diumenge, 28 de febrer del 2010

BROWNIE BLANC AMB MADUIXOTS



Bona nit a tothom!!

Vaig una mica endarrerida en penjar les receptes, però poc a poc m'aniré posant al dia!!!
Avui la recepta que em fa il·lusió compartir amb tots vosaltres és la que vaig fer per l'aniversari del meu pare. A ell, que ja sabia segur que no li agradaria, li vam portar un pastís de crema i trufa, però jo vaig voler deleitar el reste de la family amb aquest brownie "diferent". La veritat és que va agradar bastant, hi tenim uns quants seguidors de xocolata blanca a casa!!!

La recepta la he tret de la revista CUINA, que ja fa uns mesos que dona tombs per casa i quan va caure a les meves mans vaig decidir que la guardava, ja que hi ha unes quantes receptes que tenen bona pinta!!!
He fet algunes variacions de la original, però m'ha quedat prou bé i trobo que és molt més sencill.

Un petonet a tothom,

Maria

INGREDIENTS
5 ous
240 g de xocolata blanca
240 g de mantega
1 cullerada de sucre
145 g de farina
400 g de maduixots
polsim de sal

Preescalfar el forn a 180ºC. Encamisar el motlle amb mantega i farina. El que s'ha de fer és untar bé el motlle amb mantega i després posar-hi farina, que quedi ben enganxada i espolsar la que sobri.
Desfem la xocolata blanca al bany maria o al microones. Si utilitzem el microones, el posem a mínima potencia i l'anem mirant molt sovint, que la xocolata blanca es crema  fàcilment.
En dos bols separem les clares dels rovells.
Barregem els rovells amb la xocolata blanca fosa.
Li afegim la mantega en pomada i ho muntem amb unes varetes elèctriques fins que quedi esponjós.
Hi incorporem la farina tamisada i ho mesclem lentament.
Muntem les clares amb un polsim de sal  fins que estiguin a punt de neu, i llavors hi afegim la cullerada de sucre i ho batem un minut més.
En dues vegades,  afegim les clares muntades a la barreja de la xocolata blanca. Barregem molt lentament que no perdin volum les clares.
Per enllestir el plat:
Rentem els maduixots, els hi traiem el peduncle i, si són molt grans, els tallem pel mig.
En el motlle prèviament encamisat, hi posem un centímetre, més o menys, de barreja. Distribuïm els maduixots per tota la plàtera i hi acabem de posar el brownie.
Ho posem a coure 30-40 minuts a 180ºC. Ho punxem fins que ens surti net. Si veieu que s'està daurant massa, ho tapeu amb un tros de paper d'al·lumini.
Una vegada cuit, el deixem refredar una mica, el traiem del motlle i el posem en una safata.
Jo, el vaig servir a temperatura ambient, però també el podeu servir fred i tebi.

´
És un pastís que queda molt sucós i tendre, ja que els maduixots li donen molta humitat!!!

13 comentaris:

  1. Quina pinta!!!, ho he vist de bon matí i, tot i que no tinc mai gana a aquesta hora, m'hauria menjat un bon tall!!!.
    A casa també tinc un fan de la xocolata blanca, intentaré fer-ho...

    ResponElimina
  2. Estimada, quina delícia més bona, que bonic aquest bronwie blanquet amb aquestes taquetes vermelles, simplement genial.

    ResponElimina
  3. Xio, quan vulguis te'n porto un bon tall per esmorzar!! Ja saps, sols ho has de demanar!!

    Vermells, guapíssims, moltes gràcies!! Les taquetes vermelles el feien sencillament perfecte!! Tot el vermell és bo ;-)

    ResponElimina
  4. nena quina pinta! i ahir vaig comprar maduixots! em penso que aquesta recepta cau aquesta setmana!

    la cibada tambe queda la mar de bona en muffins de poma! i fa com de una mica mes sa, jejejeje

    petonets!

    ResponElimina
  5. Maria, et va quedar un brownie sensacional!!! Jo per això, quan el vaig veure vaig pensar que substituiria la xocolata blanca per la negra. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  6. Jo el vaig fer amb la meva neboda i també va triomfar!!!!!! Queda humit i amb un gustet a xocolata blanca de vici total, je je je...

    ResponElimina
  7. aquest brownie ha de ser absolutament deliciós!
    pt!

    ResponElimina
  8. Adri, ja em diras q tal el brownie!!
    Si q és veritat q et sents menys culpable si els muffins (ho haig d provar amb cereals) o cookies porten civada!! Jejeje

    Mercè, a mi tb m'agrada més la xoco negra xo potser no es notaria tant el gust a maduixa, no creus??

    Gemma, ja el vaig veure ja... Tens una neboda guapissima i molt trempada, s'atraveix amb tot!! Es clar q té una bona mestra!!

    Moltes gràcies Eva, i m'agrada molt q m'hagis visitat!!!

    ResponElimina
  9. t'ha quedat formidable!!.... crec recordar i el de la revista no llueix tant com aquest....
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Moltes gràcies, StHilari!!! Estic contenta q t'agradi!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  11. Queda boníssima, la he fet amb xocolata blanca com tú i un altre amb xocolate negre i em quedo amb totes dues,jaja. Es veu genial el tall!!Petons

    ResponElimina
  12. Elvira, així que queda bé amb xocolata negre?? Provaré de fer-la, pensava que potser no es notaria el gust de les maduixes!!! A mi m'agrada més la xoco negre!! Petonets i gràcies per la visita

    ResponElimina
  13. Ves remenant nena que ho fas molt bé

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails