Em voleu fer cas?
Aixequeu-vos de la cadira, aneu cap a la cuina, renteu-vos les mans, llegiu una mica més avall en aquest post (just on posi els ingredients), agafeu un bol, barregeu tot el que us digui i en l'ordre que us digui i una vegada ho traieu del forn, aneu a dormir, ni que sigui 1 horeta (així es refreda)...
Cliiinnggg, Cliiinnngggg....Desperteu-vos i aneu directament a menjar-vos a un bon tall, torrat o sense torrar d'aquest pa.
Us ho juro, el millor esmorzar del món.
Aviam, es molt millor si no cal fet tota la parafernalia i us el feu per la tarda i el deixeu a la nevera per coure al mati, però depèn de l'hora que sigui....
Aviam, es molt millor si no cal fet tota la parafernalia i us el feu per la tarda i el deixeu a la nevera per coure al mati, però depèn de l'hora que sigui....
Els que hem seguiu ja sabeu que el meu àpat preferit és l'esmorzar, i amb aquest pa és com estar al cel!!!
PA DE CANYELLA, PANSES I NOUS
Adaptat de The Bread baker's apprentice (en surten 2 pans)
IMPRIMEIX-ME
500 g de farina de força
20 g de sucre
6 g de sal
8 g de llevat químic
4 g de canyella
1 ou
45 g de mantega desfeta
110 g de llet o xerigot
150 g d'aigua tèbia
135 g de panses
100 g nous
una mica de canyella i sucre
En un bol hi posem uns 50 g de farina, el sucre, la sal, el llevat i l'aigua tèbia. Deixem que actuï el llevat uns 30 minuts i així comprovem si esta actiu o no.
Si veiem que puja i fa bombolletes, hi afegim la farina que falta, i la canyella. Barregem bé i a continuació i afegim l'ou, la mantega i el xerigot. Una vegada ben remenat, ho ajustem de farina o aigua segons convingui.
En el marmol, li tirem farina i hi posem la massa, per tal d'amassar-la una estona fins que la tinguem tova i elàstica (uns 10 minuts)
Li afegim les panses i les nous i amassem uns 2 minuts més.
En un bol gran ben pintat amb oli de girasol o vegetal, hi posem la massa i la pintem amb una mica d'oli també.
Ho tapem amb un drap de cuina o amb film transparent i la deixem pujar unes 2 hores o fins que dobli volum. Si volem coure'l pel mati següent el deixem pujar a dins la nevera.
Dividim la massa en dos.
Un dels trossos l'amassem en forma allargada i el col·loquem dins d'un motlle allargat untat amb oli (si es antiadherent o de silicona, no cal)
L'altre jo el vaig estirar amb el curro i li vaig espolvorejar una barreja de canyella i sucre. Llavors el vaig enrotllar i el vaig col·locar en un altre motlle allargat tipus plumcake.
Tapem els dos motlles i deixem pujar el pa uns 60-90 minuts.
Una vegada hagin pujat, els podeu espolvorejar amb la barreja de sucre i canyella, o sols amb sucre.
Quan faltin uns 30 minuts, pre-escalfem el forn a 175ºC i posem els pans uns 40 minuts, sempre vigilant que no es cremi, i si es el cas, el tapem amb paper d'al·lumini.
Els traiem del forn i fora del motlle els deixem refredar 1 hora.
Adaptat de The Bread baker's apprentice (en surten 2 pans)
IMPRIMEIX-ME
500 g de farina de força
20 g de sucre
6 g de sal
8 g de llevat químic
4 g de canyella
1 ou
45 g de mantega desfeta
110 g de llet o xerigot
150 g d'aigua tèbia
135 g de panses
100 g nous
una mica de canyella i sucre
En un bol hi posem uns 50 g de farina, el sucre, la sal, el llevat i l'aigua tèbia. Deixem que actuï el llevat uns 30 minuts i així comprovem si esta actiu o no.
Si veiem que puja i fa bombolletes, hi afegim la farina que falta, i la canyella. Barregem bé i a continuació i afegim l'ou, la mantega i el xerigot. Una vegada ben remenat, ho ajustem de farina o aigua segons convingui.
En el marmol, li tirem farina i hi posem la massa, per tal d'amassar-la una estona fins que la tinguem tova i elàstica (uns 10 minuts)
Li afegim les panses i les nous i amassem uns 2 minuts més.
En un bol gran ben pintat amb oli de girasol o vegetal, hi posem la massa i la pintem amb una mica d'oli també.
Ho tapem amb un drap de cuina o amb film transparent i la deixem pujar unes 2 hores o fins que dobli volum. Si volem coure'l pel mati següent el deixem pujar a dins la nevera.
Dividim la massa en dos.
Un dels trossos l'amassem en forma allargada i el col·loquem dins d'un motlle allargat untat amb oli (si es antiadherent o de silicona, no cal)
L'altre jo el vaig estirar amb el curro i li vaig espolvorejar una barreja de canyella i sucre. Llavors el vaig enrotllar i el vaig col·locar en un altre motlle allargat tipus plumcake.
Tapem els dos motlles i deixem pujar el pa uns 60-90 minuts.
Una vegada hagin pujat, els podeu espolvorejar amb la barreja de sucre i canyella, o sols amb sucre.
Quan faltin uns 30 minuts, pre-escalfem el forn a 175ºC i posem els pans uns 40 minuts, sempre vigilant que no es cremi, i si es el cas, el tapem amb paper d'al·lumini.
Els traiem del forn i fora del motlle els deixem refredar 1 hora.
quina pintetaaaaa!!! jo tambe me'n vaig menjar un tros per esmorzar l'altre dia... i quina delicia! val la pena esperar a que pugi nomes per esmorzar aquesta cosa tant bona!
ResponEliminaguauu!!! venia al tren pensant que fer i ara em possaria a cuinar aquest pà! quina pinta!!!
ResponEliminapetonets
Jo he tastat aquest pa,o un de semblant, el fa el meu marit, i es divino de la muerte....deu ser el mateix! t'ha quedat genial..
ResponEliminauna abraçada,
Para mi también es el desayuno mi comoda favorita,hago toda la paraffernalis y pan y mermelada caserita...como una reina...me guardo esta receta ;))
ResponEliminaQue delicia!! claro que un super desayuno!!
ResponEliminabesos
Gaby
Quines ganes de fer-lo! L'has fet a mà, oi?. Una coseta, el llevat químic és el sobret de Royal?. O és el llevat fresc que no pot tocar els cristalls de la sal o el sucre?. Com pots veure, sóc una "novatilla" en això de fer pa, però no pot passar més temps i m'he d'estrenar!
ResponEliminaBoníssim, el provaré perquè els ingredients que porta tots m'agraden i l'esmorzar és el millor apat del dia i un pa com aquest no és pot desaprofitar.
ResponEliminaMoltes gràcies a tots pel vostre comentari!!
ResponEliminaGlòria, el llevat químic no és el Royal, és el llevat que venen en unes capsetes que posa llevat per panaderia instantani. Tb pots utilitzar el llevat fresc (ha d'estar a la nevera), i llavors has de duplicar la quantitat.
I si, el vaig amassar a mà, i t'aviso, és addictiu!!
Maria , ets autèntica el que passa es que no et puc fer cas ara mateix però de ben segur que ho faré, el deixo a pendents.
ResponEliminaMuas!
Però Nena, t'estàs fent tota una professional del pà, quina pinta tan fantàstica i quin gustet amb la canyella.
ResponEliminaJa m'ho he guardat, gràcies ;-))
Petonets
Hola
ResponEliminaJa m'imagino la oloreta que fa quan es cou al forn!!
uff s'ha de provar.
Anna
L'esmorzar també és el meu àpat preferit. I si és amb aquest pa de canyella tan bo, molt millor ;)
ResponEliminaEts mala, fas que la gen mengi pa, perque amb la pinta que fa mmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!
ResponEliminaQuina meravella de pa!!!! jo em vull aixecar sentint-ne l'oloreta!!
ResponEliminaper cert, m'encanta aquesta nova plantilla, li dóna un aire molt xulo al bloc.
pt!
Anònim, com et dius?? Aquest pa és molt i molt bo, i menjar-ne per esmorzar és saníssim!!
ResponEliminaGràcies per la vostre visita!
Hola preciosa, i tan que ha de ser saníssim aquest pa i no només per esmorzar, sinó a tothora. Et felicitem de tot cor, és genial!!
ResponEliminaAla canvi de blog encara no l'havia vist. Molt més xulo!
ResponEliminaQué bo! Quina gràcia al costat dels radiadors jajaja