dilluns, 8 de març de 2010

M'AGRADEN O M'ENCANTEN???

Bona tarda a tothom!!
He volgut començar aquesta entrada amb una pregunta: m'agraden o m'encanten???
No sabria dir en quin punt estic...
Últimament, em venen molt de gust els tomàquets xerry, no em pregunteu perquè!!! Me'ls menjo com caramels (molt millor pel "body") a mig matí, per dinar, a mitja tarda, en amanida... els posaria a tot arreu. Fins i tot fan conya que m'alimento de xerry i pa, però no és veritat!!!
M'encanta posar-me'ls a la boca i notar com exploten quan els mossegues per primera vegada. És una acidesa i dolçor barrejada que em xifla!!

Fa dies que tenia a la nevera un paquet de massa brisa, que vaig comprar per impuls, però que no sabia ben bé que fer-ne. Doncs bé, aquest matí, m'he aixecat sabent com utilitzar-la, quins elements podien quedar bé per fer, per exemple, un bon sopar.
Una amanida i un bon tall d'aquest pastís i ja tenim arreglat l'àpat nocturn d'aquest dia tan ... nevat!!!

Doncs apa, anem per feina que es fa l'hora de sopar...

Un petonet, 

Maria

PASTÍS DE FETA, CEBETES I TOMÀQUETS XERRY

INGREDIENTS

Un paquet de pasta brisa
Unes 20 cebetes petites (perla)
Uns 20 tomaquets xerry
Un bon tall de formatge feta
3 ous
2/3 de tassa de llet
nou moscada
romaní
oli d'oliva, sal i pebre

Encenem el forn a uns 200 ºC a dalt i abaix.
Pelem les cebes i les posem senceres en una paella amb una mica d'oli d'oliva. Les anem coent a foc lent i quan portin una estona els hi posem una mica de sal, però no massa, que el formatge és saladet.
Mentre van fent, agafem el motlle i hi posem la pasta brisa (amb paper vegetal a sota), apretem bé dels cantons, traiem la massa sobrant, la punxem amb una forquilla i la posem 10 minuts al forn amb cigrons secs al damunt perquè no s'infli.
Traiem la massa del forn, i la deixem refredar (sense els cigrons) i quan les cebes estiguin toves ho apartem del foc.
Esmicolem el formatge feta per tota la base i anem col·locant les cebes i els tomàquets tallats per la meitat. 


En un bol més petit batem els ous i hi afegim la llet. Tallem el romaní ben petit i l'afegim als ous i la llet, junt amb una mica de pebre negre i una miqueta de nou moscada acabada de ratllar.  
Ho remenem bé i amb compte ho posem en el motlle i cap al forn.
Ho mantenim al forn a uns 180ºC durant uns 25-30 minuts o fins que veiem que l'ou ja ha quallat i esta dauradet pel damunt.


Deixeu-lo refredar una mica per desmotllar-lo, calent hi ha perill que es trenqui!!

Bon profit!!!

7 comentaris:

  1. Jo també soc una fan dels tomàquets cherry...
    Aquest pastís salat tipus quiche queda boníssim i molt vistós, amb tants colors tan ben posats... És perfecte per un aperitiu d'aquells de quedar bé ;)

    ResponElimina
  2. A casa sempre hi han tomàquets cherry, el meu fill arriva a casa i lo primer que far es anar a la nevera i agafa uns quants i apa! a menjar!!Els faig servir a tot arreu i com a quiche a casa als nens no deixen res!!!Es que queda boníssim veritat? Molts petons

    ResponElimina
  3. Las tartas saladas son mi perdición, pero admito que si llevan cherrys me encantan, le dan mucha jugosidad, se ve delicioso el corte.

    Besotes.

    ResponElimina
  4. Maria, a mi també m'agraden molt els tomaquets cherry de totes maneres aquest pastís salat que ens has preparat és veu bonissím de vici...

    ResponElimina
  5. però què bonic que queda aquest pastís!!!!
    pt!

    ResponElimina
  6. el trobem meravellós, tan bonic i elegant alhora, a més ja imaginem el gust i ha de ser per caure les llàgrimes. Molts petons

    ResponElimina
  7. Jo en vaig fer una fa uns dies però sense cebetes i va volar!
    Noia que ben presentadet! Sembla que estan formant les cebetes i les cherry jajaja

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails