dimarts, 20 de juliol de 2010

FROM CANADA, WITH LOVE: CHOCOLATE CHALLAH


Primer de tot:
perdoneu, en aquesta entrada no hi ha accents, pero no hi ha manera de conectar el meu portatil al wifi i en el dels meus amics no hi trobo els accents, aixi que les faltes no estan expressament! Excuses!!

Tots els que seguiu el meu blog sabreu que vaig marxar a Canada.
Doncs encara estic a Canada.

Tinc uns molts bons amics (podria dir que la meva segona familia) en aquest pais, del que cada vegada n'estic mes enamorada, com mes racons descobreixo, mes m'agrada, fins el punt que realment m'estic plantejant acabar la carrera i vindre a exercir aqui, pero aixo es una cosa que deixarem penjada en el temps, deixare que el temps faci la seva feina, i quan sigui moment decidire.
Tot i aixi, cada dia trobo un nou motiu per vindre, tot i que tambe haig de dir, que hi ha molts motius per tornar cap a La Catalana Terra. No seria just no mencionar aquest aspecte, els motius per tirar cap a casa son IMPORTANTS.
De moment, estic fent les meves indagacions en el tema.... Viure l'experiencia de viure fora durant uns quants anys esta dins la meva llista de coses a fer (i esta en les primeres posicions).

Durant aquests dies he anat a tope de coses per fer, i no he tingut temps de trepitjar la cuina! Ara venen uns dies de tranquilitat i relax, per tant, la obsessio pel pa ha tornat a apareixer!

El diumenge vam decidir que ens ho passariem 'pipa' fent un picnic en un llac, aixi que vaig pensar que una focaccia i un challah de xocolata faria les delicies dels comensals!

Us passare les dues receptes, pero avui estic en plan dolcet, aixi que anirem a pel challah de xocolata.

Que us explicare d'aquest challah.... doncs crec que la millor manera es reproduint literalment la frase de la Tiana en el moment que el primer tros a tocat la seva boca (us demano perdo per adelantat, no vull ofendre a ningu, pero te tota la rao!!):
IT'S LIKE SEX IN A BRAID

Es la bomba, m'he tronxat de riure!! La traduccio vindria a ser: es com sexe en una trena.
Bueno, ara per ara, estareu desitjant tindre la recepta a les vostres mans mmmhhh o el challah!!

Jo us deixo la recepta i marxo, que avui tenim una Girl's night i la preparacio requereix un temps!

CHALLAH DE XOCOLATA

500 g de farina
20 g de llevat fresc
50 g de sucre
3 rovells
1 pessic de sal
4 cullerades d'oli vegetal
250 ml aigua tebia
1 ou per pintar el challah

xocolata negre
xocolata amb llet
xocolata blanca

Primer de tot, en un bol, barregem el llevat, el sucre, una mica de farina i una mica d'aigua tebia. Ho remenem i ho deixem durant una estona que pugi, per comprovar que el llevat esta actiu.
Si es aixi, en un altre bol hi posem el reste de farina, els rovells, la sal, l'oli vegetal, l'aigua i la massa amb el llevat. Ho remenem be, ho amassem fins que quedi una massa llisa i elastica i ho deixem reposar en un bol untat amb oli durant 1 hora o fins que dobli el volum.

Una vegada passat aquest temps, encenem el forn a uns 180C.
Separem la massa en tres trossos iguals, estirem cada tros, que quedi ben primet, i li posem la xocolata negre a trossets. Al gust de cadascu, si us agrada molt la xocolata, en poseu molta, si no, en poseu menys.
Enrotllem que en quedi un tub amb la xocolata dins i fem els altres dos amb les altres dues xocolates, la blanca i la de llet.
Una vegada fets, fem la trena, el posem a la bandeja del forn i el deixem pujar uns 30-45 minuts.

El pintem amb un ou batut i cap al forn durant uns 30 minuts o fins que estigui daurat.

El deixem refredar damunt d'una reixeta.


13 comentaris:

  1. Que gusto Maria! este viaje seguro la estás pasando genial..
    El pan mmmm, que delicia se ve!!
    un beso
    Gaby

    ResponElimina
  2. que bo per favor, m'esta caient la baba! i els talls son impressionants! la xoco t'ha quedat super ben repartida! aixo ho haig de fer jo quan arribi a casa eh! sens falta!

    ResponElimina
  3. Ohhhhh, Maria, quina delícia, la foto del tall és terriblement temptadora!!!!

    Gaudeix de les vacances.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Disfruta a tope del viaje..a mi hija le encantó Canadá,vino fascinada....el pan con chocolate un pecado...se felíz!!!

    Un besote

    ResponElimina
  5. Oh, Maria, si es q la foto ho diu tot! me l'apunto...continua gaudint!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  6. Hola estimada, m'encantaria anar al Canadà, és un lloc del món al qual li tenim mooooltes i moooooltes ganes!!! Quina sort tens tu de tenir-hi amics!
    En fi, el sexe en la trena ens agrada molt! hahahaha que divertida la traducció. Esperem més cròniques amb candeletes. Mil petons.

    ResponElimina
  7. Uauuu! doncs haurem de fer cas a la Tiana, aixó s'ha de probar. A disfrutar a tope pel Canadà!!

    Muas!

    ResponElimina
  8. Es nota que t'ho estàs passant genial! Canadà deu ser un país preciós, no m'estranya que et plantegis quedar-t'hi una bona temporada...
    Aquesta trena té una pinta deliciosa, es mereis del tot la frase en anglès que la descriu!!! :)

    ResponElimina
  9. Sigue disfrutando de ese maravilloso viaje. La receta y el dulce son de 10.

    Besos.

    ResponElimina
  10. Hola! es nota que t'ho estàs passant d'allò més bé a Canadà. La frase de la Tiana és perfecta per descriure la trena.
    pt i fins aviat!

    ResponElimina
  11. Quina trena més "orgasmàtica"... és pecat?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Ohhh Maria, el pa genial, molt temptador com diu la CArmen. En quan a la foto dels policies o forestals no sé que són o vosaltres sou molt baixetes o ells terriblement alts. Jo també el tinc a pendents el viatge a Canada. Disfruta de les teves vacances!!!

    ResponElimina
  13. Hola Maria,
    t'acabo de descobrir a través del blog i te tenc que dir Felicitats,
    De dalt de tot.
    i aquesta recepta molt bona la tenc que probar de fer.
    Molts petonets ens veim per el blog.
    Petons.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails