dimecres, 12 de maig del 2010

TARDA DE DESCANS-BRIOIX

Últimament les meves tardes (i ara comencem amb els matins) són plenes d'apunts, bolis, fulls, llibres i ordinador però l'altre dia em venia molt de gust utilitzar el llevat que tenia a la nevera per acabar-ho convertint en un premi dolç per mi.

Ja us vaig dir que estic obsessionada amb el llevat fresc... doncs ara també us dic que el brioix em té enamorada. És ideal per esmorzar, torradet amb una bona melmelada per mi és perfecte. De fet, l'esmorzar és l'àpat del dia que més m'agrada, és amb el que disfruto més.
Menjaria esmorzar per dinar, berenar, sopar... tot el dia!! A més no em cansa, no l'avorreixo gens, sempre em ve de gust!!

Doncs us explicaré la meva primera aventura amb el brioix, i ja us avanço que no serà la última...

BRIOIX

500 g de farina
250 ml de llet natural
20 g de llevat fresc
75 g de sucre
1 cullereta de sal
1 ou
75 g de mantega
1 cullereta de vainilla líquida
Ratlladura de la pell de mitja taronja (o llimona)
Un altre ou per pintar

Agafem un bol gran i hi fem un volcà amb la farina (però no cal que faci cap núvol de farina, que amb el de cendra ja en tenim prou per fer anar tots els aeroports de cul!!).
Hi afegim la llet amb el llevat dissolt i una cullerada de sucre. Ho barregem amb una cullera, o directament amb les mans i ho deixem reposar dins el bol durant uns 15 minuts tapat amb un drap.
Ara hi afegim el sucre, l'ou, la pell de la taronja, la mantega, la vainilla líquida i la sal. Ho amassem bé fins que quedi ben elàstica i homogènia. Potser requereix una mica més de farina, però vosaltres amasseu bé damunt el marmol, encara que sigui enganxosa arribarà un moment que deixarà de ser-ho.

Una vegada ben amassat fem boletes amb les mans i ho posem dins motlles de magdalenes o en els motlles que vulgueu i ho deixem unes 2 hores o fins que dobli volum tapat altre cop amb un drap.

Encenem el forn a uns 180 ºC i quan estigui calent pintem els brioixos amb un ou batut i cap al forn uns 15-20 minuts.

NOTA: Jo en alguns dels brioixos al fer les boletes els hi vaig afegir trossets de xocolata (un altre de les meves obsessions, no hi puc fer res!!)



La recepta la he tret d'aquí

13 comentaris:

  1. BONISSIIIIIIIIIIIIIIIIIIMSSSSS!!! i monissims! i venen tant de gust! ni massa dolcos ni massa poc! i veig una melmelada de poma ;)

    ResponElimina
  2. Oh, oh, oh, oh, oh.....
    Nenaaaaa, però t'han quedat bonisssssssims.
    El llevat és un vici, vigila ;-))
    Petonets

    ResponElimina
  3. Doncs tu segueix aprofitant el llevat que queda a la nevera, que nosaltres ens aprofitarem de les teves receptes!. I quan amasses el brioix, no l'aixeques enlaire i el tires contra el marbre, amb força?. En un curs que vaig anar, ho feien així, perquè quedés ben pastat.

    ResponElimina
  4. Pues sí es una buena paradita un brioche y una taza calentita de lo que se guste.....como tira la levadura,es un placer amasar u desestresa,NO?

    Un besote

    ResponElimina
  5. És el millor premi que et pots fer després d'una tarda plena d'apunts... Un regal ben dolç per compensar l'esforç ;)

    ResponElimina
  6. Si senyora! un premi com cal. Jo també en vull un de xocolata, un altre amb melmelada.... i així seguiria, quina pinta tenen!!

    I ànims que ja queda menys per acabar amb els estimats exàmens.

    Muas!!

    ResponElimina
  7. me subo al carro, yo también quiero uno de estos, me da igual la hora, para desayunar, a media mañana, para merendar... no le hago ascos, jajaja

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  8. els brioixos són tan bons... perfectes per fer-se un bon regal.
    amb melmelada ummm

    ResponElimina
  9. Que bons Maria, el brioix també son la meva obsessió, m'agraden de totes maneres, i els teus és veuen boníssims.

    ResponElimina
  10. Que ricoo!, estoy pronta a tomar el desayuno y por ser domingo haría la rica excepción de tomar un bocado de estos.
    Una delicia, muchos besos.

    ResponElimina
  11. Tengo que ponerme con las masas ya!!
    el briox casero me encanta y el tuyo tiene una pinta que........
    guau!
    besitos

    ResponElimina
  12. A mi també m'encanta l'esmorzar, sobretot el d'aquells dies que tens un matí de relax per davant, així és que amb un brioxos com aquests teus no puc ni imaginar-ho
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Maria, ja veig que tu també t'has llençat amb les masses llevades, eh? I aquests brioixos t'han quedat genials!! Jo també ho faig això de posar-hi trossets de xocolata al mig... i que bons que queden, oi? :)
    Petons!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails