diumenge, 21 de febrer de 2010

PASTES DE FULL SALADES I CRUIXENT DE FORMATGE

Bona nit a tothom!!
Primer de tot, m'agradaria agrair a tothom que hem comenta les publicacions, tant al bloc com al facebook, m'encanta!!! YOU TOTALLY MAKE MY DAY!! :-)
Haig de dir que aquest cap de setmana ha estat un weekend de celebracions en el "mon de la Maria" ;-P
Això significa que, tot i que he estudiat una miqueta pels parcials, he cuinat bastant pels aniversaris, la qual cosa vol dir que tot va directe al bloc (o al Facebook, jejeje)!!!
Ho aniré penjant a poc a poc al llarg de la setmana, quan pugui (que està apretadeta), però la primera que vull publicar és una recepta salada (no tot el que cuino és dolç!!!), molt fàcil de fer... i molt bona!!! De fet, son varies...
Van molt bé per abans de dinar, en plan vermutillo, o per un sopar de picoteo!!!
Dues de les receptes (Espirals de parmesà i Cruixent de formatge) son de la Martha Steward. Té un programa de televisió a EEUU, que no he pogut veure mai, pero ho provarem aquest estiu a Canadà!!! La vaig trobar a través del Facebook i aquesta setmana m'ha arribat un e-mail que té una aplicació per l'Iphone amb totes les receptes, i la Maria va trigar segons a descarregar-se-la!! Esta molt bé, cada dia hi ha una recepta nova, que et proposa pel "dinner".
Les altres dues receptes son creació pròpia!!!
Doncs apa, anem per feina!!!

COME TO THE DARK SIDE


We have cookies.

Un petonet,

Maria



ORELLETES DE FORMATGE I PERNIL DOLÇ

1 lamina de pasta de full
10-12 talls de pernil dolç tallat ben finet
1 tarrina de formatge cremós (tipus Philadelphia)
sal i pebre negre
1 ou

Encenem el forn a uns 180ºC a dalt i abaix.
Estirem la lamina de pasta de full damunt de la superfície de treball i la punxem amb una forquilla.
La recobrim tota amb el formatge cremós, li tirem una mica de sal i pebre i al damunt ho tornem a cobrir amb el pernil dolç.

Ho dividim en tres parts imaginaries i ho dobleguem, com si es tractés d'una carta. Una vegada fet, ho tornem a plegar pel mig.
Ho posem a la nevera, embolicat amb paper vegetal, durant uns 30 minuts que es refredi.
Ho traiem, ho tallem en peces d'un cm aproximadament.
Ho col·loquem en una bandeja amb paper vegetal i ho preparem per enfornar.
No els col·loqueu gaire junts que augmenten bastant de mida.

Els pintem amb un ou batut i els enfornem durant uns 20 minuts aproximadament, o fins que estiguin daurats, segons com ens agradin, cruets o cuitets!!!

ESPIRALS DE PARMESÀ

1 lamina de pasta de full
1 cunya de parmesà
2-3 culleradetes de pebre vermell dolç
oli d'oliva i sal
1 ou

Encenem el forn a uns 180 ºC.
Ratllem, en un bol, amb un rallador finet parmesà suficient perquè ens recobreixi tota la massa de full. Li barregem el pebre vermell i una mica de sal, no massa ja que el parmesà es prou salat.  
Estirem la massa de full i la punxem amb una forquilla.
Ho cobrim tot amb la barreja, deixant 1 cm dels marges lliures, i li tirem un rajolí d'oli d'oliva.  
Ho enrotllem. Ho enrotllem amb paper vegetal (jo vaig utilitzar el mateix que venia amb la pasta de full), ho apretem bé i cap a la nevera que es refredi durant uns 30 min.
Ho treiem, ho tallem en talls d'un cm aprox i ho preparem per enfornar amb paper vegetal. Ho pintem amb l'ou batut i cap al forn durant uns 20 min aproximadament, fins que els veieu cuits!!

PAQUETETS DE SOBRASSADA

1 lamina de full
Sobrassada
Orenga
1 ou

Encendre el forn a 180ºC
Fem el mateix procediment que els altres amb el full, estirar i punxar.
Tallem unes tires d'uns 8 centímetres d'ample per tot lo llarg que sigui la lamina de full (si es rectangular).
Al mig hi col·loquem la sobrassada i ho tanquen com si féssim un paquet i cap a la nevera amb paper vegetal durant uns 30 min.
Quan hagin passat, ho tallem en paquetets d'uns 4-5 cm, ho col·loquem per enfornar, els pintem amb l'ou batut i els hi tirem una mica d'orenga pel damunt i ha coure durant uns 20 min fins que estiguin cuits.

PROVA: A mi la sobrassada no m'agrada, per tant, no els vaig tastar, però hem van recomanar posar-hi algun tipus de formatge tendre dins, que quedaria més suau. Vosaltres mateixos, a mi hem va semblar bona idea!!!

CRUIXENT DE FORMATGE

1 bon tall de formatge (cheddar, formatge de bola, vosaltres mateixos, el que més us agradi)
pebre negre
pebre vermell dolç
orenga
1-2 cullerades de farina


Encenem el forn a 180-200ºC
Ratllem el formatge en un bol, li barregem la farina i el pebre vermell i remenem.
En una bandeja de forn amb paper vegetal fem piletes amb el formatge, separades entre elles, ja que es fon i no volem que s'enganxin.
En unes els hi tirem orenga i en les altres pebre negre.
Les posem al forn uns 10-20 min fins que veiem que s'han fos i comencen a gratinar-se. Les traiem i les deixem refredar, ja que quan surten estan toves, però després seran cruixents.


10 comentaris:

  1. Caram, amb tantes celebracions t'has fet un tip de cuinar...
    La pasta de full m'encanta, és molt versàtil tan per plats dolços com salats.
    M'agraden totes les propostes que ens has posat!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta, Maria!!!
    M'agraden molt les teves propostes. Ets una crak de la cuina.

    ResponElimina
  3. Gemma, a mi també m'agrada molt la pasta de full, et dona molt de joc. Ara el proper repte és preparar-la jo mateixa!!!

    Xio, moltissimes gràcies guapetona!! Un petonàs!!!!

    ResponElimina
  4. Maria, quin assortiment!! I és que totes les propostes amb pasta de full són un èxit de bones! :)
    Petons!

    ResponElimina
  5. maria! quines receptes tant interessants! t'he trobat a través de cuina per a llaminers! la recepta de l'engrunat de poma la posaré en pràctica ben aviat! m'agrada més que la recepta del típic american pie!

    petons!

    adriana

    ResponElimina
  6. M'encanta la pasta de full, de totes maneres tant dolça,com salada,sempre queda bé i agrada a tothom. Tens un blog molt xulo, ja em tindràs x aquí tot sovint
    Judith

    ResponElimina
  7. Aquestes pastes de full sóm molt i molt resultones i bosissimes!! mai queden ni les engrunes... mi els cruixents de formatge

    ResponElimina
  8. Mercè, la veritat és que si que sempre triomfes amb el full!!

    Adriana, jo ne he provat mai l'american pie de poma, l'he provat de maduixes i és molt bó. Et puc assegurar que aquest és bonissim, t'animo que el provis!!!
    Gràcies per visitar-me!!! Tens un bloc molt xulo!!!

    Judith, benvinguda!! Espero trobar-te pel bloc tot sovint, significa que us agrada i aixo m'encanta!!! Gràcies!!!

    StHilari, tens rao, no en van quedar ni les engrunes!!!

    ResponElimina
  9. gracies pel teu comentari! m'ha fet molta ilu!

    totalment d'acord amb que hauriem de fer alguna cosa respecte al tema xocolata... tambe podriem agafar una recepta i fer-la les dues... o totes les catalanetes que veig que estem interconectades amb els blogs... en som unes quantes d'addictes a la xocolata! pero espera a veure el coulant que vaig fer ahir, les fotos no son massa bones pero el coulant estava... buf! impressionant!

    un petonet!

    ResponElimina
  10. Ei merci, m'has salvat un sopar! Petons i ànims!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails