dimarts, 18 de maig del 2010

REPTE??? I TANT... PASTA DE FULL (CASSOLANA) AMB CREMA I MADUIXA

-I ara... què vas a fer?
*Pasta de full pel proper repte de l'International Tarting.
-Uffff....
*Com que uffff?? Si hi ha gent que la fa i li surt, perquè no m'ha de sortir a mi???

Però en realitat és molt important que penseu:
Ok, Maria, si no et surt no passa res, és la primera vegada que la fas!!

Ara bé, sabeu quan heu de fer alguna cosa que implica coses que no us fan massa gracia, però que per alguna raó no coneguda, les ganes de fer-ho són més fortes que l'impediment??

Aquestes coses que no em fan massa gracia és la gran muntanya de mantega que porta la pasta de full.... però us haig de dir que el resultat val molt la pena... jo de vosaltres simplement ni me la miraria, la peseu, la talleu a dauets i la deixeu en un racó, margineu-la (no us faci llàstima) fins que la necessiteu...així les vostres cuixes i arteries no patiran tant!!!! Ojos que no ven.... dieta que no siente!!!

Com us podreu imaginar, aquest repte no ve sol, ve acompanyat de les "mosqueteres" (si voleu anar a veure la seva pasta de full, sols cal que cliqueu):
                              Mosquetera C
                              Mosquetera A

Doncs què, anem per feina??? Avui el post serà llarg, però la pasta de full s'ho val, no es complicat però si entretingut!!

Vinga, aquesta vegada anirem per parts, aviam com ho fem per explicar-ho fàcil....

PASTA DE FULL
Per la massa:
150 ml d'aigua
5 g de sal
350 g de farina
110 g de mantega desfeta i refredada

Per la mantega:
375 g mantega semi-freda tallada a daus (Muntanya Everest de mantega, ni la mireu!!!)
150 g farina

Us aconsello que prepareu tots els ingredients abans de començar, millor tindre'ls mesurats i a la vora.

*Anem a per la massa:
1. Desfem la sal dins l'aigua
2. En un bol hi posem la farina i la mantega desfeta i amb una forquilla ho anem barrejant
3. Mica en mica hi anem afegint l'aigua salada i anem amassant. Quan veiem que la massa esta junta e incorporada la traiem del bol i l'amassem amb les mans damunt d'una superfície enfarinada. A mi, no em va caldre tota l'aigua, depèn del tipus de farina que utilitzeu, n'hi ha que n'accepten més i n'hi ha que menys.
4. Una vegada feta, amb el curro i amb l'ajuda de les mans fem un rectangle d'uns 15x20 i 1 cm de gruix. S'ha de ser ràpid
5. L'emboliquem bé amb paper film i cap a la nevera unes 2 hores.

Com anem??? Fins aquí bé, no??? De moment facilet oi???

* Ara ens toca mirar-nos l'Everest de mantega:
1. Amb la mantega semi-freda (jo la he tret de la nevera i l'he tinguda fora mentre feia la massa) l'espongem uns 2 minuts amb el batedor elèctric (jo he utilitzat aquell artilugi en espiral)
2. Li afegim la farina fins que estigui ben incorporada
3. Una vegada la barreja feta hem de fer un rectangle igual que l'altre, d'uns 15x20. Aquesta vegada us recomano que ho feu damunt del paper de film, ho haureu de fer amb les mans o sigui que s'haurà de ser ràpid, que ja sabem que passa amb la mantega quan es remena massa....
4. Emboliquem el rectangle i cap a la nevera 2 hores

Ok, ara desprès de 2 hores de fer altres coses....

- Agafem la massa de la nevera i en una superfície enfarinada l'estirem amb el curro fins que faci 40x15 i amb un gruix d'uns 0.5 cm i col·loquem la part llarga que quedi davant nostre
- Ara traiem de la nevera la mantega i la posem damunt de la massa. Hem de dividir la part llarga de la massa mentalment en dos trossos i posar la mantega al tros que ens quedi més aprop nostre. Posem el tros de massa lliure damunt de la mantega
- Ara ho col·loquem davant nostre com si fos un llibre
- Estirem amb el curro fins a tindre un rectangle d'uns 40x20 i anem a fer el primer "plec doble"
- Separem mentalment el rectangle en dues parts i portem les puntes cap al centre i després pleguem la massa per la meitat com si tanquéssim un llibre
- Traiem l'excés de farina de la massa, l'emboliquem amb paper de film i cap a la nevera durant 1 hora

Aneu a fer qualsevol cosa.... i en 1 hora.... cap a la cuina altre cop!!

-Ara hem de tornar a fer exactament el mateix, el segon "plec doble": col·loquem la massa com si fos un llibre davant nostre, estirem fins aconseguir un rectangle de 40x15, puntes cap al mig i pleguem com si tanquéssim el llibre.
Ara la massa pot estar-se a la nevera, ben embolicada amb film durant 1 setmana

Nosaltres continuem (1 hora a la nevera)... que ens queda el plec final, el "plec senzill"

- Massa com si fos un llibre davant nostre: estirem altre vegada fins a tindre el rectangle de 40x15 i ara fem separació mental de la massa en tres trossos iguals i els pleguem com una carta. La dividim en tres parts. Jo per fer les pastes n'he feta servir una part i les altres les tinc al congelador

Ara si que una vegada fet aquest doblec podem tindre-la a la nevera un màxim de 72 hores o cap al congelador.

Per veure imatges de com fer els plecs, podeu clicar aquí


Doncs bé, ara podeu dir que ja heu fet pasta de full a casa!!! Esteu cansats???
Us deixo descansar una estoneta....
Jaaaaa, apa som-hi guap@s!!

Ara que tornem a estar amb les piles posades, anem a fer la crema

CREMA
240 ml de llet
15 g de farina de blat de moro (Maicena)
40 g de sucre
1 ou
1 ml de vainilla líquida

En un vas barregem l'ou batut, la maicena i la vainilla fins que no quedin grumolls
En un cassó posem la llet i el sucre i ho portem a ebullició remenant que no s'enganxi la llet.
Quan comenci a arrencar el bull, agafem una mica de llet del cassó i la tirem en el vas amb l'ou sense parar de remenar.
Ara posem el cassó altre cop al foc, fluixet, i li tirem la barreja de l'ou, sempre sense deixar de remenar.
Anem remenant i veurem que en un momentet tindrem una crema espessa i bona, molt, molt bona.
La posem en un bol fred i la reservem.

Ara anem a MUNTAR LES TRENES (6 trenetes)
Per això necessitarem:
un grapat de maduixes, com a 15 maduixes
1 ou

Encenem el forn a 180ºC
Agafem un tros de pasta de full de la nevera i l'estirem. El tallem en 6 parts de manera que en quedin uns rectangles d'uns 10x15 (si, si, com una foto, vaja, mida foto) i 3 mm de gruix

A cada rectangle hi col·loquem amb dues culleretes una tira estreta de crema al mig, a lo llarg, i trossets de maduixa al damunt.
En les dues parts lliures tallem tires de 1.5 cm més o menys i anem tancant. Comencem amb la tira de la nostre esquerra i la portem cap al centre i després la primera de la dreta... ara la segona de l'esquerra i al damunt la de la dreta i anem fent fins que s'acabin les tires... com haureu vist ha de tindre el mateix número de tires en un cantó que en l'altre.
Ho posem damunt de paper de forn a la bandeja del forn i ho apretem una mica del mig per sellar bé les tires.
Pintem amb un ou batut i cap al forn uns 35 minuts. Si veieu que s'esta daurant massa podeu tapar-ho amb paper d'alumini, però sobretot assegureu-vos bé que estigui el full prou cuit.

La idea és adaptada de White on rice Couple

18 comentaris:

  1. Maria, enhorabona!!! Repte superat!!! :) I quin luxe de pasta de full. A mi m'encanta fer-la a casa i és que el gust no es pot comparar! I quan li agafes el truc, tampoc és tanta feina. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Després d'aquest repte, ara ja no hi ha res que se'ns pugui resistir, m'encanta com t'ha quedat, fantàstica. I realment res a veure amb la comprad, per molt bona que sigui.
    Felicitatsssss. Vaig a veure a l'Adri.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Felicitats Mariona, t'ha quedat perfecte!!!.
    Jo no m'he atrevit mai amb la pasta de full, és una assignatura que tinc pendent....., pot ser veient el teu resultat em llançaré a l'aventura(???).
    Petonets!

    ResponElimina
  4. T'ha quedat molt bé, i no sembla q sigui la primera vegada!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  5. Ets moooooolt valenta!!!! A mi em fa molta por fer pasta de full a casa, però tu has superat el repte amb molt bona nota, felicitats!
    I les trenetes t'han quedat precioses ;)

    ResponElimina
  6. Felicitats!!!! És una feinada però el resultat val la pena!!! Ara no trobaràs cap croissant bo!
    Ptnts

    ResponElimina
  7. Fer la pasta de full és com fer màgia, i el resultat és taaant bo. Heu superat el repte amb escreix. Un petó.

    ResponElimina
  8. Me quedo con una si no te importa. Besos

    ResponElimina
  9. semblen bonísssssimes! tenen una pinta!!!

    ResponElimina
  10. Yo no me ´canso de tus explicaciones,puesto que se siente tu esntusiamo y eso me encanta.Vale mucho la pena hacer el hojaldre,sí trabajoso,si mucha manteca,se nota que eres estudiante de medinica jejeje...pero está muy,muy rico.
    Te ha quedado genial,lástima que no podamos compartir un té con ella jejeje.
    TE FELICITO MARÏA!!!
    un beso

    ResponElimina
  11. Maria, t'ha quedat de vici. I pensa que quant la comprem també porta la mantega i no sé quantes coses mes. Encara que jo tinc que confesar que la he fet un parell de vegades però per comoditat acabo comprant-le.
    Vaig a veure les altres.

    Muas!

    ResponElimina
  12. neniiiiiiiiiiiiii, quin luxe de crossovers que t'han quedat! totes uniformes i divines!!! i amb cremaaaaaa! jo si que et faig la ola!

    no se quin sera el proper repte, pero mes xungo no ens ho podem posar!

    un petonassss

    ResponElimina
  13. MAria t'han sortit molt bé, l'esforç a valgut la pena!

    Petons

    ResponElimina
  14. plas, plas, plas!
    s'ha de ser molt valenta per fer la pasta de full de casa.
    de luxe t'ha quedat.
    pt!

    ResponElimina
  15. HOLA MARIA, GUAPA TU

    QUINA BONA PINTA, SEGUR QUE JA NO EN QUEDA GOTA,....JO FA FORÇA TEMPS QUE NO FAIG LA PASTA DE FULL,...ARE LA COMPRO FETA,..SE TOTA MANERA EL SABOR I LA TEXTURA NO ES LA MATEIXA...COM DE CASA RES,...JE,JE

    MIL PETONETS DE MADUIXA,SUSANNA

    ResponElimina
  16. A través del blog de la Carmen de Dulces Bocados he arribat aquí i hi veig coses molt xules. M'ha agradat! T'aniré seguint les receptes, perquè aquesta que heu fet de la pasta de full a casa m'ha deixat al·lucinada. Que atrevides!!!!
    Una forta abraçada i fins la propera. Ah! Si et ve de gust passa per la meva cuina, també s'hi couen moltes coses, però de moment la pasta de full comprada, però ja arribarà ja!

    ResponElimina
  17. Estimada Maria, hemos estado viendo sus recetas y nos parecen de una enorme calidad. La invitamos a registrarse en nuestra web de cocineros a fin de poder contar con sus exquisiteces!
    Saludos cordiales
    KoolG.net

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails