dijous, 18 de març del 2010

PREPARANT-ME PER L'ESTIU... CREMA DE PASTANAGA

Problemes per posar-vos moren@s a l'estiu?? No agafeu prou color, tot i que viviu a la platja??
Quan anem a comprar una protector solar, trobem, entre tots els efectius protectors, el "gens protector" oli de pastanaga (tinc un amic que ja l'anomena melanoma directament!!) Us recomano que us compreu un bon protector i proveu aquesta crema, és molt bona i alguna funció farà el carotè en la nostre pell!!!


Avui us passaré una recepta salada, amb poques calories (molt important, que s'acosta l'estiu ;-P), molt fàcil de fer i molt resultona!!

Petonets,

Maria

CREMA DE PASTANAGA


Per unes 5 racions:
1 kg de pastanagues
2 cebes mitjanes
Un rajolí d'anís o Marie Brizard
2 cubitos de pollastre
1,5 L de brou de pollastre o d'aigua
Oli d'oliva, sal i pebre
Crema de llet (opcional)

Primer de tot pelem les cebes i les tallem a trossos, és igual com quedin els trossos, les acabarem triturant. 
Posem una olla grossa al foc amb un rajolí d'oli i hi afegim la ceba tallada.
La fem rosar una bona estona, a foc lent,  fins que ens agafi una mica de color i comenci a ser transparent.

Mentre rosem la ceba, anem pelant les pastanagues, les rentem i les tallem a trossets petits.
Pugem una mica el foc i hi afegim els trossets de pastanaga i li donem un parell de tombs que s'ajuntin els gustos, ho tenim uns 5 minuts, més o menys.

Li tirem un bon rajolí d'anís i pebre al gust. Deixem que s'evapori l'alcohol de l'anís i ho cobrim amb l'aigua o el brou.
Li afegim els dos cubitos de pollastre. Si ho feu amb brou i no li voleu afegir els cubitos, doncs no ho feu, però si ho feu amb aigua, poseu-li els cubitos que li tindrà més gust!!

Deixem que bulli fins que la pastanaga estigui ben tova.
Parem el foc i ho triturem amb el turmix fins que quedi una crema ben fina.
Ho tastem, ho rectifiquem de sal i ja ho podem emplatar.

Una vegada ho tinguem en els plats, li tirem un rajolí de crema de llet, queda molt decoratiu i serà més cremosa.

Altres opcions poden ser fer uns cruixents de bacó o de pernil salat (trossets a la paella fins que estiguin cruixents) i tirar-li pel damunt, una vegada en el plat!! Li dona un toc molt "sofis"!!!
A mi m'agrada calenta, però freda també pot estar bona!!

25 comentaris:

  1. No hem cuinat mai amb cubitos, em penso que preferim fer el brou de pollastre. Optem per la versió sense crema de llet! El que ens ha arribat al cor és el toc de MarieBrizard, que ha de ser fabulós. Apuntem la recepta del brocejador en forma de sopa de la Maria. Molts petons bonica.

    ResponElimina
  2. Semla molt bo i sa, m'agrada molt com esta explicat,millor no pot ser.Patonets!

    ResponElimina
  3. Una recepta bona, fresca i original.
    El "periquitu" també en menja?.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Vermells, guapos... vosaltres trieu sempre la opció sana, eh???
    El toc de MarieBrizard li dona un gustet molt bó!!!

    Anònim, com et delaten els teus patonents... apa anima't a fer-la a casa que tu aquesta ja l'has probat!!!

    Josep, i tant que en menja el "periquitu", l'hauries de veure quines bocades que fa... un dia farè una entrada per presentar-la!!

    ResponElimina
  5. T´explicas molt bé ,fas agafar ganes de menjar-ne, segur que es molt bona.Petonets.Maria

    ResponElimina
  6. Maria, ja veig que tots morenos aquest estiu ehhhh!! Si que és bona no??? jejeje

    ResponElimina
  7. que booooooooooooooooooo, jo faig crema de butternut squash... m'hi estic tornant adicta... escolta i q tal un carrot cake? és molt bo! no l'he fet mai però l'he menjat i em va sorprendre com de bo era...

    ResponElimina
  8. És una proposta doblement encertada de cara a l'estiu: ajuda a posar-se moreno i és baixa en calories, ideal per començar l'operació biquini, je je je...

    ResponElimina
  9. Genial la idea de aquesta recepta. I millor explicada seria imposible.
    Gràcies. Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  10. Adriana, molt bona idea!!! La posaré en pràctica ben aviat... ahhh em falta temps!!!

    Gemma, jo la menjo tot l'hivern però per l'operació biquini va de fabula!!

    Joana, ho intento, ho intento!! Penso que si algu ho llegeix i no en té ni idea de cuina, li pugui fer servei, que d'aixó es tracta!!

    Un petonàs ben fort a les tres!!!

    ResponElimina
  11. umm! amb maria brizard, aixó tinc que probar-ho!!
    petonets

    ResponElimina
  12. Caram Maria!
    Quina crema més abellidora!
    El teu blog m'encanta!!!

    Grans mercès pel truc de les magdalenes... La pròxima vegada les deixaré la nit sencera i posaré uns motles més durs... vejam si així...

    Muac!

    ResponElimina
  13. Ivana, definitivament el MArie brizard li dona el toc!!!

    Xavier, de res, per aixó estem no, pels truquis!!! ;-P
    Gràcies i ens continuarem veient, el teu blog tb m'agrada molt!!

    ResponElimina
  14. Carotens a tota pastilla!! i amb un toc d'anís... segur que mai s'havien sentit tant a gust
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Jajaja quina raó q tens sthilari!!!

    ResponElimina
  16. Ala amb Maria Brizard, quin gustet més peculiar li ha de donar! Jo en menjo moltes de pastanagues, però la meua pell continua sent blanc-vampir jajaja

    ResponElimina
  17. Ostres quina gràcia m'ha fet lo del Maria Brizard no se m'hagués ocurregut mai. La probaré canviant els cubitos, però segur que es convertirà en una de les fixes.
    Muas!

    ResponElimina
  18. Glutoniana, tens raó, li dona un gustet mooolt bo!!

    Gemma, ja em diràs que tal queda... jo tb sóc més partidaria del brou, però és una sortida lo dels cubitos!!!

    Muaks, muaks!!

    ResponElimina
  19. amb anís? així si que no ho he preparat mai, m'ho apunto!
    pt!

    ResponElimina
  20. A mi em faria falta!!! estic més blanqueta que la pared encalada i això que visc en un lloc de molt de sol...apuntada!! petonets

    ResponElimina
  21. Gràcies per venir a la meva cuina i fer-te seguidora, he vingut de visita i m'he trobat unes receptes molt bones
    M'ha sorprès l'anís en aquesta crema, però caldrà provar-ho. Petonets

    ResponElimina
  22. Els meus fills son uns enamorats de la crema de pastanaga, amb brou fet a casa i després es menjen el pollastre i en un tres i no res tinc un menjar la mar de maco. Provaré la versió adulta amb el Maria Brizard que segur que ens agrada moltíssim. Petons

    ResponElimina
  23. Eva, apunta apunta... espero que t'agradi!!

    Mª Jose jo també sóc molt blanqueta... s'ha de començar a anar a la platjeta, però el temps no acompanya!!

    Carmen, moltes gràcies per la visita!!

    Elvira, a ells també ens hi pots donar de versió adulta... com que s'evapora sols li queda el gustet, res d'alcohol!!

    Petonets guapetones!!

    ResponElimina
  24. Hola Maria! Felicitats pel blog!
    M'encanta la crema de pastanaga...i el pròxim dia li posaré un rajolinet d'anís...quin toc més bo!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  25. Moltes gràcies Eva... jo ja fa temps que segueixo el teu i fas coses estupendes!!!
    Un petó

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails