dimecres, 11 de juliol del 2012

CUPCAKES DE XOCOLATA I ALVOCAT AMB MANTEGA DE XOCOLATA (Sundays with Joy)


Algú per aquí vegetaria? Jo no menjo carn des de ja fa bastant de temps. No ho sóc estricte (menjo peix, ous i formatge), ni tampoc per cap idea estranya, simplement em senta millor aquest tipus de dieta i tampoc disfrutava tant de la carn, siguem sincers!

Aquests cupcakes son un intent a ser completament vegetarians, però és difícil al supermercat que anem freqüentment trobar mantega vegetariana, per tant, la mantega de xocolata està feta amb mantega normal.

Segurament pensareu, aquesta està perdent el cervell per moments, alvocat en uns cupcakes??? Doncs si, i queda bo! Substitueix la mantega i a més aporta greixos sans, que més podeu demanar??!!

Som-hi!


CUPCAKES DE XOCOLATA I ALVOCAT AMB MANTEGA DE XOCOLATA

Adaptada de Joy the Baker Cookbook de Joy Wilson

En surten unes 12 unitats

Pels cupcakes:
1 1/2 cups de farina
1/4 cup de cacau en pols
1/4 cullereta de sal
1 cullereta de Royal
1 cullereta de bicarbonat
1 cup de sucre
2 culleres de oli vegetal (girasol)
1/4 cup de alvocat madur triturat
1 cup d'aigua
1 cullerada de vinagre blanc (jo no en tenia i el vaig posar de vi)
1 cullereta de vainilla líquida

Per la mantega de xocolata:

100 g de mantega vegetal (o normal) a temperatura ambient
2 cullerades de cacau en pols
2 cups de sucre llustre
1 cullerada de vainilla líquida
1-2 cullerades de llet de civada

Primer de tot col·loquem la bandeja del forn al terç superior i l'encenem a 180ºC. En el motlle de cupcakes posem els motlles de paper (càpsules) i ho deixem preparat per quan ho necessitem.

Pel cupcakes:
Barregem en un bol la farina, el cacau, la sal, el Royal i el bicarbonat.

En un altre bol, hi afegim el sucre, l'oli, l'alvocat, l'aigua, el vinagre i la vainilla. quan ho tinguem ben barrejat, hi afegim la barreja de la farina.

En surt una pasta bastant liquida. Per facilitar l'ompliment de les càpsules podem posar-ho en un bol amb dosificador de líquids i així evitem fer un merder.

Omplim les càpsules fins als 2/3 i ho posem al forn durant uns 18-20 minuts o fins que punxem amb un escuradents i surti net.
Els deixem refredar durant 10 minuts dins el motlle i després els posem al damunt d'un reixeta per tal que s'acabin de refredar completament.

Per la mantega de xocolata:
En un batedor elèctric hi posem la mantega i l'anem batent fins que quedi tova. Hi afegim el cacau i el sucre i quan estigui ben incorporat hi posem la vainilla i la llet i continuem batent fins que sigui esponjós.

Amb una cullera anem col·locant la mantega al damunt dels cupcakes freds i ho podem adornar amb els que volguem. També podem col·locar la mantega amb una màniga pastissera i una boquilla, queda molt més presentable!

Els conservarem a la nevera, ben tapats, durant un màxim de 4 dies.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails