dilluns, 19 d’abril del 2010

BROWNIE + CHEESECAKE = MOSAIC

Li he donat bastants tombs a si penjava aquesta entrada o no. Al final, desprès de pensar-m'ho molt, he decidit que el més important és la recepta, i aquesta és espectacular, tendre, gens empalagos, mengiu... però laboriosa perquè es com fer 2 per 1.
He dubtat ja que mirant-me les fotos (moltes!!) us he de dir que no fan justícia, però gens ni mica eh!! El que ha passat es que he hagut de sortir del pas amb la petitoneta i el mòbil (anar provant amb què quedava millor!!) ja que la Sra. Càmera va marxar de vacances i em vaig quedar orfe de càmera, però bueno, això no em va aturar i vaig recórrer a alternatives!!


Quan la llegiu no us atabaleu, per favor, i quan hagueu de quedar bé en tema postres, feu-la perquè... triomfareu!!! Al final no es tant com sembla... de veritat, tampoc no trigareu tant i es pot anar fent per parts en dies separats o tot al mateix dia (el que vaig fer jo)...vosaltres mateixos!!
Mireu la que vaig muntar per fer-la (jajaja sóc la pera!!)...

Jo en el moment en que la vaig llegir aquí, vaig decidir que l'havia de fer... o s'organitzava alguna coseta per fer-la a casa o on fos... o me l'inventava!!! Finalment no vaig haver de recórrer a l'inventiva...


Avui ja no em poso més pesadeta i vaig per feina!!

Un petonet,

Maria

MOSAIC BROWNIE CHEESECAKE

Us haig de dir que:  - Recepta bastant adaptada en tema sucre i mantega... Bueno, anem per parts:

* BROWNIE
115 g de xocolata (70%)
125 g  de mantega
200 g de sucre
3 ous
1 cullereta de vainilla liquida
1/2 cullereta de sal
130 g de farina

Preescalfar el forn a 175ºC. Folrar una bandeja quadrada o rectangular de paper vegetal però que sigui grandeta ja que ens interessa que el brownie no quedi massa alt. La del forn pot anar bé però jo vaig considerar que era massa gran.
Desfer els trossets de xocolata amb la mantega al microones.  Remenar bé fins que ens quedi la xocolata ben desfeta i incorporada. Afegir-hi el sucre i seguidament els ous i la vainilla i batreu bé. 

Incorporar la farina i la sal tamissada i quan estigui tot ben barrejat posar-ho en la bandeja escollida i cap al forn durant uns 30-35 minuts. 
No ho cogueu massa, millor que del centre quedi humit. Deixeu-lo refredar en una reixeta. 

Upps, en falta un!! On deu ser??

En la recepta original aconsella refredar-lo a la nevera, diu que es talla millor i que fred és més gustos... jo no ho vaig fer ja que en una tarda ho vaig fer tot... si teniu temps proveu!!!
Una vegada fred tallar-lo a quadradets petitons i reservar-ho (jo ho vaig tallar amb l'estri de les pizzes). 
Us haig de comentar que sobra gairebé la meitat de brownie, però per anar picant, la mar de bé, com pipes!! 

*BASE DE GALETES (DE XOCOLATA)
200-225 g de galetes de xocolata (jo hi vaig posar ossets de xocolata... les que més us agradin)
90 g de mantega
1 pessic de sal
Triturar les galetes i afegir-hi la sal i remenar bé.
Desfer la mantega al microones i barrejar-ho en un bol fins que quedi una pasta, si cal utilitzar les mans.
Posar-ho dins el motlle desmuntable amb el cul prèviament emmantegat (25 cm diàmetre més o menys), repartir-ho bé i xafar-ho que quedi compacte... jo ho vaig fer així:

* CHEESECAKE
225 g de formatge cremós
4 ous
1 culleradeta de vainilla líquida
100 g de sucre
Uns 300 g de quadradets de brownie

Preescalfar el forn a 175 ºC.
Batre amb unes varilles elèctriques el formatge fins que estigui cremós i anar afegint els ous d'un en un. Afegir el sucre i la vainilla i remenar-ho bé. Si, si... així de fàcil!!

Posar els trossets de brownie al damunt de la base de galetes i un cop col·locats tirar-hi, en compte, la barreja de formatge. Posar-ho al forn durant 45-60 minuts o fins que punxeu els voltants i surti sec... el centre encara pot estar tremolós!!

Quan estigui completament fred afegir-hi aquest ganache de xocolata (és completament opcional... però ni hi queda gens malament!!)

*GANACHE
85 g de xocolata a trossets (70%)
55 g de mantega
2 cullerades de nata espessa
1/2 culleradeta de vainilla líquida
1 cullerada de sucre llustre

En un bol que pugui anar al microones posar la xocolata a trossets i la mantega.
Una vegada desfet i ben barrejat afegir el sucre, la vainilla i la nata i remenar bé.
Posar-ho al damunt del pastís ben refredat quan el ganache encara estigui calent.

Ja esta, ja l'heu acabat!!! Deixeu-lo a la nevera fins el moment de servir.


16 comentaris:

  1. Trobo que t´en vas sortir prou bé encara que la Sra camera fos de vacances, molt currat i molt bona pinta encara que no se el gust que te.....

    ResponElimina
  2. nena! foto o no foto, fa pinta d'estar molt reboooo! veig q la smitten t'ha agradat! estic pensant que potser el faig per la propera 'celebracio' que tingui!!! yum yum!

    ResponElimina
  3. Gràcies per pernjar aquest bé de déu i compartir.la amb nosaltres, és igual que ho fessis amb la càmera petita, no ens importa a ningú!! Muacs.

    ResponElimina
  4. Doncs Maria, sort que has decidit penjar-la perquè aquest pastís ha de ser bru-tal!!!!! I si ve de Smitten Kitchen, èxit assegurat. ;)
    Me l'anoto!!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Però Maria, quina passada t'ha quedat espectacular, ja l'he guardat per provar com més aviat millor. Gràcies wapa.
    Petonets

    ResponElimina
  6. si la foto li arriba fer justícia ... ens va menjàvem la pantalla!!!. Felicitats!!!.. és tot un luxe de pastís
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. tinc ganes de probar aquest pastís, ha de ser tan bo!

    ResponElimina
  8. La foto ja està prou bé, t'asseguro que ens fem una idea perfecta de com ha de ser de bo aquest pastís.
    La combinació de brownie amb cheesecake i la ganache per sobre....... uau, espectacular!

    ResponElimina
  9. Nena, tot s'ha de penjar, al començament m'has acollonit una mica però no, imaginant el brownie amb el formatge... a més amb els teus comentaris ni fotos farien falta per imaginar.
    Muas!

    ResponElimina
  10. M'agafen ganes de sucar el dit en aquesta xocolata, que booona!. I el motlle que has fet servir, genial, oi?. Jo també el tinc i sempre dóna bon resultat.

    ResponElimina
  11. una vez superada la matanza de ositos, ya recuperada, me llevo un trocito de este delicioso mosaico ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  12. Maria!!! que original, m'encanta, m'encanta no he probat mai formatge i xocolata peró aquest teu brownie m'ha agradat tant que penso que m'estrenaré amb ell.

    Petons

    ResponElimina
  13. Madre santa!! menudo, pero menudo resultado tiene una pinta increíble.
    Bss

    ResponElimina
  14. Sort que vas decidir publicar-la!!! Oblida't de les fotos ( que per cert jo no las veig pas malament), lo important aquí es la recepta, i aquesta es un 20!!!! M'ha encantat la vaca de la cuina, jajaja es una monada!!!! La penso fer aquest cap de setmana!!! Petons

    ResponElimina
  15. Que explosión de sabores,lujazo de brownie María...que cosa mas rica,si mi hijo la viera,me la ponía el en pendientes jjejee

    Un besote ;))

    ResponElimina
  16. Ets una assassina d'ossets snif snif.

    Te va quedar molt orginal :)

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails