dilluns, 29 de novembre de 2010

ENS TROBEM A VILANOVA EL DIA 5: EL PEIX SENZILL

Mica en mica ens anem coneixent tots més en aquest món dels bloggers, no??


Doncs bé, avui no us porto una recepta, us porto una mica sobre mi.
Fa uns quants, bastants, anys, gairebé de casualitat vaig començar a remar en un tradicional llagut. Després d'un any i escatx amb un fantàstic grup de gent, vam crear l'Associació on des de llavors en formo part.
Ara som més que una Associació, som un grup de grans amics en el que he trobat amics de debò. Seguim fent-nos grans, i jo continuo fent amics!!
Doncs bé, a poc a poc, vam anar formant un grup de gent treballadora i entusiasta que ens agrada col·laborar en tot el que poguem. El millor de tot, ens ho pasem genial junts!
Entrenem, participen en desafiaments amb poblacions veines, fem la baixada de l'Ebre, cuinem fideus arrossejats, participem en la Marató de TV3... i des de l'any passat formem part de la Setmana del Mar de Vilanova i la Geltrú.
Avui el que us presento és un acte creat per l'Institut Setmana del Mar, que trobo que serà ben interessant. Es tracte de fer conèixer peixos i productes de casa nostre. En aquesta Mostra del Peix Senzill, amb tallers, mostra d'oficis antics mariners, tast de plats cuinats amb peix senzill, i més coses intentarem que pogueu disfrutar d'un diumenge a prop del mar.

Les Jornades del Peix Senzill  tindran lloc el dia 5 de desembre al voltant de les 12 del mati a la plaça del Port del Passeig Marítim de Vilanova.

A tots vosaltres, els que també teniu un blog, us estaria molt agraïda si en féssiu ressò, anomenant-ho i creant un enllaç en aquesta entrada.

Moltíssimes gràcies a tots, creiem que serà una  gran jornada, divertida i molt enriquidora!
US HI ESPEREM!!


La jornada que el dia 5 de desembre dediquem al Peix Senzill, Productes de l’Horta i Viticultors de la Comarca, és una iniciativa de la nova Junta de l’Institut Setmana del Mar que té com objectiu donar a conèixer i popularitzar el patrimoni cultural, tant històric com gastronòmic, les tradicionals feines lligades al món de la mar i a la pesca en particular i, també, des d’una perspectiva més àmplia, en aquest acte concret, a uns productes molt determinats que es produeixen i s’elaboren al nostre territori.

Una diada especial, plena d’essència mediterrània, en la qual desitgem combinar equilibradament el plaer i la pedagogia i, que per descomptat, esperem compartir i gaudir amb tots vosaltres.


dijous, 25 de novembre de 2010

DIJOUS MUT: PASTÍS INVERTIT PINK LADY+BANANA


Whole kitchen  en la seva Proposta Dolça pel mes de Novembre ens convida a preparar un Pastís Invertit.
PASTÍS INVERTIT PINK LADY + BANANA

Recepta adaptada de David Lebovitz
Per unes 8-10 persones

Per la capa de fruita (es pot fer amb qualsevol fruita):
45 g mantega
70 g sucre blanc
70 g sucre moreno
3 pomes pink lady
1 plàtan

Pel pa de pessic:
115 g mantega
150 g sucre
1 cullera de vainilla liquida
2 ous
210 g farina
1 1/2 cull, de llevat en pols (Royal)
1/4 cull de sal
125 ml de llet

Primer de tot desfer la mantega en una paella i quan estigui desfeta afegir-hi el sucre i a foc molt baixet anar remenant fins que estigui desfet. Com que jo no tinc cap paella que pugui anar al forn, vaig haver de posar el caramel en un motlle, però si vosaltres la teniu, endavant i feu-ho tot en la mateixa paella.
Una vegada posat el caramel hi posem la fruita triada, ben apretadeta que desprès al coure queda més petita.

Preescalfem el forn a 190ºC

Ara anem a fer la massa.
En un bol hi barregem la mantega i el sucre. Quan estigui esponjós, hi afegim la vainilla, i els ous d'un en un.
Quan estigui ben incorporat hi incorporem la meitat de la farina, el llevat i la sal. Ara hi afegim la llet i desprès l'altre meitat de la barreja de farina. 

Ho posem damunt de la fruita i en compte ho escampem bé i cap al forn durant uns 30-45 minuts.
El deixem refreda uns 10 minuts i el tombem damunt del plat de presentació i ja el tenim.

És molt bo menjar-se'l calent amb nata muntada o gelat de vainilla.
Related Posts with Thumbnails