divendres, 16 d’abril de 2010

GALETES PIM, PAM...PUM!!

Us poso en situació...
A mitja setmana s'organitza un sopar per diumenge, res un pa amb tomàquet i una mica d'embotit... per trobar-nos que fa temps que no ens veiem i t'ofereixes a fer alguna cosa de postres...
T'organitzes el cap de setmana: sopar dissabte amb uns i sopar-berenar diumenge amb uns altres.
El caparro de la Maria comença a donar-li tombs a les receptes candidates a ser cuinades la tarda-nit de divendres... Fins aqui bé, tot controlat i... divendres al migdia...
Riiiing...riiing!! Escoltaaa... que hem estat parlant i ens va millor fer el sopar del diumenge el divendres a la nit.

Silenci.

Ahhhhhh!!! Jooooo..lines, ja vas tard Maria, ja vas tard!!
Canvi de plans... busca alguna cosa ràpida que puguis tindre fet en un pim, pam, pum... i d'aqui surten les galetes!!


Ufff, quin rotllo us he fotut!! Doncs res, al gra, són unes galetetes seques tipus pasta de té, bones, molt ràpides de fer, amb xocolata...pel meu gust més bones amb la xocolata encara humida...però que no estan malament per portar com a detallet per anar picant mentres "garles" o mires un video de casament... o les dues coses juntes jejeje
Per cert parelleta... molt ben encertada la música!! ;-P

Un petonet,

Maria

P.D. El dissabte també hi va haver postres i ja us dic que va estar a l'alçada del Barça!!! Aneu-vos preparant... que bó que estava el condenat!!


GALETES PIM, PAM...PUM

Recepta adaptada del llibre El Gran Libro de la Reposteria, que donava tombs per casa fa temps i ara l'he descobert!! Agafeu-vos que les penso fer totes!!!


En surten unes 30-40 segons mida.
150 g de mantega
125 g de sucre
125 g de farina de blat de moro (Maizena)
1 tassa de llet
1 punteta de sal
ratlladura de la pell de mitja llimona
250 g de farina
100-150 g de xocolata

Calentar el forn a uns 190ºC i preparar una safata de forn amb paper vegetal.
Batre la mantega, el sucre i la farina de blat de moro fins a aconseguir una massa suau. Afegir una tassa de llet. Anar remenant lentament i afegir la sal i la ratlladura de llimona.
Quan estigui ben incorporat anar posant la farina tamissada a poc a poc.
Si veieu que la massa està molt espessa per la màniga pastissera li podeu afegir una mica més de llet, màxim mitja tassa més.
Introduiu la massa dins la màniga amb una boquilla grossa en forma d'estrella i dibuixar "S" i "O" al damunt del paper vegetal.
Coure les galetes a alçada mitja durant uns 10-20 minuts, fins que estiguin d'un color groc claret.
Quan estiguin, les deixeu refredar en una reixeta.

I ara la millor part...
Desfeu la xocolata al microones i introduiu una tercera part de la galeta freda dins la xocolata i ho deixeu assecar bé... O li foteu queixalada... molt millor que deixar-ho assecar!!



15 comentaris:

  1. jajaj, que bueno el nombre de las galletas.. se ven mmmm, delicia!
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  2. quina pintassa les galetes... ja t'ho vaig dir el dia que les vas fer... i sucades en xoco... quan ma mare em digui que ve no se qui a fer el cafe i adri xq no fas alguna pasteta (quan estigui alla a l'estiu), les fare...

    ResponElimina
  3. uau, ningú diria que són unes galetes improvisades, eh? Tenen una pinta deliciosa i la xocolata es veu super brillant. Ara mateix me n'agafaria un grapat per esmorzar ;)

    ResponElimina
  4. MAría que bien se te dan las prisas,estas últimas están que te mueres,que ricas!!!
    me suena lo de los "cambios de planes"ggrrrrrr...pero bueno de todo se sale...ya ves lo bien que lo haces.

    UN besote y buen finde!!!;))

    ResponElimina
  5. te quedaron de profesional, si esto lo hiciste con tiempo tendremos que esperar a ver qué preparaste para el sábado :P

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  6. Mariaaaa, quines galetetes més bones, no les havia vist fins ara, i estan de mort.
    Pensava que estava com seguidora teva, però he vist que no, així que m'he enllaçat a tu i així seguida que facis una nova entrada em sortirà a la pantalla.
    Com vas de feina??? Ja parlarem.
    Petonets maca

    ResponElimina
  7. HOLA MARIA, GUAPA TU

    NENA QUINES GALETES MES MAQUES, EM EL TEU PERMÌS FAIG NOTA DE LA FORMULA

    MIL PETONETS DE GALETA AMB XOCOLATE
    SUSANNA

    ResponElimina
  8. Maria,
    Les galetes seran pim, pam, pum, però tenen una pinta fenomenal. Visca la improvització!.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Maria, es veuen boníssimes amb aquest bany de xocolata, i si a més estàn fetes amb un pim pam pum que més li podem demanar a una recepta, oi?

    Petons

    ResponElimina
  10. Renoi amb el pim-pam-pum!,doncs no vull pensar com surten les receptes que fas amb temps i paciència...Aquestes galetones també us les devieu cruspir en un "ras-ras",o un "tres i no res"...A reveure!mercè-Destapant Cassoles.

    ResponElimina
  11. Hola!!!! Yo me las comia en un pim pam pum, jejejej.

    Besos

    ResponElimina
  12. Guapeton@s!!! Moltes gràcies pels comentaris... la veritat és que si que es fan en un moment... i despres si vols les suques en xocolata i si no, doncs sense res!!
    Ho portes a qualsevol aconteixement i quedes la mar de bé!!

    Un petonet!!!

    ResponElimina
  13. La veritat és que es veuen ben fácils i bones!!Em recorden aaquelles galetes que comprava quan anava a Andorra de mantega!!Me l'anoto!!

    Un petonet,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  14. doncs per ser pim,pam,pum tenen molt bona pinta aquestes galetes.Quina gana em fan venir...

    ResponElimina
  15. doncs per ser un pim pam pum fora t'han quedat de maravella!!
    prenc nota perque tinc ganes de probar-les!
    petonets

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails