (70%)
125 g  de mantega
200 g de sucre
3 ous
1 cullereta de vainilla liquida
1/2 cullereta de sal
130 g de farina

Preescalfar el forn a 175ºC. Folrar una bandeja quadrada o rectangular de paper vegetal però que sigui grandeta ja que ens interessa que el brownie no quedi massa alt. La del forn pot anar bé però jo vaig considerar que era massa gran.
Desfer els trossets de xocolata amb la mantega al microones.  Remenar bé fins que ens quedi la xocolata ben desfeta i incorporada. Afegir-hi el sucre i seguidament els ous i la vainilla i batreu bé. 

Incorporar la farina i la sal tamissada i quan estigui tot ben barrejat posar-ho en la bandeja escollida i cap al forn durant uns 30-35 minuts. 
No ho cogueu massa, millor que del centre quedi humit. Deixeu-lo refredar en una reixeta. 

Upps, en falta un!! On deu ser??

En la recepta original aconsella refredar-lo a la nevera, diu que es talla millor i que fred és més gustos... jo no ho vaig fer ja que en una tarda ho vaig fer tot... si teniu temps proveu!!!
Una vegada fred tallar-lo a quadradets petitons i reservar-ho (jo ho vaig tallar amb l'estri de les pizzes). 
Us haig de comentar que sobra gairebé la meitat de brownie, però per anar picant, la mar de bé, com pipes!! 

*BASE DE GALETES (DE XOCOLATA)
200-225 g de galetes de xocolata (jo hi vaig posar ossets de xocolata... les que més us agradin)
90 g de mantega
1 pessic de sal
Triturar les galetes i afegir-hi la sal i remenar bé.
Desfer la mantega al microones i barrejar-ho en un bol fins que quedi una pasta, si cal utilitzar les mans.
Posar-ho dins el motlle desmuntable amb el cul prèviament emmantegat (25 cm diàmetre més o menys), repartir-ho bé i xafar-ho que quedi compacte... jo ho vaig fer així:

* CHEESECAKE
225 g de formatge cremós
4 ous
1 culleradeta de vainilla líquida
100 g de sucre
Uns 300 g de quadradets de brownie

Preescalfar el forn a 175 ºC.
Batre amb unes varilles elèctriques el formatge fins que estigui cremós i anar afegint els ous d'un en un. Afegir el sucre i la vainilla i remenar-ho bé. Si, si... així de fàcil!!

Posar els trossets de brownie al damunt de la base de galetes i un cop col·locats tirar-hi, en compte, la barreja de formatge. Posar-ho al forn durant 45-60 minuts o fins que punxeu els voltants i surti sec... el centre encara pot estar tremolós!!

Quan estigui completament fred afegir-hi aquest ganache de xocolata (és completament opcional... però ni hi queda gens malament!!)

*GANACHE
85 g de xocolata a trossets (70%)
55 g de mantega
2 cullerades de nata espessa
1/2 culleradeta de vainilla líquida
1 cullerada de sucre llustre

En un bol que pugui anar al microones posar la xocolata a trossets i la mantega.
Una vegada desfet i ben barrejat afegir el sucre, la vainilla i la nata i remenar bé.
Posar-ho al damunt del pastís ben refredat quan el ganache encara estigui calent.

Ja esta, ja l'heu acabat!!! Deixeu-lo a la nevera fins el moment de servir.


divendres, 16 d’abril de 2010

GALETES PIM, PAM...PUM!!

Us poso en situació...
A mitja setmana s'organitza un sopar per diumenge, res un pa amb tomàquet i una mica d'embotit... per trobar-nos que fa temps que no ens veiem i t'ofereixes a fer alguna cosa de postres...
T'organitzes el cap de setmana: sopar dissabte amb uns i sopar-berenar diumenge amb uns altres.
El caparro de la Maria comença a donar-li tombs a les receptes candidates a ser cuinades la tarda-nit de divendres... Fins aqui bé, tot controlat i... divendres al migdia...
Riiiing...riiing!! Escoltaaa... que hem estat parlant i ens va millor fer el sopar del diumenge el divendres a la nit.

Silenci.

Ahhhhhh!!! Jooooo..lines, ja vas tard Maria, ja vas tard!!
Canvi de plans... busca alguna cosa ràpida que puguis tindre fet en un pim, pam, pum... i d'aqui surten les galetes!!


Ufff, quin rotllo us he fotut!! Doncs res, al gra, són unes galetetes seques tipus pasta de té, bones, molt ràpides de fer, amb xocolata...pel meu gust més bones amb la xocolata encara humida...però que no estan malament per portar com a detallet per anar picant mentres "garles" o mires un video de casament... o les dues coses juntes jejeje
Per cert parelleta... molt ben encertada la música!! ;-P

Un petonet,

Maria

P.D. El dissabte també hi va haver postres i ja us dic que va estar a l'alçada del Barça!!! Aneu-vos preparant... que bó que estava el condenat!!


GALETES PIM, PAM...PUM

Recepta adaptada del llibre El Gran Libro de la Reposteria, que donava tombs per casa fa temps i ara l'he descobert!! Agafeu-vos que les penso fer totes!!!


En surten unes 30-40 segons mida.
150 g de mantega
125 g de sucre
125 g de farina de blat de moro (Maizena)
1 tassa de llet
1 punteta de sal
ratlladura de la pell de mitja llimona
250 g de farina
100-150 g de xocolata

Calentar el forn a uns 190ºC i preparar una safata de forn amb paper vegetal.
Batre la mantega, el sucre i la farina de blat de moro fins a aconseguir una massa suau. Afegir una tassa de llet. Anar remenant lentament i afegir la sal i la ratlladura de llimona.
Quan estigui ben incorporat anar posant la farina tamissada a poc a poc.
Si veieu que la massa està molt espessa per la màniga pastissera li podeu afegir una mica més de llet, màxim mitja tassa més.
Introduiu la massa dins la màniga amb una boquilla grossa en forma d'estrella i dibuixar "S" i "O" al damunt del paper vegetal.
Coure les galetes a alçada mitja durant uns 10-20 minuts, fins que estiguin d'un color groc claret.
Quan estiguin, les deixeu refredar en una reixeta.

I ara la millor part...
Desfeu la xocolata al microones i introduiu una tercera part de la galeta freda dins la xocolata i ho deixeu assecar bé... O li foteu queixalada... molt millor que deixar-ho assecar!!



dilluns, 12 d’abril de 2010

OPERACIÓ BIKINI...

Si, si, heu llegit bé... he dit operació bikini, però no és el que us penseu, no, no!! Jo estic amb el "dale, que dale" del carotè i aquesta vegada m'he obsessionat amb la pastanaga.

Aprofitant que ha començat a fer un solet que enamora (vale... avui no gaire però ahir diumenge que???), jo vaig preparant-me pels banys de sol que faré aquest estiu...       "Mandril", aquesta recepta també va per tu!!
Feia temps que tenia rondant-me el "carrot cake" i si hem de ser sincers no trobava el moment... però mira, l'altre dia una amiga em va comentar que necessitava quelcom dolç que no portes res, res de làctics per la seva mare doncs tenia una celebració i volia que tingues alguna cosa de postres. 

Jo li vaig dir ràpidament: - Cap problema, ja et faré alguna coseta!! 
Vaig pensar: - Maria, aquesta és la teva per provar el "carrot cake"...

En fi, que he estat buscant i buscant receptes del pastís de pastanaga, sense làctics, i finalment vaig començar a apuntar quantitats, ingredients... i al final he pensat... deixa de documentar-te i tira pel dret, comença a barrejar elements!!!
Així que aquesta vegada, no he tret la recepta de cap lloc en concret, és una mica barreja de tot arreu...

Doncs aquí teniu, uns pastissets de pastanaga i poma super super esponjosos, suaus, fresquets i amb un toc de canyella molt encertat!!
Molt, molt recomanats!!

Un petonet,

Maria

PASTISSETS DE PASTANAGA I POMA

375 g de farina
100 g de sucre (jo he posat la meitat de blanc i la meitat de moreno)
1 cullereta de bicarbonat
1 cullereta de sal
2 culleretes de canyella
200 ml d'oli de girasol
4 ous
1 cullereta de vainilla líquida
100 ml de suc de poma
4 pastanagues
2 pomes
2 grapats de panses (opcional)

Pareu molta atenció que és molt, però que molt difícil!!! jejeje ;-P
Escalfem el forn a dalt i a baix a uns 170ºC
Barregem la farina, els sucres, el bicarbonat i la canyella en un bol.
En un altre bol hi posem els ous, l'oli, la vainilla i el suc de poma i s'ha de batre tot.
Pelem les pastanagues i les pomes i les triturem.
En el bol dels ingredients secs, li afegim els líquids i barregem amb les varilles. Quan estigui ben incorporat hi afegim la pastanaga i la poma triturada i remenem.
Si hi voleu afegir panses, ara és el moment... jo n'he fet dels dos tipus.
En els motlles que vulgueu, jo n'he fet 3 models (toma ya, "pa xula yo"!!) hi poseu la massa i cap al forn uns 30 minuts o fins que punxeu amb un escuradents i us surti net.
Jo com que eren pastissets minis els he tingut 30 minuts però també podeu fer un pastís sencer i llavors jo crec que estaria 1 hora o fins i tot 1 hora i 15-20 minuts. En la meva exhaustiva recerca he trobat que gairebé tothom hi posa "frostings" de crema de formatge (mmmmm que bo!!), però jo no ho he fet, doncs per aquesta recepta tinc els làctics prohibits!! Si vosaltres no teniu aquest impediment, proveu de fer-lo, jo com que repetiré aquest pastís, (segur!!) el faré ja que crec que hi ha de quedar molt, molt bé!!! Ja us n'informaré!!


dijous, 8 d’abril de 2010

PA IRLANDÈS

Diuen que mai es tard quan el que fas és bo, no??
Doncs mireu, ja se que fa uns quants dies de St. Patrick's Day, però jo llavors tenia una setmana una mica apretada i no tenia temps per posar-me a la cuina i vaig pensar:
- Tranquila Maria, quan tinguis temps ja faràs la recepta i la publicaràs quan puguis. No t'atabalis!!!

Estic molt contenta ja que és la meva primera inmersió en el món del pa. Tot i així, us haig de dir que no m'ha fet la sensació que realment estigues fent pa ja que no porta llevat i per tant no necessita fermentar. Total, que SI, HE FET PA, però un de sencillet, per començar!!
Doncs aixó he fet i aquí us la presento, igual que us presento una mica de la interessant història d'aquest pa, que he trobat en la meva exhausta busqueda de la recepta que més s'ajustava a la originaria.

El nom d'aquest tradicional pa irlandès és SODA BREAD, que vindría a traduir-se com pa de soda.
Els primers forners irlandesos van passar per alt el fet d'utilitzar llevat i van fer servir bicarbonat ja que la farina de la que disposaven era massa fluixa per fer pa amb llevat.
Aquest pa encara es segueix fornejant i la forma tipica d'Irlanda del Sud era rodona amb una creu al mig, i a la part del Nord el feien triangular, més petit. Ara es pot trobar de les dues maneres.
És un pa ràpid en el que utilitzem bicarbonat i suero de mantequilla, que li dona un gust característic. Té una molla bastant densa i una crosta molt cruixent.

No poc fer altre cosa que animar-vos a fer-lo, ja que és molt però que molt fàcil... i queda molt bó!!!

Petonets,

Maria

IRISH SODA BREAD

Ingredients
450 g de farina
1 cullereta de sal
1 cullereta de sucre
1 cullereta de bicarbonat
200-300 ml de suero de mantequilla (jo l'he trobat al Lidl i es diu Buttermilch)

Per fer-lo és important que el forn estigui ben calent, a uns 200 ºC a dalt i abaix.

Hem de tindre en compte que és una massa que no vol molt amassat, ja que no busquem una massa elàstica, simplement ajuntar els ingredient i llestos.
Per tant, posarem la farina, la sal, el sucre i el bicarbonat en un bol. Es important barrejar-ho bé ja que el bicarbonat ha de quedar ben distribuit en la farina.
Un a vegada fet, li afegim a poc a poc, i remenant amb una cullera de fusta, el suero. Quan el tinguem tot dins li donem un parell de tombs amb la cullera. Pot ser que la massa us demani més suero o més farina, ja ho notareu. A mi em va demanar una miqueta més de suero ja que no se m'incorporava la farina.
El traieu del bol i en una superficie enfarinada l'amasseu amb les mans una mica fins que estiguin ingredients més o menys incorporats. No cal que estiguin del tot incorporats, recordeu que no vol molt amassat.

El posem damunt d'una bandeja pel forn amb una mica de farina a la base i cap al forn uns 40-45 minuts. Aneu-lo controlant que no es cremi del damunt, si veieu que s'enfosqueix molt tombeu-lo del revés, de canto... i aixi quedarà dauradet de tots els cantons.
El deixeu refredar i ja el podeu degustar, tot i que calentet amb mantega i melmelada... boníssim!!!!

Si voleu també el podeu fer amb farina integral i també se li poden posar panses, al vostre gust!!

Font: Peter's Mum's Soda Bread Recipe Hi trobareu un video que va molt bé!!

dilluns, 5 d’abril de 2010

INTERNATIONAL TARTING CELEBRA LA PASQUA


Doncs sí, estem molt molt actives i amb moltes ganes de guerra!!! L'Adri i jo ens hem tornat a posar a la cuina, aquest cop per fer-nos la Mona!!!
Ja que ella és lluny de casa i la seva tieta no li pot fer la Mona, em va proposar que, ja que li havia enviat la recepta, la podíem fer juntes!! Evidentment jo vaig acceptar encantada... m'ho passo pipa!!!
Això és el que hem fet, una Mona típica de Castelló, i que cal dir que és toveta, no gaire dolça... boníssima... per esmorzar amb un cafè amb llet o simplement a qualsevol hora del dia amb un bon tros d'un ou de xocolata, espectacular!!! És tan fàcil fer-te la teva pròpia Mona!!

Per mi ha estat un gran repte, ja que és la primera vegada que treballo amb llevat fresc i una vegada em va passar la por, (sí, sí, em feia por...) em vaig posar a la cuina i ràpidament vaig quedar plena de farina!!!
Hi han hagut errors, si, ho reconec, però m'ha quedat prou bé... i sobretot, el més important és que m'ha quedat bona... De fet, les he portades per dinar i han volat... sols n'ha quedat un trosset petito!!
En aquesta III edició del nostre "International tarting" també m'agradaria informar-vos que estem creixent!!! Més informació en el següent repte...
Molts petonets,
Maria

Una de les mones amb tot el galliner "xocolatil"
MONA DE CASTELLÓ

500 g de farina
50 g de llevat fresc (el Royal no, el mateix que es fa servir pel pa)
125 g de sucre
1 llimona
100 ml d'oli (jo vaig posar meitat d'oliva i meitat de girasol)
3 ous + 1 per pintar
Opcional: un bon raig d'anís, matafaluga...
En un bol, es posa la farina, el sucre i el llevat. El llevat el desfem amb les mans que quedi ben incorporat.
Ratllem la pell de la llimona, vigilant no arribar a lo blanc, que és amarg, i li afegim i remenem bé. Si es vol afegir matafaluga o qualsevol especie seca, ara és el moment!!
Li afegim l'oli, els ous sencers i jo li vaig afegir un bon raig d'anís... però això és completament opcional!!
Remenem amb una cullera, o directament amb les mans i anem amassant fins que tinguem tots els ingredients més o menys incorporats.
Ho traiem del bol i amb la superfície enfarinada ho amassem una estona.
Ho deixem llevar un 30 minuts damunt d'un paper vegetal o un silpad i llavors li feu la forma que vulgueu. Jo vaig dividir la massa en 4 porcions i vaig fer 4 tortells.
Per fer-los, feu una bola, li poseu el dit al mig i aneu movent fins que feu el forat i llavors l'aneu fent gran (gràcies N!!) D'aquesta manera, es veu un tortell sencer, sencer cap part enganxada. Feu-lo gran, penseu que quan s'infli quedarà el forat més petit!! Li podeu fer la forma que vulgueu...
Una vegada donada la forma, els deixeu (a la safata que tingueu previst coure'l, mireu *Advertència) pujar unes quantes hores (3-4 hores o fins que hagi doblat el volum). Jo els vaig fer al vespre i els vaig deixar tota la nit, per coure'ls al matí i així he tingut un bon esmorzar!!
Una vegada hagi pujat, pre-escalfeu el forn a 200 ºC a dalt i a baix. Els pinteu amb un ou batut, pel damunt, i cap al forn fins que estigui dauradet. Els meus tortells han estat uns 10-15 minuts cada un.

*ADVERTÈNCIA: Segurament pensareu: Com va cometre aquest error la Maria?? Però mira, no hi vaig caure!!! Us explico... Quan vaig tindre la massa a punt per fer-li la forma me'n vaig adonar que no tenia paper vegetal per deixar els tortells i vaig pensar que si els posava al damunt de la bandeja directament se m'enganxarien al coure'ls. Total, que els vaig deixar llevar al damunt d'un paper film i de moment bé... fins el moment de posar-los a coure que al voler-lo agafar per posar-lo al damunt d'un silpad se m'ha desinflat tot!!
Mira, he pensat... com si no haguessis estudiat mai la fermentació... es que a vegades Maria no se on tens el cap!!!
Total... us recomano que si el feu el deixeu pujar al mateix lloc que el vulgueu enfornar!!
Us he fotut un rotllo que tela... jo i les meves explicacions... es que sóc una cotorra...semblo la Julieta!! (la meva lloreta... algun dia us la presentaré!!)

Pel gall, doble ració!!

dissabte, 3 d’abril de 2010

MUFFINS A LES QUATRE XOCOLATES

Tots sabeu que m'encanta la xocolata, però us ho cregueu o no, aquests muffins no son per mi... els he fet per regalar!!

Ja tenia la idea de fer alguna coseta per una persona que m'ha ajudat molt últimament i quina millor manera d'agrair-li que amb un regalet com aquest, fet per mi mateixa, no?? Segurament no entendreu res, però estic molt contenta ja que la deixaré de veure... tot i que em sàpiga molt de greu.  La trobaré a faltar!!
A més a més, a principis de setmana hi va haver una altre persona que també em va solucionar uns dubtes importants que tenia i que li estic molt agraïda, així que... doblem quantitats i.... doble paquetet!!!
També us haig de confessar que fent les fotos... no me n'he pogut estar (s'havia de provar el material ;-P) i el que n'ha quedat ha estat això:
Doncs apa, ja us he posat al dia i ara anem per feina!!
Petonets,

Maria

Ingredients (per uns 22 muffins)
600 g de farina
80 g de cacao en pols
2 cullerades de postre de llevat (Royal)
350 g de sucre
4 ous
2 cullerades de postre d'extracte de vainilla líquid
320 ml d'oli de girasol
250 ml de llet
360 g de trossets de xocolata variada (negre, amb llet i blanca)

Encenem el forn a 180ºC a dalt i a baix.
Primer de tot barregem en un bol tots els ingredients secs, la farina i el cacao en pols tamisat, el llevat i el sucre. Ho remenem bé per tal que quedin ben incorporats, és important!!
En un altre bol, hi posem els ous i els deixatem, com si féssim una truita. Hi posem l'oli, la llet i la vainilla i tornem a remenar bé fins que quedi tot incorporat.
Anem incorporant els líquids a l'altre bol i amb unes varilles ho anem barrejant fins que quedi una pasta ben homogènia. Jo ho he fet a mà, no costa gaire, però ho podeu fer amb les varilles elèctriques.
Deixem el bol a la nevera una estona (mentre tallem la xocolata) per tal que ens quedi muntanyeta al damunt del muffin.
Agafem les tres xocolates i les tallem a trossets petits.
Les incorporem a la massa i remenem bé per tal que quedi ben repartit.
Posem les càpsules de paper dins de la bandeja pels muffins. Si no en teniu, no passa res, amb les càpsules al damunt d'una bandeja ja queden prou bé.
Omplim 3/4 de les càpsules i les posem al forn durant uns 20-30 minuts.
Quan les traiem les deixem refredar al damunt d'una reixeta i ja estan a punt per menjar!!!




Related Posts with Thumbnails