Bona tarda a tothom!!
El campanar de Vilanova i darrera les muntanyes nevades!! Insòlit!!
Aquesta setmana, no sé si ha estat la neu, el fred o el vent, que m'ha agafat per fer moltes receptes que feia temps que volia fer. Cada nit m'he posat a la cuina i alguna cosa trobava per remenar...
Últimament compro per impulsos, i l'altre dia buscant un ingredient per una de les receptes vaig veure que hi havia plàtans d'oferta, d'aquells que comencen a estar negres i els deixen al 50%... Doncs bé, els vaig veure i vaig pensar... agafa'ls i alguna cosa en faràs!!!
Han passat uns quants dies i ja començaven a estar massa madurs i m'he hagut de posar a buscar una recepta ràpidament!!!
Entre els meus blocs preferits he trobat molts pans de plàtan (he de dir que tots tenen tant bona pinta i que la decisió ha estat difícil), però com a bona xocoaddicte que sóc, m'ha robat el cor el pa de plàtan que he trobat en el bloc de l'Adriana (comença a ser el meu bloc de referència ;-P, gràcies altre cop!!).
Total, que dit i fet, la Maria s'ha posat a fer pa de plàtan i us he de dir que queda boníssim, super esponjós i amb un gust a platan espectacular... Als de la uni, als de casa i als "catadors oficials" els hi ha agradat molt!!!
Un petonet,
Maria
PA DE XOCOBAN (jejeje he decidit anomenar-lo així per lo de banana i xocolata)
Per uns 6 panets:
125 g mantega (en pomada)
80 g sucre moreno
1/2 cullerada de postres de llevat (Royal)
1 cullerada de postres de bicarbonat sòdic
1 ou
3 plàtans (molt madurs)
170 g de farina
1/4 de cullerada de postres de sal
100 g de trossets de xocolata (jo he utilitzat perles)
Encenem el forn a uns 180 ºC a dalt i abaix.
Agafem un bol i hi barregem la mantega i el sucre i ho remenem fins que quedi ben incorporat.
Hi afegim l'ou sencer i ho tornem a batre fins que quedi una masa ben esponjosa.
En un plat a part, xafem els plàtans amb una forquilla. Han de quedar com un puré. Els incorporem a la barreja que tenim feta.
Li afegim la sal, el llevat i el bicarbonat i barregem. Una vegada ben incorporat li anem posant la farina i quan ho tinguem ben lligat, la xocolata.
Ho posem en motlles que prèviament haurem encamisat amb mantega i farina (si no són de silicona).
Cap al forn uns 30 minuts o fins que punxem amb un escuradents i ens surti net (si punxem on hi ha xocolata sortira brut, el que no volem que surti és brut de masa).
Si veieu que s'esta daurant massa, tapeu-los amb paper d'alumini.
Ho traiem del forn, quan estigui fred, ho desemmotllem i cap a la boca!!!
NOTA: Jo he fet servir aquests motlles individuals, però podeu fer servir el motlle que més us agradi o qualsevol cosa que tingueu per casa i pugui anar al forn!!!
Així, individuals i petits els trobo una moneria. Segur que boníssims perquè tenen una pintassa increïble!
ResponEliminaostiiiii, blog de referencia... m'afalagues un munt eh! moltes gracies! veig q triomfa el banana bread entre la comunitat medica, un amic meu que estudia enfermeria a terrassa tambe el va fer l'altre dia, jejeje
ResponEliminam'alegro que t'agradi!
un petonas!!!
Maria,
ResponEliminaAquests petits pans t'han quedat molt bonics i segur que igual de bons, no devien durar ni cinc minuts!.
Em passejaré pel teu bloc. Per cert, m'encanta el nom de Remena nena!.
eisss, oju que el coffee cake no porta cafe! es diu aixi xq se suposa q el prens amb cafe, jejejeje... coses dels americans...
ResponEliminaen fi, que estava moooolt rebo, sobretot per quan tens maduixes qeu estan bones pero no acaben de ser del tot fantastiques...
Una bona manera d'aprofitar aquests plàtans madurs que ja no vol ningú... i amb la xoco segur que molt millor ;)
ResponEliminaXocoban és el millor nom que li podies posar, je je je...
Vermells, petitons van molt bé per marcar-te el limit i així sols en menges un, que l'estiu està a la cantonada!!!
ResponEliminaAdri, la que és bona és bona, i deixem la modestia a casa!!! ;-P
Glòria, tens tota la raó, han durat un mati... així que no us puc dir quans dies triguen a assecar-se!!!
Gemma, vaig trobar que el nom li esqueia molt... a vegades se m'envà l'olla... però m'encanta!! jejeje
Gràcies a tot@s per la visita, m''alegreu el dia!!
Un petonet
T'han quedat fantàstics, ni a la fleca els fan millor,je,je.
ResponEliminaquina maravella!!
ResponEliminatenen una pinta deliciosa!
prenc nota!
petonets
Judith, que et sembla si monto una fleca... seria una idea alternativa a la carrera!! jajaja Graciès guapa!!
ResponEliminaIvana, pren nota pren, realment són molt bons!!
Un petó a les dues!!
Molt bona pinta té això. La veritat es que ha d'estar bonísim. Una pregunta tonta, com fas perque les perles de xoco no es quedin abaix.??
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana.
Joana, cap pregunta és tonta... significa que em visiteu i m'agrada!!
ResponEliminaLes poso al final de tot, una vegada he afegit tot els ingredients, incluida la farina. D'aquesta manera la massa ja és espesa i no cauen cap avall.
Un petó
Jo també m'apunto al petit format, fan de més ben picar, Una combinació temptadora y bonissima
ResponEliminaUna abraçada
StHilari, així controles molt millor... que si no, vas fent tallets i al final te'l menges tot!!!
ResponEliminaQuina maravella aquets panets de xocolata!!
ResponElimina