Dinar al port. (terrassa d'estiu de l'E.)
Cava Llopart super fred.
Un arrossejat improvisat. (fet per pescador molt experimentat en ranxos mariners)
Bona companyia.
Moltes ganes de passar-s'ho bé i de riure molt.
La suma de tot això: privilegi. Sóc una privilegiada de poder gaudir de totes aquestes coses juntes i tant a mà i en cada moment.
Davant d'aquesta combinació d'elements no em puc resistir a fer un bon brownie de xocolata amb un toc de maduresa, un bon raig de conyac francès i unes cullerades de cafè, i el punt cruixent d'uns trossos de nous.
Va ser la cirereta del pastís, el gran toc final. Si haguéssiu vist el catador oficial com protegia de la pluja el brownie, us moriu de riure!!!
Bueno, crec que després d'aquesta presentació ja esteu salivant massa, i voleu anar directes a la cuina i encendre el forn, no??
Doncs aquí va la recepta.
Ahhh, i un moment, sols un segon, com haureu vist hi ha hagut canvis en el blog, el disseny (moltes gràcies T i A), els colors, el logo, i he afegit un Imprimeix-me que trobareu sempre abans dels ingredients per a qui li agradi més tindre les receptes en format paper (va dedicat a l'Anna, ara tot et serà més fàcil!). Espero que us agradi!! (però accepto critiques per seguir-lo millorant, OK?) ;-P
Ara si...
BROWNIE DE CARAJILLO AMB NOUS
Recepta adaptada de la mare de la Kala.
IMPRIMEIX-ME
200 g de xocolata ric en cacao (52% o més) o cacao pur en pols
200 g de mantega
4 ous
200 g de sucre
100 g de farina
1 pessic de sal
2 culleres de postre de cafè soluble ben plenes (una mica al vostre gust) OPCIONAL
un bon raig de conyac, whisky (vosaltres mateixos) OPCIONAL
100 g nous OPCIONAL
sucre llustre
Primer de tot encenem el forn a 180ºC
Agafem el motlle que vulguem, els brownies solen ser quadrats, però aquí teniu el poder, pot ser com vulgueu, i l'enmanteguem o el cobrim amb paper vegetal.
Ara hem de fondre la mantega amb la xocolata a trossets o el cacao, com vaig fer jo. Es pot fer en el microones. Remenem bé fins que ho tinguem ben incorporat i ens quedi una pasta untuosa. Li afegim el cafè soluble i el conyac quan encara estigui calent i així es desfarà millor. Ho reservem.
Amb un batedor elèctric barregem els ous i el sucre en un bol, fins que quedi una massa esponjosa i blanquinosa.
Ara li afegim la barreja de la xocolata que teníem reservada i ho remenem bé.
Li afegim la farina i la sal, millor si ho tamiseu, però cap problema si no ho feu.
Trencar la meitat de les nous a trossos grans i posar-ho a dins la massa.
Ara posem tota la barreja al motlle i pel damunt li col·loquem les nous que ens han quedat.
Ho introduïm al forn uns 25-35 minuts o fins que punxem amb un "tester" i ens surti més o menys net. Tampoc ho volem coure del tot ja que el brownie queda tendre, i si ens passem ens quedarà massa sec. Vigileu que no es cremi del damunt, si veieu que s'enfosqueix massa i encara li queda una estona, tapeu-lo amb paper d'alumini.
El traiem del forn i el deixem refredar dins el motlle al damunt d'una reixeta.
Quan estigui ben fred, el tallem a trossets petits i l'espolvorejem amb sucre llustre.
Cava Llopart super fred.
Un arrossejat improvisat. (fet per pescador molt experimentat en ranxos mariners)
Bona companyia.
Moltes ganes de passar-s'ho bé i de riure molt.
La suma de tot això: privilegi. Sóc una privilegiada de poder gaudir de totes aquestes coses juntes i tant a mà i en cada moment.
Davant d'aquesta combinació d'elements no em puc resistir a fer un bon brownie de xocolata amb un toc de maduresa, un bon raig de conyac francès i unes cullerades de cafè, i el punt cruixent d'uns trossos de nous.
Va ser la cirereta del pastís, el gran toc final. Si haguéssiu vist el catador oficial com protegia de la pluja el brownie, us moriu de riure!!!
Bueno, crec que després d'aquesta presentació ja esteu salivant massa, i voleu anar directes a la cuina i encendre el forn, no??
Doncs aquí va la recepta.
Ahhh, i un moment, sols un segon, com haureu vist hi ha hagut canvis en el blog, el disseny (moltes gràcies T i A), els colors, el logo, i he afegit un Imprimeix-me que trobareu sempre abans dels ingredients per a qui li agradi més tindre les receptes en format paper (va dedicat a l'Anna, ara tot et serà més fàcil!). Espero que us agradi!! (però accepto critiques per seguir-lo millorant, OK?) ;-P
Ara si...
BROWNIE DE CARAJILLO AMB NOUS
Recepta adaptada de la mare de la Kala.
IMPRIMEIX-ME
200 g de xocolata ric en cacao (52% o més) o cacao pur en pols
200 g de mantega
4 ous
200 g de sucre
100 g de farina
1 pessic de sal
2 culleres de postre de cafè soluble ben plenes (una mica al vostre gust) OPCIONAL
un bon raig de conyac, whisky (vosaltres mateixos) OPCIONAL
100 g nous OPCIONAL
sucre llustre
Primer de tot encenem el forn a 180ºC
Agafem el motlle que vulguem, els brownies solen ser quadrats, però aquí teniu el poder, pot ser com vulgueu, i l'enmanteguem o el cobrim amb paper vegetal.
Ara hem de fondre la mantega amb la xocolata a trossets o el cacao, com vaig fer jo. Es pot fer en el microones. Remenem bé fins que ho tinguem ben incorporat i ens quedi una pasta untuosa. Li afegim el cafè soluble i el conyac quan encara estigui calent i així es desfarà millor. Ho reservem.
Amb un batedor elèctric barregem els ous i el sucre en un bol, fins que quedi una massa esponjosa i blanquinosa.
Ara li afegim la barreja de la xocolata que teníem reservada i ho remenem bé.
Li afegim la farina i la sal, millor si ho tamiseu, però cap problema si no ho feu.
Trencar la meitat de les nous a trossos grans i posar-ho a dins la massa.
Ara posem tota la barreja al motlle i pel damunt li col·loquem les nous que ens han quedat.
Ho introduïm al forn uns 25-35 minuts o fins que punxem amb un "tester" i ens surti més o menys net. Tampoc ho volem coure del tot ja que el brownie queda tendre, i si ens passem ens quedarà massa sec. Vigileu que no es cremi del damunt, si veieu que s'enfosqueix massa i encara li queda una estona, tapeu-lo amb paper d'alumini.
El traiem del forn i el deixem refredar dins el motlle al damunt d'una reixeta.
Quan estigui ben fred, el tallem a trossets petits i l'espolvorejem amb sucre llustre.
brownies amb toc adult, me likes! amb amaretto tambe queden divins i el cric cric de les anous... bonissim!
ResponEliminaEl botó d'imprimir, indispensable...sobre tot per l'Anna, pobreta...
ResponEliminaEl brownie....matador, eh! despres dé l'arros i demés....i el brownie....us vau poder aixecar de la taula??? ;-)
Una abraçada,
Sonia, vam haver de fer-ho!! Va caure un xàfec que tela, però despres vam tornar a sentar-nos i ens van tocar les mil!!!
ResponEliminaAdri, amb amaretto, mmmhhhhh, salivació augmentant!!!!
Maria, amb el "peazo plan" i entorn brownie i el que vulguis. M'ha encantat el "toque de maduresa". Ets genial!
ResponEliminaMuas!
Ohhhh nena, quin brownie t'has marcat!!!!!!
ResponEliminaQuina delícia, quina meravella, i aquest toc de licor un veritable encert.
Veig que has fet canvis, queda molt "xulo", com més ordenat i net, m'agrada.
Petonets
María! que delicioso brownie! y que hermoso ha quedado el blog! me gusta muchísimo y gracias por ponerme un traductor dcente! jaja, el otro me mataba!
ResponEliminaun besote
Gaby
El nou bloc molt xulo, molt bonic!! Però aquest brownie és sublim, perfecte, només per adults!!! Mmmm Enhorabona bonica, ens saps molt i molt.
ResponEliminaMaria!! Quin canvi de look!! M'agrada moolt! Net i organitzat! :)
ResponEliminaEl brownie ha de ser deliciós per gaudir d'aquests moments privilegiats. ;)
Petons!
¡Qué bueno con ese licorcito!
ResponEliminaBesos
Maria,
ResponEliminaM'agrada el canvi de look, molt més clar i acollidor que l'anterior. Una brownie deliciosa i potent. Ah! es nota que ets vilanovina (arrosejat, dinar al port, cava Llopart...)
Una abraçada
Hi ha res millor que saber apreciar les coses petitones que ens envia la vida? molt bona forma de celebrar-les!!! m´encanta com has posat el bloc...molts petonets
ResponEliminaFins i tot la pluja és benvinguda en moments tan esplendits com aquest ... però entenc perfectament al "catador oficial"
ResponEliminaMagnífiques postres
Una abraçada
ESPECTACULAAAAR!!!!!
ResponEliminaM'agrada els canvis del blog, ara es llegeix tot molt millor.
ResponEliminaI el brownie... simplement espectacular! Jo també l'hauria protegit de lapluja com un tresor, je je je... i amb el rajolí de conyac, segur que molt més bo ;)
Me gusta el nuevo blog ya me hice seguidora de el..rico Brownie y si eres afortunada ;))
ResponElimina