diumenge, 28 de març del 2010

INTERNATIONAL TARTING GOES HEBREW: RUGELACH!!

I suposo que us preguntareu, QUEEEEEE?? Que diu ara aquesta del Remena Nena??
Doncs bé, el tema és que no hem pogut esperar al mes que ve amb el II INTERNATIONAL TARTING... Ens ho vam passar tant bé l' Adriana de Baking Powders i jo fent la primera recepta juntes, una a cada cantó del gran bassal, que vam pensar: 
Doncs tampoc no cal esperar cada mes, no??  
Torno a llençar la proposta, si algú està interessat a unir-se a nosaltres, que ens ho faci saber... l'esperem amb els braços oberts i estarem molt contentes!! Sobretot, i el més important, diversió assegurada!!
Dit i fet, vam començar a pensar quin podia ser el proper repte...

El tema que ocupa el II International Tarting són els RUGELACH.
Quan l'Adriana em va proposar aquesta meravella divina, que us recomano al 100%, ja que és una explosió pel gust i per l'olfacte, li vaig preguntar... i això què és??
Jo no n'havia sentit a parlar mai, ni havia sentit anomenar aquest nom. Ella em va comentar que era una pasta típica jueva, però jo, curiosa, he continuat buscant i us puc explicar que té un origen asquenazí. Com heu vist en les fotografies, té una forma molt similar al croissant francès i es creu que tenen un possible avantpassat comú vienès. La forma de mitja lluna d'aquestes petites delícies, podria commemorar l'aixecament del setge turc l'any 1793 (que podria fer referència a la Batalla de Viena el 1683).
La recepta original es feia amb llevat i crema agra, però ara se sol fer amb crema de formatge (es diu que son innovacions dels americans, i queda boníssima!!)
El típic farcit és el de pruna, tot i que és una pasta que accepta tot tipus de variacions, tant dolces com salades!!

Nosaltres vam decidir fer el típic farcit amb pruna i alguna altre cosa. L'Adriana els ha fet amb xocolata i jo els he fet amb nabius hidratats en suc de taronja. Els dos han quedat bons, però definitivament els de pruna son els que s'han endut la palma... són els que van volar primer!!

Doncs bé, una vegada presentats els petits Rugelach, us passo la recepta, no??

Petonets a tots,

Maria

RUGELACH (32 peces)

Per la massa:
250 g de mantega freda
230 g formatge cremós (jo he utilitzat Philadelphia)
1/2 cullereta de sal
250 g de farina
1 ou

Pel farcit:
80 g de prunes sense pinyol
60 g de brandy
80 g de nabius deshidratats
suc d'una taronja
100 g de sucre + 3 culleretes
2  llesques de pa de motlle blanc sense crosta
1 cullereta de canyella en pols

Aquesta vegada us ho explicaré per punts, trobo que és molt més senzill, ja que son molts passos a seguir.

* Tots aquests passos els farem el dia abans!!

Comencem a fer la massa:
1. Traiem el formatge i la mantega uns 10 minuts abans de començar.
2. Posem en un bol la mantega a daus grossos i el formatge junt amb la sal. Amb la mà o amb l'ajuda d'una forquilla anem remenant fins que ens quedi més o menys incorporat. És una pasta molt enganxosa, tranquils que quedarà bé!! Jo he començat amb la forquilla, però finalment he acabat amb les mans!!

3. Hi afegim la farina i anem treballant-ho amb la mà fins que quedi una massa més o menys junta.
4. Ho traiem del bol i en una superfície enfarinada ho anem treballant... és molt enganxós, poseu farina a la superfície de treball !! Quan estigui tot més o menys incorporat, no ho treballeu molt, tampoc és una massa que vulgui molt tombs!!
5. Separar la massa en dos.
6. Amb el curro farem dos bases rodones, tipus pizza, d'uns 30 cm de diàmetre i uns 0.3 cm de gruix.
7. Les emboliquem amb paper film i les posem estirades damunt d'un plat (es important que no es dobleguin, que quedin llises) a la nevera durant mínim 4 hores o millor tota la nit.

Comencem a fer el farcit (ho deixem tota la nit a temperatura ambient):
1. Posem les prunes en un bol petit amb el brandy, que quedin cobertes, s'han de rehidratar!!
2. Fem el mateix amb els nabius i el suc de taronja.

* El dia següent:

Encenem el forn a 170 ºC a dalt i abaix.

Continuem amb el farcit:
3. Agafem les llesques de pa (jo he utilitzat pa Bimbo) i en fem serradures fregant-les entre les mans. Ho posem en un bol i hi barregem els 100 g de sucre. Ho reservem.
4. En una tasseta posem 3 culleretes de sucre i una de canyella ho barregem i ho reservem.
5. Colem les prunes i les triturem i fem el mateix amb els nabius. Ho posem a la nevera.
6. En la recepta original es queda aquí, però jo em vaig equivocar i vaig barrejar el puré de pruna amb la meitat de la serradura de pa i sucre i el mateix amb els nabius. Em va donar força bon resultat, vosaltres feu el que vulgueu.

Anem pel muntatge:
1. Batre l'ou amb una forquilla.
2.Treiem les bases de la nevera, les deixem temperar i en desemboliquem una. Compte que no estan toves i es poden trencar.
3. Pintem amb l'ou batut tot el voltant de fora de la base, com a dos dits.
4. - Manera original: posem el puré de pruna per dins, deixant els cantons pintats amb ou lliures de farcit, i per sobre la pruna li escampem la meitat de les serradures de pa i sucre
    - Manera Maria: com que ja havia barrejat puré, pa i sucre doncs escampem la barreja per dins la base deixant lliure tot el voltant
5. Tallem la base en 16 trossos de manera que quedin triangles (rotllo pizza). El millor per tallar-ho és utilitzar un tallapizzes o un ganivet ben afilat
6. Anem enrotllant cada triangle de fora cap a dins i ho anem col·locant a la bandeja del forn amb un paper vegetal a sota.
Fem el mateix amb l'altre base i el puré de nabius.
7. Pintem cada Rugelach amb ou i li tirem la barreja de sucre i canyella.
8. La recepta original recomanava deixar-ho refredar 2 hores a la nevera, jo no ho vaig fer, estava impacient!!
9. Posar-ho al forn a 170 ºC durant 40 minuts aproximadament o fins que estiguin bastant daurats. Jo vaig dividir-ho en dues fornades, tots no hi m'hi cabien!! He llegit que és important que el forn estigui ben calent, a 170 ºC en el moment de posar-los. No marxeu de la cuina, quan es couen fan una olor DIVINA!!
10. Deixar-ho refredar damunt d'una reixeta.
11. Posar-se un pitet i clava'l-s'hi les dents!!

Diferents truquis que he mirat diuen que es poden congelar just abans de coure, i d'aquesta manera en pots tindre al congelador i quan en vulguis els treus i els poses el forn sense ni tant sols descongelar.
Ja veureu que la massa dona molt de joc, a mi ja em ronda fer-los salats!!!

Fonts: Every Last Cookie
          In the Kitchen and on the Road with Dorie (en aquí trobareu "truquis")


12 comentaris:

  1. Quines fotos més xules! els primers plans t'han quedat espectaculars! hem triomfat amb aquesta recepta, crec que tenim als amics la mar de contents... els meus ja pregunten si els tornaré a fer...

    La propera, mona de pasqua!!!

    Un petonàsssss

    ResponElimina
  2. Ara vinc de veure els de l'Adri i els seus rugelach m'han semblat boníssims, però aquestes fotos teves m'han cautivat, quina delícia. Petonets

    ResponElimina
  3. És la primera vegada que sento aquest nom, però tenen una pinta....
    Muas!

    ResponElimina
  4. Adriii!!! A per la Mona de Pasqua!! Som les reines, amb aquesta recepta tots a la butxaca!!

    Carmen, et recomano que els facis, i segur que l'Adri tb, son tan bons com cautivadors!!

    Gemma, doncs si, son boníssims!!!

    Muaks muaks a totes!!

    ResponElimina
  5. Maria, t'han quedat genials!! Entre les dues m'heu fet venir ganes de provar-los!! La textura s'assembla a la dels croissants o no?
    Petons!

    ResponElimina
  6. ¡Qué apetitosos! Seguro que lo pasais muy bien con estos retos.
    Besos

    ResponElimina
  7. Mmmmmmmmmmmmmm pintaza que tienen. Si es que piden a gritos que los devoremos...

    Besos.

    ResponElimina
  8. Mercè, si, la textura és entre croissant i full... són molt cruixents i bons!!

    Mese, nos lo pasamos muy muy bien!! I encima aprendemos un monton de nuevas recetas!!

    Silvia, y devorados que estan, no vieron la luz del sol!!! jejeje

    ResponElimina
  9. Aquests pastissets amb nom difícil de pronunciar ben segur que eren ben fàcils de menjar!. A més, il·lustrats amb la història corresponent, molt bé!

    ResponElimina
  10. Son un espectáculo para la vista,y me imagino mas para saborear.Divinos,que fotos mas buenas!!

    besos

    ResponElimina
  11. quina pinta!!!
    m'encanta la vostra iniciativa, jo m'apuntaria, però no tinc temps!!
    però no et perdre la vista per si un dia m'animo!
    bona pasqua!!
    petonets

    ResponElimina
  12. Hola María, gracias por tu visita, es un gusto conocerte.
    Tus fotos son espectaculares y se aprecia todo muy rico, ademas el paso a paso muy bien explicado. No pude entender toda la receta porque el traductor no me funcionó, pero espero que para la próxima no tenga ese problema.
    Bienvenida a este mundillo y espero que nos sigamos viendo.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails