dijous, 6 de maig de 2010

POLLASTRE A LA BARBACOA EMPRESONAT

Comença un nou cicle pel Remena Nena, he descobert EL LLEVAT!!


De fet, la primera capbussada en aquest món va ser a través dels reptes que ens marquem amb les "boixotes" de l'International Tarting, però una vegada perduda la por,  he començat a experimentar jo soleta amb aquests quadradets de vida que et deixen amb la boca oberta quan veus les bombolletes que fan al posar aquests microindividus en un medi dolç i calentet.

Aquesta vegada us presento una recepta molt versàtil, la massa no la vaig trobar gens complicada de fer i el farcit, bé, de fet hi podeu posar el que vulgueu a dins... jo vaig trobar prou interessant la recepta que presentava i la vaig seguir al peu de la lletra.
Realment quan mires les fotos sembla que el muntatge es ben complicat, però creieu-me, no ho és. Tot i així, falta perfeccionar la tècnica, ja que es va obrir dels costats, no va quedar dauradet per tot arreu, en fi, hi ha alguns errors però els superarem amb pràctica...

TRENA DE POLLASTRE A LA BARBACOA
Adaptada de Mangio da Sola (hi teniu un bon tutorial)
* Pel pa francès (en surten 2 trenes):
310 g d'aigua calenta (45ºC)
25 g de llevat fresc
2 cullerades de sucre
2 cullerades d'oli d'oliva
1-2 culleradetes de sal
500 g de farina

En un bol posem l'aigua calenta, el llevat desfet i el sucre i ho deixem reposar durant 10 minuts. Veureu que fa bombolletes, si no les fa, el llevat no està bé, heu de tornar-ho a fer.
Ara hi afegim l'oli, la sal i la meitat de la farina i remenem. Quan estigui ben incorporada hi anem afegint la farina que falta a poc a poc, jo ho vaig fer en quatre vegades.
Ho amassem bé i quan estigui una massa ben incorporada i elàstica, ho deixem reposar en un bol untat amb oli durant 1 hora o fins que dobli el volum.

Si sols voleu fer una de les trenes, o utilitzeu la meitat dels ingredients o dividiu la massa la congeleu embolicada en paper film i quan la vulgueu utilitzar la traieu la nit abans, la deixeu a la nevera i abans de fer-la servir la deixeu reposar fora durant 1 hora.

* Pel farcit de pollastre (per 2 trenes):
2 pits de pollastre tallades per la meitat salpebrades i a la planxa
1 ceba tallada a trossets petits (us recomano que la passeu per la paella una miqueta)
salsa barbacoa
mozzarella rallada
cheddar o barreja de formatge rallat

Talleu els pits de pollastre a trossets petits. 
En un bol hi posem la ceba, el pollastre i 2-3 cullerades de salsa barbacoa

*Ara anem a muntar la trena:
Primer de tot estirem la massa fins aconseguir un rectangle d'uns 15x9 cm.
Dividim la massa en tres parts i les dues parts de fora les hem de tallar (amb un tallador de pizzes va la mar de bé) en tires de 3 cm de llarg i 1 cm d'ample.


Més o menys, tampoc no cal que us atabaleu, ja veieu que a mi no em va quedar exactament un rectangle, però també queda bé.
Pinteu el centre amb salsa barbacoa i hi posem la meitat del pollastre i la ceba (l'altre meitat per la 2na trena).
Hi posem la mozzarella i el la barreja de formatges i comencem a tancar.



Per tancar la trena s'han d'anar creuant les tires agafant-ne una de cada banda. Vaig fer una foto, espero que us serveixi.

Encenem el forn a 200 ºC.
Una vegada la tinguem tota muntada, la deixem  pujar tapada amb un drap de cuina durant uns 30-40 minuts.
La posem al forn durant uns 15-20 minuts o fins que veiem que esta daurat.
Quan estigui cuita, la deixem reposar uns 5 minuts i ja es pot menjar!!!

13 comentaris:

  1. m'estas matant... em moro de gana i veig aixo... quina pintorra!!! estic pensant si sumar-ho als plats de la festa... hmm...


    t'ha quedat divi! muassss

    ResponElimina
  2. Mariaaaaaaa quina traça tens noia, així la pasta de full ja la tens per la mà.
    M'apunto aquesta idea del pollastre empresonat ;-))
    Petonets

    ResponElimina
  3. Ha de ser sensacional, molt original!!! He fet alguna cosa semblant amb pasta de full, però mai amb una massa feta per mi que ha de llevar... molt original!
    I el farcit, entre el formatge i la salsa barbacoa, ha de quedar super gustós ;)

    ResponElimina
  4. Que bueno María,te ha quedado de lujo,de verdad que traza tienes !!

    Un besote

    ResponElimina
  5. Una trenza salada riquísima y con una presencias fantástica.

    Besos.

    ResponElimina
  6. Maria,
    Una recepta molt completa i atractiva. Dèu n'hi do la feina que porta, però veient el resultat final, realment s'ho val.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Enhorabona per la teva primera vegada amb els ferments... ja ho diuen, la primera vegada és la millor, la que sempre recordaràs. En aquesta presó nosaltres hi faríem un condemna llaaaarga!!!

    ResponElimina
  8. Una recepta molt original i plena de contrastos!el nom per cert, molt encertat...A reveure!

    ResponElimina
  9. Que rico se ve! Por cierto, tu traductor solo traduce al inglés? es que no me funciona :(..
    un besote
    Gaby

    ResponElimina
  10. De verdad, te ha quedado muy bien. Se ve muy rico. ¡Enhorabuena!

    ResponElimina
  11. Gaby, no te preocupes q en breve lo arreglo.
    Muchas gracias a tod@s por leerme!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. sap greu tenir que trencar la gabia, de tan bonica com t'ha quedat, però tot sigui per la llibertat d'aquest beneït pollastre ...
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. però quina bona pinta!!!! és una recepta perfecta ara que ve el bon temps per anar de "picnic".
    pt!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails