dimecres, 16 de juny del 2010

PASTÍS DE NATA I MADUIXES

Aquest és el meu primer pastís de tres capes. M'estreno en aquest camp, ja em posareu nota...
La veritat, he fet molts pastissos però mai n'havia fet un de tant alt, ni amb una presentació tant... no se com descriure-la....
No té cap complicació, és fresc i amb les maduixes queda molt bonic.
Aquest pastís va anar a celebrar l'aniversari de la M, i crec que els hi va agradar. Jo no hi vaig poguer anar, qüestions de feina, però diuen que estava bo.
Hi va haver gustos per tot, algú va vulguer-se endur el tros que va quedar a casa, i altres preferien que el pa de pessic fos més flonjo (tot i que el vaig banyar), mira tu, per gustos colors. Jo crec que m'hagues agradat, perquè ja us ho dic, ni les engrunes van arribar.... jeje ;-P

PASTÍS DE NATA I MADUIXES (serveix a unes 8-10 persones)

Pels 3 pa de pessic:
4 ous
2 rovells
2 culleres de postre de vainilla líquida
260 g de xerigot*
300 g de farina
60 g de maicena (farina de blat de moro)
200 g de sucre
15 g de Royal
2 g de sal
230 g de mantega a temperatura ambient (en pomada)

Encenem el forn a 175ºC
Enmanteguem 3 motlles de 20-22 cm de diàmetre. Si no en teniu 3 (és el més normal) els aneu coent d'un en un. Tot i així, encara que tingueu 3 motlles iguals, en el meu forn no hi caben més de dos motlles. Jo vaig utilitzar els motlles d'al·lumini que venen, aquells que es llencen una vegada utilitzats. Els reservem.
En un bol barregem la farina, la maicena, el sucre, el Royal i la sal. Ho reservem.
En un altre bol amb un batedor elèctric a poca velocitat hi barregem la mantega i 200 g de xerigot. Ara pugem a velocitat mitja durant 2 minuts, més o menys.
En un altre bol vaig barrejar els ous, els rovells, la vainilla, els 60 g de xerigot que quedaven i es remena bé.
Anem afegint en tres vegades, aquesta barreja a la mantega.
Ara a poc a poc, hi anem incorporant la barreja de la farina.
Una vegada la massa feta, es distribueix en els 3 motlles i es cou al forn durant uns 30-40 minuts, vigilant que no s'enfosqueixi molt, si es el cas, els tapem amb paper d'al·lumini.
Per comprovar si estan cuits, els punxem i quan el "tester" surti net i calent, ja els podem treure.
Els deixem refredar en una reixeta, fora dels motlles.

* Si no trobeu xerigot (buttermilk), jo el trobo al LIDL, sempre el podeu fer vosaltres: 1 got de llet sencera i una cullerada de postres de suc de llimona. Ho deixeu reposar 5 minuts i després ho remeneu i ja el teniu.


Pel farcit i la decoració:
Unes 30 maduixes
400 ml de nata (mínim 35% matèria grassa), que estigui ben freda, poseu-la una estona al congelador
2 cullerades de sucre
1/2 got d'aigua i 1/4 got de ron, whisky, conyac...

Muntar la nata ben freda, i quan estigui ben montada, afegir les cullerades de sucre i amb el batedor remenar una estona més.
Rentar les maduixes.
Tallem per la meitat unes 6 maduixes amb les fulletes verdes.
Traiem les fulletes verdes d'unes 12 maduixes i les tallem per la meitat.
Tallem a trossets unes 6-8 maduixes.
Triem el plat on vulguem presentar el pastís i posem un dels pa de pessic. El pintem amb una mica de la barreja de aigua i ron, que quedi ben sucadet.
Ara col·loquem les maduixes per la meitat (sense lo verd) tot al voltant del pa de pessic i al mig la meitat de les maduixes a trossets.
Ara hi posem unes cullerades de nata muntada i ho estirem amb compte. Aquí us vaig fer una foto, crec q val més una foto que 1000 paraules, no??


No us passeu amb la nata, ja que quan poseu l'altre base de pa de pessic amb el pes pot sortir pels costats.
Ara posem l'altre base, la pintem i tornem a posar les maduixes per la meitat, els trossets al mig i la nata.
Per últim, posem la base final, la pintem, posem nata i l'estirem que quedi tota la superfície coberta i anem col·locant les maduixes amb les fulletes verdes tot al voltant del pastís.

Amb la nata podem anar omplint els buits que quedin al voltant del pastís, que quedi ben ple.
Reservar-lo a la nevera mentres no sigui el moment de servir. Treure'l de la nevera uns 20-30 minuts abans de menjar.

15 comentaris:

  1. Maria, jo el veig precios! i havia d'estar bonissim...

    i referent al pa de pessic, jo per aquests pastissos faig una genovesa, q no porta mantega (nomes farina, ous i sucre) i queda mes flonja...pots provar-ho la propera vegada...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Hola bonica!! doncs nosaltres et posem matrícula d'honor, t'ha quedat un pastís molt fin, molt bonic, espectacular, et felicitem de tot cor per les teves mans i saber fer!!

    ResponElimina
  3. Hola Maria,

    Ha quedat fantàstic! llàstima que la pantalla no deixa olorar...

    Deuria pesar una miqueta! jeje

    ResponElimina
  4. Ningú diria que és el teu primer pastís, t'ha quedat espectacular! La combinació de nata i maduixes és un clàssic que sempre triomfa, no m'estranya que no en sobrés ni una engruna, je jej e... Segur que la M va quedar encantada amb aquest pastís.
    A mi també m'agrada emborratxar bé el pa de pessic, així queda més flonjo i passa més bé ;)

    ResponElimina
  5. que maravilla de pastel y que rico ....

    ResponElimina
  6. Dons jo penso que et donaré un 11, t'ha quedat genial i a més ha de ser boníssim, llàstima no puc ficar la ma i agafar un bocinet ;-))
    Petonets

    ResponElimina
  7. nena, un 12! i son uns rancis per no deixar-te ni una engruna! fantastic pastis i presentacio!

    ResponElimina
  8. HOLA MARIA, GUAPA TU

    NENA, QUE MACO QUIN GOIG QUE FA, SEGUR QUE ESTAVA MOLT I MOLT BO,...HUMMMM


    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  9. ¡¡Impresionante!!
    Si te digo que preciosa y rica me quedo corta.
    Toda una dulce tentación.

    Besos.

    ResponElimina
  10. Jooo Nena.... y yo ya te doy la licenciatuta directamente,me parece magnífica.nunca me atreví de momento..cada día lo háces mejor María ;))

    Un besote

    ResponElimina
  11. El primer? doncs la nota te la van possar els que no van deixar ni una engruna per provar, aixó vol dir algo, no i la presen expectacular, molt guay!


    Muas!

    ResponElimina
  12. Matrícula d'honor ben guanyada!. Espectacular i segur que boníssim!. Llàstima que no el vas poder tastar i no ens ho pots explicar!

    ResponElimina
  13. Ohhhhh MAria, quina presentació tant ben acabada per ser el teu primer pastís de tres capes, estas aprovada, no sé com seràn els proxims perquè t'has posat el llistó una mica alt.

    ResponElimina
  14. Una dissecció perfecta i una reposició per capes mil.limetrada...
    Un a abraçada

    ResponElimina
  15. quina pinta!!!!!!!!!
    quina estrena, quina... vull un troçet acabo de menjar i necessito algo dolç!
    petonets

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails