dimarts, 10 de juliol del 2012

QUICHE DE PORROS I CARBASSÓ (Sundays with Joy)


A casa som llaminers, però moltes vegades no es pot o no convé menjar-ne, així que aquesta quiche ha estat acceptada amb els braços ben oberts.

Molt senzilla de fer i amb pocs utensilis requerits us animo a tots a fer-la. Amb una bona amanida arregla perfectament un sopar, amb o sense convidats.

A més a més podeu utilitzar les verdures que tingueu a la nevera o afegir-hi el formatge que més us vingui de gust. La recepta original és amb espàrrecs i formatge gruyere. Estic pensant que amb formatge blau també hagués quedat bonissima.

Ahh per cert, prepareu-vos aquesta setmana ja que m'haig de posar al dia amb Sundays with Joy, que vaig molt endarrerida. ATENCIÓ!

Apa, anem per feina.



QUICHE DE PORROS I CARBASSÓ

Adaptada de Joy the Baker Cookbook de Joy Wilson

Per unes 3 racions:

1 cullerada d'oli d'oliva
2 porros mitjans tallats a rodanxes finetes
1/2 carbassó gran tallat a daus
1 lamina de pasta de full, que conservarem a la nevera fins la seva utilització
250 ml de llet
125 ml de nata liquida
3 ous
Un pessic de sal i de pebre negre
Una mica de nou moscada en pols
Formatge ratllat manxego

Encenem el forn a 170ºC i posem la bandeja del forn al terç superior del forn.

En una paella escalfem l'oli a foc mig  i hi saltegem el porro fins que estigui transparent.
Hi afegim el carbassó i anem remenant fins que quedi una mica tou, tampoc massa, que ja s'acabarà de coure al forn. Ho traiem del foc i ho deixem apart.

En una superfície enfarinada estirem una mica la làmina de pasta de full. Amb una mica d'oli o mantega untem el motlle que haguem triat i hi posem la pasta de full al damunt. Amb els dits la col·loquem bé, enganxadeta pels cantons (no volem que quan hi afegim el líquid ens surti tot per fora). La posem a la nevera fins que la tornem a necessitar.

En un bol hi barregem la llet, la nata, els ous, la sal, el pebre i la nou moscada.
Hi afegim les verdures.

Tirem tota la barreja al motlle i hi posem el formatge ratllat per damunt, que quedi ben cobert, i cap al forn durant uns 30 min.

La quiche s'infla dins el forn, però no us preocupeu que quan la deixeu refredar torna a desinflar-se. Deixar-la reposar entre 30 minuts i 1 hora.

Es pot servir freda o calenta. Ben embolicada pot conservar-se a la nevera uns 4 dies.

1 comentari:

  1. Quina deliciaaaaaaa. Amb fresh veggies!!! nom nom. Jo haure de comprar una tart pan com aquesta!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails