dilluns, 12 de setembre del 2011

HI-HAT CUPCAKES



Res més a dir. TOTS A CONTINUAR SOMIANT!

Macaco & Manolo García, Seguiremos

Di si (oh oh) seguiremos (oh oh) Si dicen perdido yo digo buscando, Si dicen no llegas de puntillas alcanzamos, Y sí (oh oh) seguiremoos (oh oh). Si dicen caíste yo digo me levanto Si dicen dormido es mejor soñando Entre unos y otros ahí estás tú Somos los mismos somos distintos Pero nos llaman multitud. Perdonen que no me levante Cuando digan de frente y al paso No somos tropas no somos soldados Mejor gotas sobre olas flotando. Y si (oh oh) seguiremos (oh oh) Si dicen perdido yo digo buscando, Si dicen no llegas de puntillas alcanzamos, Y sí (oh oh) seguiremoos (oh oh). Si dicen caíste yo digo me levanto Si dicen dormido es mejor soñando Perdonen que no me aclere En medio de este mar enturbiado Nos hicieron agua trasparente No me ensucien mas, Yo ya me he manchado. y es que hay una gran diferencia entre pensar y soñar yo soy de lo segundo En cada segundo vuelvo a empezar. Y sí (oh oh) seguiremos (oh oh) Si dicen perdido yo digo buscando, Si dicen no llegas de puntillas alcanzamos, Y sí (oh oh) seguiremoos (oh oh). Si dicen caíste yo digo me levanto Si dicen dormido es mejor soñando Hoy sabemos que lo importante es soñar, liberar nuestro inconsciente, el filtro de censura del pensamiento, creemos que al soñar perdemos un tercio de nuestra vida, y nos equivocamos. (voz en off) Y si (oh oh) seguiremos (oh oh) Si dicen perdido yo digo buscando, Si dicen no llegas de puntillas alcanzamos, Y sí (oh oh) seguiremoos (oh oh). Si dicen caíste yo digo me levanto Si dicen dormido es mejor soñando Si dicen caíste yo digo me levanto Si dicen dormido es mejor soñando Hoy sabemos que lo importante es soñar


HI-HAT CUPCAKES

En surten uns 12
Adaptada de la web de Martha Stewart. Hi podeu trobar un video explicatiu també.

Pels cupcakes:

90 g de trossets de xocolata negre
1 tassa de farina
1/2 culleradeta de Royal
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/4 culleradeta de sal
110g de mantega tova (a Tª ambient)
1 tassa de sucre
2 ous
1 cullerada de vainilla líquida
1/2 tassa de nata àcida espessa (sour cream)
1/2 tassa d'aigua

Pel barret:

1 3/4 tasses de sucre
3 clares (aprofitades dels dònuts ;-P)
1/4 tassa aigua
1 cullerada de vainilla líquida

300 g xocolata
3 cullerades d'oli de girasol


Escalfem el forn a 180ºC.

Desfem la xocolata al bany maria o al microones.

En un bol barregem la farina tamissada, el bicarbonat, la sal i el Royal.

Ara remenem la mantega i el sucre fins que estigui esponjós.

Ara hi afegim la xocolata i seguim remenant.

Hi afegim els ous d'un en un.

La vainilla i remeneu fins que la massa sigui ben esponjosa i un cop la veieu així hi afegiu la nata àcida espessa i un cop incorporada hi poseu la meitat de la barreja de farina, remenar, 1/2 tassa d'aigua, remenar i el que us queda de la farina.

Omplir les càpsules una mica més de la meitat i cap al forn pre-escalfat uns 20 minuts o fins que un escuradents us surti net.
 Jo les càpsules les poso dins un motlle ja que aixì queden totes igual i no s'obren.

Els posem damunt d'una reixeta que es refredin. Si no queden plans talleu-los fins que hi quedin, jo no ho vaig fer per "gossa" i després hi han problemes... com haver de rescatar tot el "barret" de merengue del pot de xocolata amb dues culleres... ;-O


Preparem el merengue.

Amb una batedora anirem barrejant les clares, l'aigua i el sucre fins que faci una mica d'espuma (1 min). Un cop surtin bombolles, en una olla amb aigua calenta (al foc) hi posarem el bol i remenarem fins que es desfaci el sucre.
Ho traiem de l'aigua calenta i continuem batent fins ques es faci el merengue (15 min aprox). Quan estigui gairebé fet hi afegim la vainilla.

Amb una maniga pastissera i la boquilla que volgueu hi feu el barret al damunt del cupcake.


Us recomano posar-ho a la nevera durant unes hores o fins i tot al congelador, així és més fàcil submergir-los en la xocolata. Jo no ho vaig fer i vaig haver de "regar-los" amb la cullera.

Mentre s'estan refredant desfem la xocolata amb l'oli i ho deixem temperar. Desfeu-la en un pot alt i ample per poguer-hi submergir el cupcake amb el barret.

Un cop refredat i temperat submergim el cupcake en la xocolata i ja el tenim llest.



dijous, 8 de setembre del 2011

OBJECTIU DÒNUT

One doughnut, please!

En la vida s'han de tindre objectius, hi esteu d'acord?

En el meu petit món la cosa va així, anar marcant objectius i quan en tens molts, llavors la feina es posar-hi prioritat. Costa ehh, i molt, però a vegades has de fer un STOP i pensar-t'ho bé.

M'agrada tindre una cosa en la que pensar, en la que il·lusionar-me i que em faci continuar.

De fet, continuar per mi sempre (o gairebé sempre) ha estat molt fàcil.

Ara, més que mai, he pres una gran decisió. Durant aquest any s'ha d'acabar de passar pagina i acabar un llibre que fa massa temps que estic llegint. Començo a notar que em pensen els braços d'estar-lo aguantant, així que aquest any farem una super-mega-llegida i el tancarem, segur!

Parlant d'objectius, a principis d'estiu em vaig obsessionar amb els dònuts.

No pas per menjar-los jo, m'agraden, molt, però als meus "pernilets" també els hi encanten, i cada dònut s'en va directe cap allà i desprès tinc una petita discussió amb els pantalons, i això ja no m'agrada tant... us serè sincera.

En fi, que em vaig equipar pel projecte DÒNUT (llibre i tallador) i vaig iniciar el projecte.

Aquí teniu el segon intent, ja que el primer més val oblidar-lo... ;-(

Ahhh guardeu les clares, aquí no es llença res, ja anireu veient... la propera recepta! Va us faig un sneak peek...


Suposo que imagineu on va acabar la gota que regalima pel dit de ma germà, no??? Bueno o tot el que aguanten les seves mans clar!
No he pensat en dir-vos-ho, jajajaja, inesperadament van arribar els papes i el germanet...



DÒNUTS

Tret del llibre de Lara Ferroni que també la podeu trobar al seu blog

44 g de llevat fresc, separat (33+11)
1 tassa de llet calentona, separat (3/4 +1/4)
320-400 g de farina de força
30 g sucre
1/2 cullereta sal
1 cullereta de vainilla líquida
3 rovells d'ou (guardeu les clares)
55 g de mantega
Oli de girasol per fregir

Per la glassa:
150 g sucre llustre
3-4 cullerades de llet o aigua
2 culleretes de vainilla líquida (opcional)

Per fer la glassa en un bol barrejar-ho tot i és important fer-ho a últim moment que s'endureix ràpid.


En un bol desfem els 33g llevat amb 3/4 de tassa de llet i unes 3 cullerades grosses de farina. Remenem fins que es faci una pasta homogènia. Ho tapem i ho deixem en un lloc càlid durant 30 minuts.

Barregem el que queda de llet i  llevat en un bol més gran o en la amassadora (KA) amb la pala plana. Hi afegim la barreja que teníem pujant i hi incorporem el sucre, la sal, la vainilla i els rovells. Barrejar fins que estigui homogeni.  

Ara hi incorporem 4-5 cullerades de farina i anem amassant a poc a poc. Si ho estem fent a mà continuem igual i si ho feu amb amassadora, canviar la pala pel ganxo. Anar afegint farina cullerada a cullerada, o de 2 en 2, fins que la massa es separi completament del bol. Que quedi fina i no sigui enganxosa. Pot ser que us sobri farina, no passa res, depèn molt de la farina utilitzada i del temps que faci on estigueu.

Tapar el bol amb plàstic i deixar-ho a la nevera com a mínim 1 hora (pot estar-hi fins a 12 hores).

Preparar una drap de cuina amb farina pel damunt.

Estirar la massa fins que faci 1 cm de gruix aproximadament.  Amb el tallador anar fent els dònuts. Es important que la proporció sigui 3-1, és a dir, el diàmetre de fora 7.5 cm i el de dins 2.5 cm, per exemple. Si no teniu tallador també es pot utilitzar un got i una tassa de cafè....realment no cal el tallador, si no sou uns "friquis", com jo.

Poseu el dònuts en el drap de cuina separats 3 cm cada un, penseu que pujaran. Tapeu-los amb film o un altre drap. Deixeu-los fins que doblin volum, de 5 a 20 min. Per comprovar que ja estan, enfonses una mica el dit i si torna al seu lloc ràpid es que necessita més temps. Ha de tornar a lloc a poc a poc, llavors esta a punt. Si no torna és que l'heu deixat pujar massa aixi que torneu a estirar i el torneu a tallar.

Escalfar una olla amb oli de girasol, abundant, que el dònut pugui surar. Ha d'estar calent, ben calent. Amb una espaàula de metall aneu posant els dònuts i els deixeu fregir 1-2 min per cada cantó fins que estiguin dauradets. Els deixeu escórrer en paper de cuina.

Quan encara estiguin tebis (no massa calents que l'absorbeixen) els hi poseu la glassa per damunt i llestos per menjar.


Related Posts with Thumbnails