Bon dia a tothom!
Estic aquí sentada, recapitulant dins del meu cap i pensant en la tarda del diumenge de fa 2 setmanes. Em vaig decidir a participar a el Circulo Whole, un cercle creat per 4 blogger que s'han decidit a crear un blog de cuina i altres temes relacionats.
M'he apuntat als reptes dolços que proposaran cada mes, i fa dues setmanes vaig fer un Saint Honoré!
Ara us estereu preguntant, si hi heu caigut, que no estem a diumenge, sinó que és dimarts 29 de juny, oi? Doncs bé, aquesta entrada ha estat escrita a casa i publicada a Canadà, si si, ESTIC DE VACANCES!!
Quan vam rebre la proposta del mes de juny i el dia de publicació, els meus ulls es van posar com taronges: Ostres, estaré a Canadà!! Però ràpidament vaig trobar la solució, faig el Saint Honoré 2 setmanes abans i deixaré tot preparat per poguer publicar el dia que toca.
Doncs bé, ara que ja ha passat Sant Joan, la maleta esta feta, els regalets comprats i tot esta llest, escric aquest post per deixar-ho tot encara més llest!
Realment aquesta recepta es tot un repte, doncs porta MOLTA feina, però el resultat és espectacular. Jo vaig fer les meves modificacions de les receptes que elles proposen, i va quedar genial! Haig de dir que a casa va agradar a tothom, sobretot estaven entusiasmats amb la crema Chiboust.
Us explico una mica de que va el tema Saint Honoré, per si no ho sabeu. Es tracta d'una base de full amb unes tires de pasta choux on hi enganxem amb caramel lioneses farcides de crema chiboust i caramelitzades. Evidentment es poden farcir de qualsevol altre cosa, però l'original es així. Es decora amb més crema chiboust o amb nata.
Realment és bastant conegut a França, fins i tot hi ha una boquilla anomenada Saint Honoré, que he buscat i aconseguit!!
Us recomano que un dia que tingueu temps i ganes de cuinar us animeu!
A partir d'aquest post les receptes seran cuinades i publicades a casa la meva Canadian family, doncs hi estaré bastants dies i vull deleitar-los amb alguna que altre cosa!
Un petonet a tots!
PASTÍS SAINT HONORÉ
Whole kitchen en la seva Proposta Dolça pel mes de juny ens convida a preparar tot un clàssic de la reposteria francesa, el Pastís Saint Honoré
Us recomano que feu totes les parts i després munteu el pastís, així es menys estressant.
* Base de pasta fullada: la que va sobrar del repte International Tarting
Pot ser una base rodona, la típica, o rectangular, com en el meu cas.
*Pasta choux (podeu fer meitat de la quantitat, tinc el congelador ple de lioneses preparades per ser cuites!)
125 g aigua
200 g farina
100 g mantega
1 pessic de sal
4 ous
* Per pintar: 1 rovell, 1 culleradeta de llet i 1 pessic de sal, tot ben batut
Posem a bullir l'aigua i la mantega, la sal i el sucre. Quan bulli ho traiem del foc i li tirem la farina i remenem. Ara, d'un en un, anem incorporant els ous amb una cullera de fusta. No afegir el següent ou fins que l'anterior no estigui ben incorporat.
Ho posem (en reservem una mica per posar al damunt de la pasta de full) en una màniga pastissera amb un boquilla de 5 mm i comencem a fer lioneses al damunt d'una bandeja per enfornar amb un paper vegetal per tal que no s'enganxin. Teniu en compte que s'inflen, no les feu massa grosses si no les voleu enormes, jo vaig decidir fer-les petitones.
Les pintem amb el glassejat.
Les posem uns 20 minuts al forn a 180 ºC.
Les deixem refredar al damunt d'una reixeta.
* Crema Chiboust
125 ml de llet
2 ous
80 g de sucre
10 g maicena
1.5 fulles de gelatina
45 ml d'aigua
1/2 culleradeta de vainilla
Es tracte de fer crema i merengue i desprès barrejar-ho tot.
Posem en remull les fulles de gelatina en aigua molt freda.
Per fer la crema separem les clares dels rovells. Reservem les clares.
Posem en un bol els rovells i la meitat del sucre i ho remenem fins que aconseguim una massa blanca i espessa. Hi afegim la maicena.
Posem la llet en un casso i quan arrenqui el bull, hi afegim la barreja dels rovells i anem remenant a foc lent fins que espessi. És molt important remenar constantment que si no s'enganxa. Hi afegim la gelatina quan encara esta la crema calenta i remenem q es desfaci be. Hi tirem la vainilla que quedi ben incorporada.
Una vegada feta, la passem a un bol i la reservem.
Ara fem el merengue. Agafem les clares i amb un batedor elèctric les fem pujar, quan estiguin a punt de neu, li afegim la meitat del sucre que quedava.
Ho barregem tot que no quedin grumolls i reservem.
* Caramel
No el farem fins que l'anem a fer servir que si no s'endureix
50 ml aigua
200 g de sucre
Ho posem en un casso i a foc lent fins que es faci caramel. Ha de quedar daurat clar, no us passeu que si no serà amarg.
* Nata de cafè
500 ml de nata per muntar
cafè soluble
sucre
En un bol amb les barilles elèctriques muntem la nata. Quan la tinguem gairebé montada, li afegim cafè i sucre al gust, remenem una mica més i la reservem.
* EL PASTÍS
Encenem el forn a 180ºC
Agafem la pasta de full freda, la punxem i li fem unes tires de pasta choux amb una boquilla d'un cm aproximadament (si la decidim fer rodona farem un espiral). Pintem la pasta choux amb l'ou i la llet i ho posem al forn un 30-35 minuts. Fins que quedi dauradet.
Ho traiem i ho reservem que es refredi sobre una reixeta.
Ara caramelitzarem les lioneses pel damunt. Amb el caramel liquid i unes pinces, i molt de compte de no cremar-se, sucarem la lionesa per la part de dalt. La deixarem al damunt d'un paper vegetal.
Una vegada freda posarem la crema chiboust dins d'una màniga pastissera amb una boquilla rodona d'uns 2 mm i les anirem farcint per sota.
Ara amb el caramel sucarem el cul de la lionesa i l'enganxarem al damunt de la base de pasta de full, i segons com vulgueu el disseny la col·loqueu en la base.
Una vegada fet, amb la crema chiboust que sobra farcirem una mica els buits que quedin el la base de full i amb la nata de cafè decorarem el pastís. És aquí on jo vaig utilitzar les boquilles anomenades saint honoré.
Pel damunt es posen uns grans de cafè coberts de xocolata i cap a la nevera a esperar a ser devorat!!!
Les posem uns 20 minuts al forn a 180 ºC.
Les deixem refredar al damunt d'una reixeta.
* Crema Chiboust
125 ml de llet
2 ous
80 g de sucre
10 g maicena
1.5 fulles de gelatina
45 ml d'aigua
1/2 culleradeta de vainilla
Es tracte de fer crema i merengue i desprès barrejar-ho tot.
Posem en remull les fulles de gelatina en aigua molt freda.
Per fer la crema separem les clares dels rovells. Reservem les clares.
Posem en un bol els rovells i la meitat del sucre i ho remenem fins que aconseguim una massa blanca i espessa. Hi afegim la maicena.
Posem la llet en un casso i quan arrenqui el bull, hi afegim la barreja dels rovells i anem remenant a foc lent fins que espessi. És molt important remenar constantment que si no s'enganxa. Hi afegim la gelatina quan encara esta la crema calenta i remenem q es desfaci be. Hi tirem la vainilla que quedi ben incorporada.
Una vegada feta, la passem a un bol i la reservem.
Ara fem el merengue. Agafem les clares i amb un batedor elèctric les fem pujar, quan estiguin a punt de neu, li afegim la meitat del sucre que quedava.
Ho barregem tot que no quedin grumolls i reservem.
* Caramel
No el farem fins que l'anem a fer servir que si no s'endureix
50 ml aigua
200 g de sucre
Ho posem en un casso i a foc lent fins que es faci caramel. Ha de quedar daurat clar, no us passeu que si no serà amarg.
* Nata de cafè
500 ml de nata per muntar
cafè soluble
sucre
En un bol amb les barilles elèctriques muntem la nata. Quan la tinguem gairebé montada, li afegim cafè i sucre al gust, remenem una mica més i la reservem.
* EL PASTÍS
Encenem el forn a 180ºC
Agafem la pasta de full freda, la punxem i li fem unes tires de pasta choux amb una boquilla d'un cm aproximadament (si la decidim fer rodona farem un espiral). Pintem la pasta choux amb l'ou i la llet i ho posem al forn un 30-35 minuts. Fins que quedi dauradet.
Ho traiem i ho reservem que es refredi sobre una reixeta.
Ara caramelitzarem les lioneses pel damunt. Amb el caramel liquid i unes pinces, i molt de compte de no cremar-se, sucarem la lionesa per la part de dalt. La deixarem al damunt d'un paper vegetal.
Una vegada freda posarem la crema chiboust dins d'una màniga pastissera amb una boquilla rodona d'uns 2 mm i les anirem farcint per sota.
Ara amb el caramel sucarem el cul de la lionesa i l'enganxarem al damunt de la base de pasta de full, i segons com vulgueu el disseny la col·loqueu en la base.
Una vegada fet, amb la crema chiboust que sobra farcirem una mica els buits que quedin el la base de full i amb la nata de cafè decorarem el pastís. És aquí on jo vaig utilitzar les boquilles anomenades saint honoré.
Pel damunt es posen uns grans de cafè coberts de xocolata i cap a la nevera a esperar a ser devorat!!!
Maria, t'ha quedat espectacular, estic fen "la ronda" del saint honoré i totes heu fet una molt bona feina.
ResponEliminaQue tinguis unes bones vacances, descansa molt (o no, ja ho faràs a casa quant tornis ;-))
Petonets
Maria, doncs si q estas lluny!!!
ResponEliminaI el Saint Honoré t'ha quedat genial....pero jo no trobo q sigui tan ferragós de fer....hi han altres postres q donen mes guerra...
Una abraçada i a gaudir de les vacances...
Ohhh Maria, t'ha quedat espectacular!!! i desde Canada, ohhh et faig la ola, aquest teu si que té mèrit, bones vacances i fins la tornada a veure que ens preparen les noies del Whole kitchen, si aquest mes hem començat tant fort potser el mes vinent ens deixaran reposar una miqueta, ja ja....
ResponEliminaEntre totes m'esteu fent venir ganes de tastar aquesta tarta tan espectacular!!!
ResponEliminaT'ha quedat sensacional.
I bones vacances!!! Quina enveja, je je je...
Ohhhh quina enveja!!!! El Canadà es un dels meus destins preferitsssss!!! El pastel t'ha quedat impressionant!!!! Petons i disfruta de les vacances!!!
ResponEliminam'esta caient la baba que es un gust! impressionant el saint honore, tot i que ja havia vist un sneak peak, els 'closeups' son bruuuuutals! :) passa-t'ho divinament!
ResponEliminatens un premi al meu blog :)
ResponEliminame ha gustado mucho tu nueva version de sant honore, un saludo
ResponEliminaMolt bona versió de la tarta...les dues últimes fotos són espectaculars...petonets!!
ResponEliminaCanadà, que guay. Bé ja ens contaràs a la tornada fins llavors.... Bones Vacances!!
ResponEliminaMuas!
Te ha quedado preciosa. Me imagino el sabor y se me hace la boca agua...
ResponEliminaBesos.
Elaborat però amb un resultat espectacular. Bones vacances!!
ResponEliminaet va quedar estupenda!
ResponEliminapt!