diumenge, 15 de juliol del 2012

PANCAKES DE CARBASSÓ I PATATA Sundays with Joy


Heu provat algun cop els pancakes?

Son com uns pastissets tovets i lleugerament dolços que se solen menjar per esmorzar tant a EEUU com a Canadà. No es que els mengin cada dia, bé a ser com la xocolata amb melindros de casa nostre.

En el plat els poden servir tant amb dolç com amb salat, sempre acompanyat d'algun tipus de xarop dolç.

L'altre dia una amiga em deia que no els havia provat mai, així que aquest estiu, farem un esmorzar a base de pancakes. Ja us n'informarè!

Aquest que fem avui som salats, amb verduretes. Tot una innovació si pensem en modo pancake. Pensant en receptes de casa nostre, s'assembla força als bunyols de bacallà tot i que canviant el bacallà per les verdures (UH!)

Som-hi doncs!


PANCAKES DE CARBASSÓ I PATATA


En surten 12-16 unitats

Oli d'oliva per fregir
1 ceba tallada a trossets petits
1 gra d'all tallat a trossets petits
1 carbassó ratllat
2 patates pelades i ratllades
Sal i pebre negre
2 ous
4-5 cullerades de farina
1/2 cullereta de Royal
Nata espessa per servir
Pebre vermell picant i curry per espolvorejar

Primer de tot tallem la ceba i ratllem el carbassó i la patata.

En una paella amb una mica d'oli d'oliva posem la ceba a foc mitjà que es vagi coent.

El carbassó i la patata el posem un un colador amb una mica de sal i ho deixem durant 10 minuts que escorri tot el liquid.
Mentres anem fent la ceba, fins que estigui gairebé transparent. Un cop aconseguit hi afegim l'all, el daurem durant 1 minut i ho traiem fora de la paella.

En un bol hi batem els ous i hi afegim la farina, el Royal, i pebre negre. Ho remenem fins que quedi una pasta.

Amb un paper de cuina apretem be la patata i el carbassó que deixin anar tota l'aigua que puguin.

Ho posem, junt amb la ceba, dins la pasta de l'ou. Ho remenem be. Tasteu que no falti sal.

En aquest punt podem deixar-ho a la nevera per coure-ho abans de menjar. Així tenim feina adelantada.

En una paella escalfem oli d'oliva i quan estigui ben calent hi anem posant culleres de barreja i aixafant-les que quedin planetes. Les deixem durant uns 2 minuts i les tombem amb una espàtula.
Les posem al damunt d'un plat amb paper absorbent mentre anem coent les altres.

Ara arriba el moment de muntar el plat. No us tireu enrere, i utilitzeu la nata espessa.

Posem una culleradeta de nata pel damunt i espolvoregem amb pebre vermell picant i curry al gust.

6 comentaris:

  1. yum! You are on a roll Maria! all these Joy recipes this week!

    ResponElimina
  2. You ARE on a major roll! I wish I was with you, having all that Joy food lying around must be lovely!

    ResponElimina
  3. Nenaaaaaaaa, quina delicia! no havia vist q havies publicat! fan pintassa... estic pensant q les podria fer per un sopar divendres...

    ResponElimina
  4. Hola Maria guapa tu

    Et desitjo un Bon Any nou, i que la teva absencia només sigui només motiu de descans temporal

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic acabant la carrera i no hi ha temps per tot. Moltes gràcies per recordar-me! M'ha fet molta il·lusió. En breu tornarè... Molts petons!!

      Elimina

Related Posts with Thumbnails