Aquí esta la boja del pa i el llevat fresc!
Per Sant Jordi em vaig comprar un llibre de pa, l'unic que vaig trobar. És el llibre de l'Anne Sheasby, 365 recetas de pan. No és el que més gracia em fa, però no esta malament!
Encara no l'havia estrenat, i l'altre dia em vaig decidir a començar-lo. Us aniré presentant les receptes que ens ofereix, segons las ganes que tingui de pa dolç o salat, fent les meves pròpies modificacions i adaptacions i hi afegeixo una novetat que no té el llibre: tindreu fotos de totes les receptes! El llibre sols en té unes quantes.
Anem al tema!!
52. ESPIRALS DE PA AMB PESTO
Adaptada de 365 recetas de pan de la Anne Sheasby
La recepta es per dos pans, amb un vaig fer aquest i amb l'altre vaig inspirar-me en uns llacets, que cauran pròximament, estigueu atents.
700 g farina de força
20 g de sal
10 g de sucre
35 g de llevat fresc
50 ml d'oli d'oliva
uns 400 ml d'aigua tèbia
unes 6 cullerades de pesto prepara't o el podeu fer vosaltres
Formatge de cabra, rulo
Tomaquetes cherry
En un bol gran posar part de la farina tamisada, la sal, el sucre i el llevat desfet en l'aigua tèbia i remenar. Deixar-ho durant uns 15 minuts i si veiem que el llevat comença a activar-se, o sigui, a fer bombolletes, afegir la farina restant tamisada i l'oli i remenar amb una cullera o amb la ma fins tindre una massa amb textura elàstica.
Colocar la massa en una superfície enfarinada i amassar fins que adquireixi una textura homogènia i elàstica. Formar una bola, colocar-la en un bol lleugerament untat amb oli i tapar-ho fins que pugi i dobli el volum (1-1.30 hores, segons la temperatura de l'ambient)
Aplastar la massa, una vegada hagi doblat, i en una superfície enfarinada, dividir la massa en dos i reservar una de les parts.
Amb un curro, estirar la massa dins a formar un rectangle.
Posar el pesto i estirar-lo bé, tallar uns trossos de formatge i repartir-los.
Enrotllar de forma apretada tot el rectangle i tallar trossos com si tallesim un fuet, però en trossos d'uns 2-3 dits.
Poseu-ho en una bandeja deixant espai entre els trossos ja que ara ho deixarem llevar, tapadet, fins que torni a doblar el volum.
Mentre pre-escalfarem el forn a 220ºC.
Quan hagin pujat, tallarem tomaquetes, unes 9, i col·locarem la meitat de cada tomàquet al damunt de cada espiral.
Cap al forn uns 20-25 minuts vigilant que no es torri molt, si no el taparem amb paper alumini, i treure'l i deixar-lo refredar en una reixeta.
Calentets estan molt bons, i aguanten fins el dia següent perfectament!
quina pintassa tant bona! i els tomaquets al damunt! que monissimsssssss, fan molt bona pinta, estic pensant que potser els hauria de fer per la meva festa la setmana vinent! son tant monos!
ResponEliminaAinss! que delicia, como se me antoja!
ResponEliminabesos
Que macoooooooo i el millor, que booooooo!!!!!
ResponEliminaM'encanta aquesta recepta, que sàpiguis que ja l'he guadat per fer-la.
M'agrada molt com t'ha quedat.
Petonets
Quina pinta! aixo deu estar bonissim!!!! Jo vaig fer uns amb pesto, pero amb el formatge de cabra deu ser la bomba....
ResponEliminaUna abraçada,
Estimada, és una meravella, aquestes espirals fan un goig fantàstic!!! Molts petons.
ResponEliminaEstas feta una crack! pesto i formatge de cabra, molt bona combinació.
ResponEliminaMuas!
Ohhh se'm fa la boca aigua, quina pinta que boooons!!!
ResponEliminaM'encanta la presentació amb espirals, queda molt vistosa. I el pesto, el formatge de cabra i el tomàquet lliguen molt bé.
ResponEliminaQue bo!!Es veu increible aquesta presentació!! A mi el formatge de cabra m'encanta i combinat amb pesto,hummm!
ResponEliminaPetonets maca,
Vanesuky.
Estás que te sales María,una genialidad hecha pan y debe de ser muy,muy sabroso.te felicito.
ResponEliminabesos
Amb els tomàquets a sobre això ha d'estar bo segur! Et va quedar molt vistós :)
ResponEliminaEi sóc la Marta que ens hem conegut avui per Vilanova! Res que he xafardejat una mica el teu blog i realment és molt xulo, ja el tenia a preferits però ara el miraré sabent qui ets!
ResponEliminaAquesta recepta té molt bona pinta, i amb lo que m'agrada fer aperitius... me la apunto pel pròxim sopar! Fins la pròxima!