dimecres, 20 d’octubre de 2010

PA DE TARONJA


Feia tant de temps que volia fer aquest pa, que ni recordo el temps que fa que el tinc a preferits. Des de que el vaig veure vaig saber que l'havia de fer, el que em tirava enrere era que en l'entrada explicava que s'havia de menjar en poquets dies i clar, no som molt a casa per menjar-nos un pa tant ràpid.
Deixeu-me dir-vos que no hi ha cap problema, es conserva perfectament durant una setmana. Està per xupar-se els dits!

On el vaig veure el va fer de llimona. La tarda que em vaig decidir a fer-lo, a casa no hi havia llimona i el vaig fer amb taronja (a casa sempre n'hi ha per la Julieta ;-P)

No us vull espantar amb l'explicació que us faré del pa, és una mica complicat de descriure, però al final, és molt fàcil de fer, us el recomano moltíssim. Queda amb una aroma de taronja que tomba enrere i amb llimona el tinc pendent encara, se que caurà!

Apa, anem-hi!


PA DE TARONJA
Adaptada de  17 and baking

*Per la massa:
350 g farina
50 g de sucre
10 g llevat fresc
1/2 cullereta de sal
75 g de llet
60 g de mantega
50 g aigua
6 g de vainilla líquida o en pols (jo la vaig fer servir líquida)
2 ous a Tª ambient

*Pel farcit:
70 g de sucre
1 cullera de ratlladura de llimona
3 culleres de ratlladura de taronja
60 g de mantega a Tª ambient

*Per la cobertura:
60 g de formatge cremós
2 cullerades de sucre llustre
1 cullera de llet
1 cullera de suc de taronja

Comencem posant en un bol la farina, el sucre, el llevat i la sal. Calentem la llet i la mantega i hi afegim l'aigua que també estarà calenteta (50º). Afegim la vainilla a tots aquests altres líquids i comencem a remenar-ho tot en un bol, barreja de farina i líquids.
Quan estigui ben incorporat, hi anem afegint els ous d'un en un. Si està molt enganxós es pot afegir unes cullerades més de farina, no va ser el meu cas.
Enfarinem una superfície i amassem durant una estona (2-3 min).
Ho deixem en un bol tapat amb un drap durant uns 45-60 minuts.

Mentre podem deixar preparat el farcit i la cobertura.

Pel farcit, simplement hem d'agafar un bol i barrejar el sucre i les ratlladures. En un altre bol tenim la mantega desfeta preparada amb un pinzell.

Per la cobertura, en un altre bol hi posem el formatge cremós i el sucre llustre i ho batrem bé. Hi incorporarem la llet i el suc de llimona i ho reservarem. No ho poseu a la nevera ja que ens interessa que estigui tou tirant a líquid.

Enmanteguem un motlle de "plum-cake" i el deixem preparat.

Ara s'han de fer els passos que per mi van ser més complicats d'entendre, però que en realitat, una vegada ho has "pillat", só ben fàcils. Tranquils, es pot ser un bon cuiner sense entendre'ls! ;-P
Desinflem la massa amb el puny i la traiem del bol. Estirem la massa, en una superfície enfarina, de manera que quedi un rectangle de 51x31 aproximadament.
La dividim mentalment en 5 peces rectangulars i tallem (a mi em va anar molt bé un talla-pizzes). Com més rectes siguin els rectangles molt millor!
Ara, amb el pinzell pintem cada rectangle petit amb la mantega i espolvoregem els sucre aromatitzat. Posem els rectangles un al damunt de l'altre i ens quedarà una edifici de massa. Es tomba rotllo Torre de Pisa, NO PROBLEM!
Ara tallem aquest edifici de rectangles en 6 trossos iguals i anem col·locant els trossos dins el motlle. Jo vaig posar el primer al centre i anava posant-los per davant i per darrera. Veureu que us sobrarà espai, ja esta bé, ara l'hem de deixar pujar uns 30-50 minuts tapat amb un drap.

Encenem el forn a uns 175ºC i quan estigui ben calent l'enfornem durant uns 30-35 minuts controlant que no es torri massa.

Quan estigui cuit, el deixem refredar uns 5-10 minuts, el desemmotllem i al damunt d'una reixeta l'anem pintant pel damunt amb la cobertura de formatge.

17 comentaris:

  1. Guapa! ja feia dies que esperava una entradeta de les teves!!! t'has fet pregar però quina entrada!! aquest pa volaria en 2 dies a cas. Nosaltres som molt panarres i així dolcet per l'esmorzar estaria de vici!! t'ha quedat genial i la forma i la textura i el color!! tot, tot! Petonets

    ResponElimina
  2. madre mía que bizcocho más rico!!! me ha encantado y el molde que utilizaste debe ser preciosisimo ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  3. juer, que pensaba que era un molde y es la técnica, jajaja, perdón

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  4. Aquest pa té una pinta fantàstica, tan de llimona com de taronja... i per esmorzar ha de ser un luxe!!

    ResponElimina
  5. Ja està bé, tants de dies sense saber res de tu, pensava que havia passat alguna cosa.
    M'encanta aquest pa, té una pinta fantàstica i una aroma que gairebé la puc notar des d'aquí. Una mica torradet ummmmm
    Petonets maca

    ResponElimina
  6. Menudo pan nos traes hoy, muy aromático.
    Besos

    ResponElimina
  7. Una explicació ben llarga, però el resultat val molt la pena :)


    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina
  8. T'ha quedat de luxe, tot l'imatge, la forma, bueno en puc imaginar una llesqueta...... amb aquella tassa de té que es veu per darrera.

    Muas!

    ResponElimina
  9. Em penso que jo també el poso a la llista de súper pendents, t'ha quedat de pastisseria (de les cares, eh?)!
    Com sempre, fantàstica recepta la que comparteixes amb nosaltres!

    ResponElimina
  10. M'encanta aquest pa...i te l'has currat, eh! delicios...

    Un petó,

    ResponElimina
  11. Holaaaa!!
    MMMMMMMMMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    pero que es esta receta tan maravillosa y yo sin verla hasta ahora mísmo!!!! Madre del perpetuo!!
    Me encata, pero que me encanta de verdad de la buena!!!
    Me la anoto con tu permiso, vale??
    Deliciosa!!!
    muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
  12. ñammmmmmmm! ñammmmmmm! quiero un trocito que pinta y que bonito!!!
    lo quiero para desayunar, te queda??
    besitos

    ResponElimina
  13. Hola María!!! que pan tan bueno, siempre veo bizcochos de naranja, pero pan de naranja asi con levadura sí que es novedoso, se ve en la foto buenísimo.
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  14. MAríaaaaa que tal?Cuanto tiempo.Me alegra tu vuelta.Que rico pan nena y con ese glaseado,de fiesta!!
    No tardes tanto en volver,EH!

    Un besote

    ResponElimina
  15. Però quina pinta més deliciosa té aquest paaaa!!!?

    Mira, potser açò t'interessa: http://rossejat.blogspot.com/2010/10/llevat-natural.html

    ResponElimina
  16. Such a beautiful PA DE TARONJA Maria. I'd love to try the recipe one day. It looks super delicious.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails