dissabte, 24 de juliol del 2010

FOCACCIA I LES NIAGARA FALLS

Molt be, avui parlarem de les Niagara Falls.
Abans d'arribar a les cataractes, sempre m'agrada passejar per Niagara-on-the-Lake. Es un poblet amb casetes la mar de boniquetes, on metges, professors i advocats hi van a viure una vegada la seva vida laboral ha finalitzat.
M'agrada ja que te un carrer tot ple de interessants botiguetes i tot el carrer esta ple de flors. M'encanta!

Al anar cap a les cataractes, passarem per un munt de vinyes, on hi ha el raim amb el que fan el Iced Wine. Aquest vi ve a ser un moscatell per nosaltres, es a dir, un vi dolc. La collita la fan quan els grans de raim estan congelades, aixo fa que es concentri el sucre de la fruita. Mes o menys es aixo...

Una vegada arribem a les catarctes, ens trobem amb dues cataractes, les American Falls, americanes....


I les Horseshoe Falls, que son les canadenques. Tenen forma de ferradura!


Amb el vaixell Maid of the Mist, t'acosten a les canadenques i pots veure les americanes. Per mi, la vista de les cataractes es molt millor des de la part canadenca, tot i que es poden visitar des de Buffalo (EEUU), i si us espereu per la nit, les veureu il.luminades (les il.luminen des de Canada, perdoneu pel focus de la foto, estavem a Buffalo).
Si esteu de sort, a les 10 pm (alguns dies) fan un castell de foc que gaudireu molt millor des de la part americana.


No us enganyare, no tot es una maravella en aquest raco de mon. hi ha la Clifton Hill, on hi trobareu absolutament tot pels turistes, el qual no es el meu estil. M'encanta viatjar, pero m'agrada intrduir-me dins el pais el que visito, i aquest raco no m'agrada gens, per mi esta massa massificat amb tonteries com museus de records Guiness, museus de cera, casino, atraccions...

Una vegada us he introduit una mica un raco mes de Canada, us donc la recepta de la focaccia que vaig fer l'altre dia.

FOCACCIA
Adaptada de Baking Powders

3 cups de farina
1 paquet de llevat quimic
1 pessic de sal
1 1/4 d'aigua tebia
2 cullerades d'oli d'oliva

1 tomaquet
2 grapats d'olives negres senceres o a trossets
romani fresc
3 cullerades d'oli d'oliva

En un bol barregem la farina, el llevat, la sal i remenem. Afegim l'aigua i l'oli i fem la massa. La traiem del bol i l'amassem una estona fins que la tinguem elastica i uniforme.
La deixem repossar en un bol untat amb oli durant 1 hora o fins que dobli el volum.

Encenem el forn a uns 190 C

En una bandeja de forn, li anem donant forma amb els dits fins que la tinguem tota extesa. No us preocupeu pels volcanets que queden dels vostres dits, volem que hi siguin, es el que catarcteritza a la focaccia!
Hi posem l'oli ben repartit, el romani, els trossets de tomaquet i les olives i la deixem reposar uns 20 minuts.

La posem al forn uns 20 minuts o fins que estigui torradeta i la deixem refredar.

13 comentaris:

  1. Maria,aço no pot esser,jo aquí mirant les fotos i la boca ben grossa,aihhhhhh quines vacançes mès polides,però lo que ma crida l'antenció son les cataractes ohhhhhh bé sense comentaris,les fotos ho diuen tot.
    I aquesta foccacia,jo no la he probada mai,així que ara apunt la recepta i la començo a fer,te una pinta,açò si quant ma la menji ho tenc que fer davant les teves fotos de les cataractes,si per que ses vistes som...una maravella.
    Bon cap de setmana Maria,PETONETS.........

    ResponElimina
  2. Les fotos de les cataractes són una meravella, però m'agraden encara més les de la focaccia.
    Les teves paraules i les teves fotos deixen entreveure que aquell país t'encanta, ja veig que al final ens deixaràs.
    No entenc el nostre país, deixen escapar grans professionals, com ara metges i després resulta que els que vénen aquí d'altres països comencen a treballar fins i tot abans de convalidar els títols, per la necessitat de metges que hi ha.
    No ho entenc.
    Bé, la focaccia m'ha encantat, aquests tomàquets per sobre queden boníssims.
    Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. MAríaaaa vente para el Clínic....jeje...bien que haces en disfrutar a tope de este viaje..porque estás de viaje,no?...la focaccia la has hecho allí o la tenías en pendientes....mi hija que estuvo allí dice que te pregunte si no te apetece un plato de lentejas,ella las hecho un montón de menos jejeje...tu focaccia divina.
    Cuídate y se feliz.

    Un besote

    ResponElimina
  4. nenaaaa, quina enveja i no pas per la focaccia (q també)....

    Que continuis gaudint!

    T'he enviat un trocet de tarta de fruites, t'ha arribat? ;-)

    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Quina passada de fotos, vull dir totes perquè segur que menjar-se aquesta foccacia al costat d'aquestes catarates tant maravelloses, deu ser un gustas!! (com ho diem a les comarques Gironines)

    ResponElimina
  6. però quantes vegades has anat a niagara falls, tu? xDDDD potser podries quedar-t'hi a viure i muntar un restaurant de focaccies i altres coses delicioses que saps fer, no?! :D

    ResponElimina
  7. M'uneixo al grup quina passada de fotos, totes. Si algun dia visito Canada no ho dubtis que em possaré en contacte amb tú, de la manera que hi parles és veu que hi ha molt sentiment i has de conèixer els racons mes macos.

    Muas!

    ResponElimina
  8. Que delicia de focaccia! está estupenda y la vista de las cataratas impresionantes..
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  9. bé , crec que ja pots treure el número 65 de la llista de "remenades pendents", aquesta foccacia la donem per bona ... millor dit per bonissima ... jo, les Niagara Falls encara les tinc en pendents ... però ja arribarà el dia ja ...
    una abraçada

    ResponElimina
  10. nena! et va quedar estupenda la focaccia! i quina passada les catarates!

    ResponElimina
  11. Canada, per que no destí pendent (n'hi ha tants, je je je)...aquestes fotos em fan venir ganes d'anar-hi!
    I la foccaccia, un aspecte deliciós...fa temps que no en faig!!
    Ptnts

    ResponElimina
  12. Quan era menuda sempre mirava un llibre de viatges que corria per casa, i este és un dels meus llocs preferits on espero anar algun dia :)

    Jo me quedo amb un trosset de focaccia, a l'entrada de dalt veig massa xocolata :)

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails