diumenge, 14 de març del 2010

CITRUS CALLING THE SPRING!!

Hola de nou a tothom!!!

Primer de tot dir-vos que amb aquest títol, el que volem l'Adriana i jo és que arribi d'una vegada la caloreta i el solet, tant a Boston com a Barcelona!!!
L'entrada d'avui em fa molta il·lusió!! Us haig de dir que m'ho he passat molt bé en el procés per dur a terme aquesta entrada.

Bueno, us explico com va començar tot. Deu fer cosa de dues setmanes, a Cuina per llaminers la Mercè explicava una història curiosa. Va fer una recepta amb l'Adriana que sorprenentment, coincideixen en molts aspectes de la seva carrera d'estudiants i professional. El món és com un mocador!! I nosaltres que som? ;-P

 L'Adriana havia trobat a la Mercè a través del seu bloc i van decidir fer i publicar una recepta juntes. Total, que jo al llegir-ho,  ho vaig trobar molt curiós i divertit!!

Un dia, en una de les meves entrades m'escriu l'Adriana i em diu que m'ha conegut a través de Cuina per Llaminers i després d'un parell de comentaris, m'escriu un correu proposant-me de fer una recepta juntes!!
Ohhh, no us podeu imaginar lo contenta que em vaig posar, em feia molta gràcia i ràpidament li vaig dir que si!!
Ella em va proposar que tries jo la recepta i desprès de molt remenar, buscar i descartar vam arribar a la recepta que us presentarem avui. És un pastís que combina a la perfecció l'acidesa de la llimona, la seva amargor i  la dolçor que ha de tindre un bon pastís.
Ens ho hem passat tant bé que a partir d'ara, iniciarem receptes dolces conjuntes.. serà el Tarting International . (Quina il·lusió que em fa!!! Estic com una nena amb una piruleta a cada ma!!) Cada vegada una de nosaltres escollirà una recepta i la farem i publicarem conjuntament... Tot i així, si us voleu unir a nosaltres estarem encantades!!! Us animo a posar-vos en contacte amb nosaltres!!!

Doncs apa, aquí us deixo la recepta adaptada de Butter Sugar Flour i 64 sq ft kitchen.

Aquí podeu accedir al bloc de l'Adriana (molt recomanable), on ella publica en anglès!!

Petonets,

Maria

PASTÍS DE LLIMONA AMB CÍTRICS CONFITATS

* Per la massa:
210 g de farina
65 g de sucre llustre
1/4 de cullera de postres de sal
125 g de mantega
1 gema d'ou
1 cullerada d'aigua
Ratlladura de la pell d'una llimona

* Per la fruita confitada:
1 llimona
1 taronja
250 g de sucre
250 ml d'aigua

* Pel farcit:
100 g de mantega
210 g de sucre
Ratlladura de la pell d'una taronja
Ratlladura de la pell d'una llimona
Suc de 3 llimones
5 ous

* Primer de tot comencem a fer la massa:
En un bol posem la farina, el sucre llustre, la ratlladura de llimona i la sal i ho barregem bé amb una cullera.
Hi afegim la mantega en pomada i amb les mans (ben netes, lliures de bacteris, jeje) anem barrejant fins que ens quedi bastant incorporat.
Hi afegim la gema d'ou i la cullerada d'aigua i tornem a amassar fins que quedi ben incorporat.
Ho traiem del bol, i en una superfície una mica enfarinada, ho amassem uns minuts. Fem una bola i ho emboliquem amb paper film i ho deixem reposar a la nevera durant uns 30 minuts.
* Aprofitem ara per començar a confitar els cítrics:
Rentem bé la llimona i la taronja. Les tallem a rodanxes finetes. Les posem en una paella amb aigua freda (que cobreixi) i ho portem a ebullició. Quan bulli les traiem i les posem al damunt d'un paper absorbent. Repetim aquest procés 4 vegades més. Una vegada ho haguem fet, posem a la paella 250 ml d'aigua i 250 g de sucre i fem que bulli per tal que es desfaci el sucre (remenant) i llavors baixem el foc i hi posem les rodanxes de cítrics i ho deixem uns 40-50 minuts fins que ens quedin les rodanxes brillants i gairebé transparents. Les posem en un plat, al damunt de paper vegetal i les deixem refredar.

* Tornem a agafar la massa:
Encenem el forn a 175ºC, a dalt i abaix.
Agafem la bola de la nevera, la posem entre 2 papers vegetals i l'estirem amb un curro fins que arribem a tindre la mida del motlle. Retirem un dels papers i posem la massa al motlle de manera que quedi el paper vegetal al damunt. L'apretem bé contra el motlle i retirem el paper vegetal (conserveu-lo). Retirem la massa en excés dels laterals i la punxem amb una forquilla. Li tornem a posar el paper vegetal amb algun pes (cigrons crus, per exemple) i la posem al forn uns 10-15 minuts.
La traiem del forn i baixem el forn a 150ºC. Retirem els pesos (en el meu cas cigrons) i el paper vegetal, amb compte de no endur-se massa.

* Anem a fer el farcit:
En un bol barregem la mantega en pomada, el sucre i la ratlladura de la taronja i la llimona fins que quedi ben esponjós.
Ara, hem d'anar afegint els ous d'un en un. Remenar fins que quedi ben incorporat. Hi afegim el suc de les llimones i remenem.

Posem el farcit dins el motlle i cap al forn uns 30-40 minuts. Veureu que el farcit fa bombolles, és el sucre, no passa res,  però quan passin els 40 minuts traieu-lo encara que sembli una mica cru, ja que s'endureix quan es refreda.
Poseu-lo a refredar al damunt d'una reixeta dins del motlle.
Quan estigui ben fred, desemmotllar-lo, col·loqueu-li  els cítrics confitats i poseu-lo a la nevera fins abans de servir-lo.
Jo us recomano treure'l una estona abans de servir-lo perquè no sigui tan fred.


9 comentaris:

  1. Jo vull ser la primera de dir qu´es bonissim,perque ja n´hi menjat, segueix remenant nena!!!t´ho diu la tieta

    ResponElimina
  2. t'ha quedat XULISIMA!!! i les fruites confitades fan una pinta boníssima!!!

    quina ilusiooooó! farem tarting! jo també estic com una nena amb sabates noves, molles, xq a boston no para de ploure... haurem de cridar a la primavera més fort... aish!

    en fi, un petonàs enorme! espero que algú se'ns sumi a l'endeavour! i sino... res, nosaltres i els tartings!

    muaaa

    ResponElimina
  3. Maria, jejeje... és divertit oi això de fer la mateixa recepta a la vegada? :) I aquesta tarta de cítrics ha de ser deliciosa!!
    Petons!

    ResponElimina
  4. Hola Maria, ens ha fet mooolt feliços llegir la teva entrada, perquè encomanes la il·lusió i la alegria i això és molt important en els temps que corren.
    Que xulo és jugar i més xulo és jugar des de la distància. La recepta és genial, ja m'imagino la feinada per trobar una recepta escaient per la ocasió. Així doncs, us felicitem de tot cor, per la idea i per tot. Salut.

    ResponElimina
  5. A veure si és veritat i amb aquesta tarta tan primaveral i refrescant arriba el bon temps... Segur que està boníssima!

    ResponElimina
  6. Crec que la vostra recepta funciona, ja que avui està fent per aqui un sol que enamora... segur que si continueu així aviat arribarà l'estiu...
    el pastís maquissim !!

    ResponElimina
  7. Hola Maria acabo d'aterrar per aquí. Moltes gràcies pel teu comentari, ara he estat passejant i hi han coses molt bones. Ains aquest xocoban!
    La idea de fer la mateixa recepta a la vegada ha de ser divertit.
    Muas! i ens continuarem veient.

    ResponElimina
  8. què bonic això que heu organitzat!
    ara podrem veure meravelloses receptes en diferents versions totes de les vostres mans.
    pt!

    ResponElimina
  9. Sou tots un solet, com el que voliem fer vindre amb aquest challenge amb l'Adri!!
    Hem aconseguit fer-lo vindre i escampar el nuvols!!!

    Un petonàs per tot@s!!!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails