dijous, 8 de setembre del 2011

OBJECTIU DÒNUT

One doughnut, please!

En la vida s'han de tindre objectius, hi esteu d'acord?

En el meu petit món la cosa va així, anar marcant objectius i quan en tens molts, llavors la feina es posar-hi prioritat. Costa ehh, i molt, però a vegades has de fer un STOP i pensar-t'ho bé.

M'agrada tindre una cosa en la que pensar, en la que il·lusionar-me i que em faci continuar.

De fet, continuar per mi sempre (o gairebé sempre) ha estat molt fàcil.

Ara, més que mai, he pres una gran decisió. Durant aquest any s'ha d'acabar de passar pagina i acabar un llibre que fa massa temps que estic llegint. Començo a notar que em pensen els braços d'estar-lo aguantant, així que aquest any farem una super-mega-llegida i el tancarem, segur!

Parlant d'objectius, a principis d'estiu em vaig obsessionar amb els dònuts.

No pas per menjar-los jo, m'agraden, molt, però als meus "pernilets" també els hi encanten, i cada dònut s'en va directe cap allà i desprès tinc una petita discussió amb els pantalons, i això ja no m'agrada tant... us serè sincera.

En fi, que em vaig equipar pel projecte DÒNUT (llibre i tallador) i vaig iniciar el projecte.

Aquí teniu el segon intent, ja que el primer més val oblidar-lo... ;-(

Ahhh guardeu les clares, aquí no es llença res, ja anireu veient... la propera recepta! Va us faig un sneak peek...


Suposo que imagineu on va acabar la gota que regalima pel dit de ma germà, no??? Bueno o tot el que aguanten les seves mans clar!
No he pensat en dir-vos-ho, jajajaja, inesperadament van arribar els papes i el germanet...



DÒNUTS

Tret del llibre de Lara Ferroni que també la podeu trobar al seu blog

44 g de llevat fresc, separat (33+11)
1 tassa de llet calentona, separat (3/4 +1/4)
320-400 g de farina de força
30 g sucre
1/2 cullereta sal
1 cullereta de vainilla líquida
3 rovells d'ou (guardeu les clares)
55 g de mantega
Oli de girasol per fregir

Per la glassa:
150 g sucre llustre
3-4 cullerades de llet o aigua
2 culleretes de vainilla líquida (opcional)

Per fer la glassa en un bol barrejar-ho tot i és important fer-ho a últim moment que s'endureix ràpid.


En un bol desfem els 33g llevat amb 3/4 de tassa de llet i unes 3 cullerades grosses de farina. Remenem fins que es faci una pasta homogènia. Ho tapem i ho deixem en un lloc càlid durant 30 minuts.

Barregem el que queda de llet i  llevat en un bol més gran o en la amassadora (KA) amb la pala plana. Hi afegim la barreja que teníem pujant i hi incorporem el sucre, la sal, la vainilla i els rovells. Barrejar fins que estigui homogeni.  

Ara hi incorporem 4-5 cullerades de farina i anem amassant a poc a poc. Si ho estem fent a mà continuem igual i si ho feu amb amassadora, canviar la pala pel ganxo. Anar afegint farina cullerada a cullerada, o de 2 en 2, fins que la massa es separi completament del bol. Que quedi fina i no sigui enganxosa. Pot ser que us sobri farina, no passa res, depèn molt de la farina utilitzada i del temps que faci on estigueu.

Tapar el bol amb plàstic i deixar-ho a la nevera com a mínim 1 hora (pot estar-hi fins a 12 hores).

Preparar una drap de cuina amb farina pel damunt.

Estirar la massa fins que faci 1 cm de gruix aproximadament.  Amb el tallador anar fent els dònuts. Es important que la proporció sigui 3-1, és a dir, el diàmetre de fora 7.5 cm i el de dins 2.5 cm, per exemple. Si no teniu tallador també es pot utilitzar un got i una tassa de cafè....realment no cal el tallador, si no sou uns "friquis", com jo.

Poseu el dònuts en el drap de cuina separats 3 cm cada un, penseu que pujaran. Tapeu-los amb film o un altre drap. Deixeu-los fins que doblin volum, de 5 a 20 min. Per comprovar que ja estan, enfonses una mica el dit i si torna al seu lloc ràpid es que necessita més temps. Ha de tornar a lloc a poc a poc, llavors esta a punt. Si no torna és que l'heu deixat pujar massa aixi que torneu a estirar i el torneu a tallar.

Escalfar una olla amb oli de girasol, abundant, que el dònut pugui surar. Ha d'estar calent, ben calent. Amb una espaàula de metall aneu posant els dònuts i els deixeu fregir 1-2 min per cada cantó fins que estiguin dauradets. Els deixeu escórrer en paper de cuina.

Quan encara estiguin tebis (no massa calents que l'absorbeixen) els hi poseu la glassa per damunt i llestos per menjar.


7 comentaris:

  1. Fer donuts a casa és molt complicat, com la majoria de masses que porten llevat fresc i han de fermentar... M'alegro que al segon intent ja et quedés bé!
    Tens raó que posar-se objectius és una bona manera d'encara la vida, sobretot si són tan dolços com aquest ;)

    ResponElimina
  2. Gemma, tira't a la piscina dona i prova'ls que tampoc és tant complicat! A més tu, triomf assegurat!

    ResponElimina
  3. Quins models per ensenyar les teves delicatessens!!! Boniiiissimes!! Ja espero en candeletes aquesta nova publicació!! Puc fer una suggerència??!! Explica tmbé com fer gelat d canyella ;)

    ResponElimina
  4. Mmmm és veuen boníssims!!!
    Jo també la vaig passar l'etapa de fer donuts, fins que vaig veure que me'ls menjava tots jo i no podía ser, jejje...

    ResponElimina
  5. quina delicia! ja saps que jo tampoc soc de donuts pero m'agafen ganes de fer-los!

    ResponElimina
  6. Ciao, Maria! Il tuo blog è carinissimo e questi dolcetti... fantastici!!!

    ResponElimina
  7. Dèu ni do !!!...t'ha quedat molt xulo, eh?

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails