dijous, 23 de setembre de 2010

GELAT DE SÍNDRIA

Qui ha dit que és fàcil dir-li adéu a l'estiu?

Per mi no ho és, m'agrada la calor, sóc com una sargantana. Gairebé tothom tira "pestes" quan fa tanta calor i estàn enganxosos, però jo estic ideal de la vida.


Aquest mes a Whole Kitchen han proposat despedir-se de l'estiu fent gelat, i..... no és fàcil, no ens enganyem! El més fàcil és tindre una geladera i llavors tot és molt més sencill, però temps al temps!

Vaig començar amb una idea i finalment vaig acabar amb la idea de no publicar aquest mes, ja que no hi havia manera d'aconseguir la textura.

He passat per diferents fases:
- l'euforia de l'inici de fer una bomba
- començar a fer el primer gelat i veure que no queda bé
- voler comprar una geladera per la KA de totes totes
- decidir que aquest mes deixava correr la proposta
- ahir, decidir que publicava el que tenia al congelador, al final té bon gust!


Whole Kitchen en la seva Proposta Dolça pel mes de Setembre ens convida a preparar gelat cassola

GELAT DE SÍNDRIA
Recepta adaptada de... ara no recordo quin blog, en vaig buscar tants!

100 g de sucre
250 ml de nata
625 (375+250) ml de suc de síndria (1/2 síndria o una mica menys)
4 ous (sols les gemes)

Escalfar el sucre, la nata i 375 ml de suc de síndria.
Batre les 4 gemes amb una mica de suc de síndria. Quan estigui la barreja amb nata a punt de bullir, treure-ho del foc i afegir, remenant sense parar, els ous. Tornar a posar-ho a foc baix i anar-li donant voltes fins que quedi com una crema molt líquida (la cullera queda amb una capa fina de crema).
Afegir-hi els 250 ml de suc de síndria que queden i posar-ho a refredar a la nevera tota la nit.


Quan estigui ben fred, posar-ho en un bol d'acer inoxidable al congelador. A les 2 hores, remenar-ho per trencar els cristalls que s'han format. Tornar-ho a posar al congelador i cada 30 minuts remenar-ho. Fer-ho unes 6 vegades, o sigui durant unes 3 hores.
Com veieu aquest últim pas requereix que hi estigueu molt a sobre, no podeu marxar!

dimarts, 21 de setembre de 2010

FROM ME... TO YOU: MY SOUVENIR

1. Estudiar anglès
2. Estudiar anglès-Visita a la família canadenca
3. Anar a buscar la Tiana, ve cap a Barcelona!
4. Fa temps que no els veig... som-hi altre cop
5. Nou membre a la family, s'ha de conèixer....
6. Visita i investigacions per un futur proper

Totes aquestes són les vegades que he anat a Canada, i família i amics ja tenen imants per la nevera, samarretes, clauers... vaja tot lo típic que se sol portar com a "souvenirs" i que al final acaba en un calaix, mort de fàstic!

Doncs bé, aquesta vegada volia ser una mica més original, pensar, i fer el meu propi "souvenir".


De punyetera casualitat vaig trobar un cookie cutter en forma de "maple leaf", la fulla que li dona el toc distintiu a la bandera de Canada.
Automaticament em va vindre la imatge de les galetones posades en una bosseta lligades amb blanc i vermell.


GALETES DE SUCRE
Recepta del llibre Martha Stewart's Cookies

Per unes 24 galetes (depèn de la forma que els hi volem donar)

500 g de farina
1 cullera de postres de llevat (Royal)
1/2 cullera de postres de sal
230 g de mantega a temperatura ambient
400 g de sucre
2 ous
2 cullera de postres extracte de vainilla
1 ou batut per pintar
Sucre de colors per decorar
Colorant liquid vermell

Tamisar la farina, el llevat i la sal en un bol.
En un batedor elèctric barrejar la mantega i el sucre fins que sigui esponjós. Afegir l'ou i l'extracte de vainilla.
Una vegada ben incorporat afegir la farina-sal-llevat a poc a poc.

Una vegada feta la massa, dividir-la el dos. Jo vaig tenyir una de les parts de color vermell. Estirar-la una mica. L'emboliquem amb paper de film i la posem a la nevera mínim 1 hora o tota la nit.

Escalfar el forn a 165 ºC amb les bandeges al mig.



Treure una de les masses, deixar-la uns 10 minuts i estirar-la fins que faci un cm de gruix més o menys. Tallar-la amb el motlle de galetes (us aconsello que entre galeta i galeta "suqueu" el tallador en un plat amb una mica de farina o sucre llustre, així no s'enganxarà), anar col·locant les galetes en una bandeja de forn amb paper sulfuritzat i quan estigui plena posar-les a la nevera uns 30 min o al congelador uns 15 min fins que estiguin altre cop fredes.
Anar fent el mateix amb el que queda de massa. El meu consell és que quan talleu les galetes amb el tallador la massa estigui ben freda ja que així conserva més bé la forma, es talla molt millor i és més fàcil per agafar la galeta i posar-la a la bandeja del forn. Això va requerir unes quantes proves fins que ho vaig descobrir, jiji!!

Una vegada fredes, pintar-les amb l'ou batut, espolvorejar amb sucre de colors i cap al forn uns 10-15 minuts fins que estiguin daurades.

Deixar refredar en una reixeta.
Si les voleu decorar amb glassa, oleeee per vosaltres, jo encara no m'hi veig en cor!

Com podeu veure vaig tindre ajuda a l'hora d'anar fent les galetes, ens vam trobar molt a faltar, no me la podia treure del damunt!

diumenge, 19 de setembre de 2010

FELIÇ ANIVERSARI

Avui, quatre paraules, per dir que ahir va ser el meu aniversari.

No hi ha receptes, però hi ha les fotos dels pastissos que van desapareixent, mica en mica, de la nevera.


Gairebé sempre faig els pastissos dels aniversaris de tota la gent que tinc l'orgull de tindre al voltant, però avui us vull ensenyar els que han fet per mi.

D'una manera o d'una altre s'han espavilat per averiguar quins son els pastissos que més m'agraden i me'ls han regalat.
També ha estat sorprenent el munt de "pips" (avisos del FB), missatges i trucades del mòbil que vaig estar rebent durant tot el dia, MOLTES GRÀCIES A TOTS!

Moltes gràcies a tots per ser-hi, jo seguiré estan-hi per tots vosaltres.

dissabte, 11 de setembre de 2010

BISCOTTI D'AMETLLES I NABIUS


Sóc una gran amant de la xocolata.

Tot el que porti xocolata em xifla.

Peró si us haig de ser sincera, aquest biscotti em van agrada molt més que els de xocolata i festucs.

L'acidessa que aporten els nabius fa que siguin diferents, dolços però no en excés. L'ametlla, junt amb el seu extracte, fan explosionar les papil·les gustatives.

Jo en el vostre lloc deixaria de fer el que esteu fent i aniria a fer-ne uns quants. Ara que hi penso, potser que vagi cap a la cuina! Fa unes quantes setmanes que els vaig fer, i no em faria res tornar a repetir.

En fi, que és una recepta que va de maravella per esmorzar, el cafè de la tarda, per regalar o per picar a qualsevol hora.

BISCOTTI D'AMETLLES I NABIUS
En surten unes 3 dotzenes

* 1 cup és com una tassa de cafè amb llet, més o menys

1 3/4 cups de nabius deshidratats (o cireres)
1/2 cup de licor ametlla (o 1/2 cup aigua amb 3 culleretes extracte ametlla)
3 cups de farina i una mica més per la bandeja del forn (800g)
2 culleretes de llevat (Royal)
1/2 cullereta de sal
4 culleres de mantega a temperatura ambient (55g)
1 cup de sucre + 3 culleres per espolvorejar
4 ous (3 sencers i 1 lleugerament batut)
2 culleretes d'extracte de vainilla
3/4 cup ametlles sense pell i trencades a trossos grans


Escalfem el forn a 170ºC.
En una olleta posem el licor ametlla (o en el meu cas aigua i extracte ametlla, ja que no tenia el licor) i els nabius. Ho escalfem a foc baix, remenant de tant en tant, fins que els nabius s'hagin rehidratat i estovat. Més o menys uns 10-15 minuts.
Ho colem, conservant el suc que surti, ja que l'utilitzarem desprès.

En un bol, barregem la farina, el llevat i la sal.
En un altre bol hi posem la mantega i 1 cup de sucre. Ho barregem fins que estigui esponjós i li afegim els 3 ous d'un en un. Ara li afegim l'extracte de vainilla i 2 cullerades del suc dels nabius.
A poc a poc, li anem posant la barreja de farina. Una vegada l'haguem posat tota, hi afegim els nabius i les ametlles.
En una superfície enfarinada, dividim la massa. Li donem forma rectangular a cada una.
Les posem a la bandeja del forn amb paper vegetal. Pintem els dos "pans" amb l'ou batut i els espolvorejem amb el sucre que queda.
Ho posem al forn durant uns 35 minuts i anem tombant la bandeja per tal que es cogui per tot arreu. Deixem que es refredi uns 20 minuts.


Posem el forn a 150ºC.
Tallem els biscotti (en surten unes 16-18 peces de cada una). Les tornem a posar a la bandeja i les tornem a posar al forn durant uns 8-10 minuts i després els tombem i els tornem a coure per l'altre banda.
Els deixem refredar en una reixeta. Els podem guardar en un bol ben tancat durant 1 setmana.
També els podem congelar. Quan els traiem estaran una mica tous, els tornem a posar al forn per torrar-los una miqueta i estaran perfectes.

dimarts, 7 de setembre de 2010

BISCOTTI DE XOCOLATA I FESTUCS


Doncs començo a posar-me al dia amb aquests biscotti que vaig fer a Canadà.
La recepta l'he tret d'un llibre de la Martha Stewart que em va regalar una amiga que he conegut aquest estiu. Li agrada molt cuinar galetes i postres i aquest llibre li agrada molt i me'n va regalar un. El llibre és Martha Stewart's Cookies
El regal té historia així que vaig a explicar-la!
Estant allà, vaig viatjar a New York City durant uns dies amb una amiga. A la ciutat que no dorm, vam menjar unes galetes molt bones. A l'aeroport de NYC en vam comprar una caixa per anar menjant a l'avió.
Quan vam arribar, comentant el viatge amb els meus amics mentre donàvem una volta per un centre comercial a Buffalo, les vaig treure i en vam menjar. La Cat ens va explicar que eren unes galetes típiques de NYC.
Evidentment, una "malalta de sapiguer fer-ho tot" com jo, va començar a pensar com buscar la recepta per Internet i al dir-ho la Cat em va dir que ella tenia un llibre on sortien. Així que vam pensar que un dia quedaríem i em fotocopiaria la recepta i si m'agradava, el llibre ;-P
En fi, que la Cat es va presentar amb un llibre per mi!(Thanks a lot Cat!) El llibre esta molt bé, cada recepta té la seva foto i les receptes estan explicades molt bé. La veritat, totes les galetes que he provat han estat un èxit.

Fullejant el llibre  vaig veure aquests biscotti (i uns altres), i ràpidament vaig pensar en un enviament biscotil cap a Boston. Crec que van fer il·lusió, van arribar justets, però van arribar!

BISCOTTI DE XOCOLATA I FESTUCS
Recepta treta de Martha Stewart's Cookies

En surten aprox. 12 unitats

2 cups (250 g) de farina i una mica més per la bandeja del forn
1/2 cup (70 g) de cacau en pols
1 cullereta de bicarbonat
1/4 cullereta de sal
6 culleres de mantega a temperatura ambient
1 cup (150g) de sucre
2 ous
150 g de festucs sense pell i sense sal
50 g de trossets de xocolata

Escalfem el forn a 175ºC
Barregem la farina amb el cacau en pols, el bicarbonat i la sal en un bol.
En un altre bol hi posarem la mantega i el sucre i ho treballarem fins que sigui cremós. Hi afegim els ous.
Quan estigui ben combinat hi anem afegint la barreja de farina. La massa serà enganxosa, és normal.
Ara toca posar-hi els festucs i els trossets de xocolata.
Preparem una bandeja amb un paper vegetal una mica enfarinat, i hi col·loquem la massa formant una forma rectangular.
Ho posem a coure durant uns 25 minuts.
Ho deixem refredar uns 5 minuts i reduïm el forn a uns 150ºC.
Tallem els biscotti amb un ganivet ben afilat, els posem a la bandeja del forn altre cop i cap dins uns 8 minuts per cada cara.
Han de quedar cruixents de fora i una mica tovets del centre.
Els deixem refredar en una reixeta i els guardem en una recipient ben tancat. Aguanten ben be una setmana, però ja us dic que no trigaran tant a desapareixer!

diumenge, 5 de setembre de 2010

ADÉU I HOLA

Fa tant de temps que no passava per aquí!! Com us he trobat a faltar. He pensat molt, molt en el blog... i tinc moltes idees que aniran apareixent de mica en mica, però últimament he anat una mica (bastant) enfeinada, així que de mica en mica aniré posant-me al dia.
La primera novetat que vull compartir amb vosaltres és aquesta:


Si, si, són 3 nous membres de la família! I sabeu on viuen?
Viuen a la cuina, els tres juntets, i son molt amics.
És fantàstic, entre ells es porten la mar de bé, i amb mi .... no cal ni que us ho digui, som íntims des del primer dia!

Ara que us he presentat una mica els nous membres, voldria demanar-vos un minut de silenci per ..... ell ;-P

1 segon, 2 segons..... 60 segons! FET!!
M'ha acompanyat fins ara i s'ha portat molt bé, l'haig de felicitar, però ara el deixo descansar.... a la deixalleria.

Ara us haig d'ensenyar que hi ha dins els paquets! 
Necessitàvem un canvi de forn, i a l'hora s'ha hagut de canviar l'encimera... i l'altre...la KitchenAid. 

La nova encimera esta molt bé, però el forn és una passada! Fins ara estava acostumada a allargar el temps de cocció infinitament, ja que l'altre no anava a l'hora, però aquest esta perfectament calibrat! És una maravella!
En quan al meu "red friend" (havia de ser "green friend"... però he acceptat el canvi de color sense protestar)estic més que contenta d'haver fet el cop de cap. És tant, tant practic poguer estar llegint blogs mentre s'està la massa per les galetes! Estic mega emocionada cada vegada que faig alguna cosa, com una nena amb sabates noves!
En fi, s'han acabat les vacances del blog, així que a partir d'ara ens anirem veient, pel meu blog i pels vostres.... també tornaré a fer-vos les visites diàries.

Prepareu-vos, ja que tinc moltes receptes per explicar-vos!
Related Posts with Thumbnails